×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

5x wat te maken met: kikkererwten

En dan tel ik hummus niet mee, oké? Want dat is natuurlijk een van onze favoriete recepten met kikkererwten, en daar hebben we ook aardig wat varianten van online staan. Ik denk dat ik voor Nina en mij mag spreken als ik zeg dat kikkererwten onze favo boonsoort is. Want wat maak je er lekkere dingen mee. Vandaag mijn 5 tips!

falafel5

1. Home made falafel
One of my favo’s: zelf falafel maken. Zo lekker als snack of als lunch met een salade. En zelfgemaakt is het aller- allerlekkerst. Hier vind je het recept.

2. Pita met romige kip en kikkererwten 
Ze kunnen prima vlees vervangen, maar ook met kip zijn ze lekker. Zoals in deze pita’s. Met een romig sausje. Klinkt goed hè?!

3. Frittata uit de oven
Ook een van onze online toppers: deze frittata met kikkererwten. Die je maakt in de oven, niet in de pan. Check it out here.

4. Groenten-paella 
Een paella zonder vis of vlees, maar bomvol groenten. Én kikkererwten. Echt het proberen waard! Het recept vind je hier.

5. Mezze
En natuurlijk kun je ze roosteren als snack, en dan bijvoorbeeld serveren bij een enorme plateau met mezze, oftewel kleine hapjes. Met dit recept steel jij de show!

En wat is jouw favoriete recept met kikkererwten?

JE KUNT NÚ ONS TWEEDE BOEK: HET SKINNY SIX KOOKBOEK AL RESERVEREN, KLIK HIER! ENNE, HEB JE ONS EERSTE BOEK NOG NIET? DE ZEVENDE DRUK IS BINNEN! BESTEL ‘M SNEL, KLIK HIER!

VOLG CHICKSLOVEFOOD OP INSTAGRAMFACEBOOKTWITTER EN YOUTUBE!

mezze1

Dit recept is geschreven op 27-08-2015

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member