×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

5x wat te maken met: filodeeg

Filodeeg is toch zo hemels lekker. Och, dat geknisper tussen je tanden… Mjam! Misschien denk je dat filodeeg hartstikke vet is, maar niets is minder waar. Het is gezonder en minder machtig dan gewoon bladerdeeg, maar wel net zo veelzijdig. En misschien nog wel lekkerder ook, omdat het zo luchtig en knapperig is. Gebruik filodeeg als basis voor je hartige taart, of maak er lekkere appelflappen van. Wij hebben alvast wat crunchy hapjes voor je op een rij gezet.

filodeeg hapje met gehakt

Met deze filodeeghapjes met gehakt is het gegarandeerd feest in je mond.

1. Pittige filodeegrolletjes met gehakt
Dumplings, maar dan net even anders. Loempiaatjes met gehakt zijn het eigenlijk. Onze lezeres Carien vertelde dat dit gerecht in Bosnië ‘Burek’ heet, en daar heel populair is. Logisch, want het is gruwelijk lekker. Serveer de rolletjes met een beetje sojasaus, en maak voor iedereen evenveel. Anders wordt het knokken om de laatste.


2. Filodeeghoekjes met feta, munt en pistache
Met deze hapjes maak je dikke vrienden: de combinatie van feta, munt en pistachenootjes is really good. Check ook even hoe je er een heerlijke zelfgemaakte dipsaus bij moet -ja, je moet- maken.

3. Camembertrolletjes met cranberrysaus
Dit recept van Jamie Oliver is zó goed! Daarnaast heb je geen vage ingrediënten en kruiden nodig om deze frisse en knapperige rolletjes met camembert te maken. Een heel easy rolletje met een cranberry-portsausje.

4. Filocake met spinazie, feta en cashews 
Deze mag zeker niet ontbreken in deze ‘5x wat te maken met’. Een hartige cake met spinazie, feta en gemalen cashewnootjes. Bedek een cakeblik met filodeeg en vullen maar. Even afbakken, en klaar is je niet-zo-vette hartige taart.

5. Filodeegsushi. Eén met zalm, en één met garnalen
Sushi, maar dan knapperig. Zwarte sesamzaadjes zijn ook knapperig, maar niet zo crunchy als sushi met een korstje van filodeeg. Ook zijn ze zeewier-vrij. Fijn, voor als je daar niet zo dol op bent.

PRAAT MEE MET ONS EN ANDERE FOODLOVERS, DEEL JE FOODMENING OF RECEPT HIER!

VOLG CHICKSLOVEFOOD OP TWITTER! @chickslovefood

camembertrolletjes met cranberry-portsaus

Kijk nou hoe mooi deze camembertrolletjes eruit zien met de cranberrysaus. Doet het vast geweldig tijdens de kerstmaaltijd!

Dit recept is geschreven op 28-11-2013

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member