×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

5x voordelen van koken op inductie

Gesponsord – Ik. Ben. Om. Ja, it’s official, ik ben fan van koken op inductie. Zoals je misschien weet hebben mijn vriend en ik begin dit jaar een nieuw huis gekocht en inmiddels een keukenverbouwing achter de rug (het eindresultaat van die verbouwing zie je binnenkort op Youtube). Voor het eerst in mijn leven heb ik nu een inductiekookplaat (van AEG), na altijd op gas te hebben gekookt.

Was het wennen? Nou, eigenlijk niet echt. En niet alleen omdat we op ons Chickslovefood-kantoor al jaren op inductie koken, ook omdat mijn inductiekookplaat gewoon heel fijn werkt. Ik ontdekte al snel dat je er goed heet op kunt bakken of wokken (zoals het gerecht hierboven, deze). Hieronder deel ik mijn verdere ervaring, met nóg 5x voordelen van koken op inductie!

1. De plaat wordt megasnel heet
En dat is zó fijn. Je zet je pan erop en hoppa, je soep kookt. Je zet je grillpan erop en je courgettereepjes krijgen meteen van die mooie streepjes. Heerlijk! Het schijnt dat een inductiekookplaat 50% sneller de juiste temperatuur bereikt dan gas. Daarnaast is diezelfde temperatuur heel makkelijk te reguleren, veranderingen in het bedieningspaneel, van heet naar lauw bijvoorbeeld, hebben meteen effect.

2. Duurzaam
Je maakt geen gebruik meer van aardgas en bent daardoor een stukje duurzamer bezig. Gas is immers een fossiele brandstof, die niet alleen zorgt voor CO2-uitstoot, maar ook simpelweg opraakt. Ook zorgt de winning in het noorden van ons land voor aardbevingen, daarom gaat het gebruik meer en meer ontmoedigd worden door de overheid. Wij zijn om: we hebben inmiddels ook een elektrische boiler in huis en zijn aangesloten op stadsverwarming (we wonen in Amsterdam). Dat betekent dat we ‘van het gas’ af zijn in dit huishouden, dat geeft me een fijn gevoel.

3. Veilig
Je pannen staan heel stevig, je hebt geen open vuur meer (bye bye steekvlammetjes als er olie in het vuur spettert), de kookplaat wordt écht alleen heet onder de pan zelf én mijn AEG-kookplaat geeft duidelijk aan welke kookpitten nog heet zijn ná het koken. Ideaal.

4. Extra werkruimte
Als ik niet kook, maar wel iets in de keuken aan het bereiden ben, gebruik ik mijn AEG-kookplaat als werkruimte. Ik leg er gewoon een snijplank op en ga aan de slag. Probeer dat maar eens met een gasfornuis ;-).

5. Je houdt ‘m makkelijk schoon
Echt heel fijn, doekje erover en klaar. Niet dat gepiel met al die stangetjes en pitjes, of dat je zo’n pit niet goed hebt teruggezet zodat het gas er niet langskomt en je fornuis niet aangaat.

Ik heb deze geweldige inductiekookplaat van AEG gekregen, mét afzuigsysteem in het midden, de ComboHob. Ik ben enorm fan, later deze maand zie je de plaat in actie tijdens een video. Heb je vragen over mijn kookplaat of over koken op inductie? Stel ze dan aan me via Facebook of Instagram!

Dit recept is geschreven op 15-11-2019

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member