×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

5x home made fruitwater

Hallo leuke lezers van Chickslovefood! Vanaf vandaag zullen jullie mijn naam vaker voorbij zien komen op zowel Chickslovefood.com als Chickslovehappiness.com. Ik ben Désiré en het komende half jaar zal ik hier mijn derdejaars stage doen. In het mooie Maastricht studeer ik Communication & Multimedia Design. Ik hou heel veel van lekker (en gezond) eten, dus je zult snappen dat ik me hier al helemaal thuis voel. Verder ben ik graag sportief bezig, hou ik van urenlang series kijken en probeer ik zoveel mogelijk te genieten van alles wat ik mee maak. Ik heb ontzettend veel zin om hier mijn stage te vervullen!

fruitwater_appelframboos

Ik vind het erg leuk om de nieuwste trends wat betreft food in de gaten te houden. Tegenwoordig zie ik overal om mij heen ideetjes voor fruitwater, ook wel infused water genoemd. Het is water met een smaakje. Dat smaakje voeg je toe door middel van fruit en/of groenten/kruiden. Je kunt ontzettend veel combinaties maken en aanpassen aan je eigen smaakvoorkeuren. Fruitwater is een perfecte oplossing als je niet van water houdt of graag eens wat anders wilt drinken, maar het op de gezonde tour wilt houden. Alle soorten van fruitwater maak je op dezelfde manier. Het is heel gemakkelijk. Vandaag deel ik 5 heerlijke combinaties!

Zo doe je het:
Fruitwater is heel eenvoudig en snel te maken. Snijd al het fruit in stukjes en doe het in een grote kan met water. Laat het ongeveer 2 uur intrekken. En klaar is je fruitwater! Heel simpel, toch?

1. Aardbei met limoen
Een heerlijke combinatie! Limoen is sterk van smaak, dus ik raad aan om in verhouding meer aardbeien te gebruiken. Voor een halve liter water twee schijfjes limoen en een handje aardbeien.

2. Watermeloen met munt
I’ve been drinking, watermelon. Ja, zeker! Twee heerlijke smaken die snel intrekken. Deze combinatie kun je na het maken vrijwel meteen drinken. Heel verfrissend! Ik heb voor een halve liter water 1 hand watermeloenblokjes en 2 takjes munt gebruikt.

3. Sinaasappel met blauwe bessen
Deze combinatie is het lekkerst als je hem lang laat intrekken. De smaak van de blauwe bessen heeft even tijd nodig om in te trekken. Maak hem bijvoorbeeld al de avond van te voren. De smaak van sinaasappel is voor de meeste mensen wel bekend. De blauwe bessen geven de finishing touch. Gebruik per halve liter een handje bessen en 2 schijven sinaasappel.

4. Citroen, komkommer met gember
Water met citroen is een veel voorkomende combinatie. Met wat komkommer en gember is dit drankje helemaal compleet. De citroen zorgt voor een frisse adem! Ook dit drankje kun je meteen drinken, de smaken van het fruit worden snel opgenomen in het water. Per halve liter water gebruik je 2 schijven citroen, 4 schijven komkommer en een blokje van 1 centimeter gember.

5. Groene appel, frambozen en rozemarijn
Een aparte, maar zeer geslaagde combinatie. Ik had nooit gedacht dat dit lekker zou zijn, maar dat is het zeker! Voor een halve liter water heb ik 2 partjes appel, een handje frambozen en een halve tak rozemarijn gebruikt.

Je kunt zelf dingen toevoegen en weglaten. Ook kun je de hoeveelheid fruit zelf bepalen. Het is maar net je wat lekker vindt! Ook kun je bevroren fruit gebruiken, makkelijk in de winter wanneer het fruitassortiment minder uitgebreid is. Ter afwisseling kun je ook water met bubbels gebruiken.

Wat zijn jullie favoriete combinaties van fruitwater?

JE KUNT NÚ ONS TWEEDE BOEK: HET SKINNY SIX KOOKBOEK AL RESERVEREN, KLIK HIER!

ENNE, HEB JE ONS EERSTE BOEK NOG NIET? DE ZEVENDE DRUK IS BINNEN! BESTEL ‘M SNEL, KLIK HIER!

VOLG CHICKSLOVEFOOD OP INSTAGRAMFACEBOOKTWITTER EN YOUTUBE!

fruitwater_aardbei

fruitwater_watermeloen2

fruitwater_citroen2kopie

desire4

 

Dit recept is geschreven op 02-09-2015

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member