×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

3x pitabroodjes

Deze 3x pitabroodjes komt je vast goed uit. Want ja, ook wij hebben soms geen flauw idee wat we ‘s avonds weer op tafel moeten zetten. Op zulke dagen komen er vaak pita’s op het menu. Deze platte broodjes zijn immers in een handomdraai gemaakt en lenen zich voor allerlei heerlijke gerechten. Zo maken we Griekse hamburgers, maar gaan we ook voor een pita met kip en Mexicaanse roerbakgroente. Niks voor jou? Zoek dan even op ‘pita’s’ in de zoekbalk hierboven. We hebben namelijk nog véél meer varianten op ons blog staan!

Ook lekker: vervang dat pitabroodje eens door een stuk zelfgemaakt Turks brood.

1. Pitabroodjes met geroosterde kikkererwten

Hallo daar, frisse 5 or less. In slechts 20 minuten heb je deze goedgevulde pita’s met geroosterde kikkererwten en verse spinazie in elkaar gezet. Serveer met zelfgemaakte tzatziki en geniet van een heerlijke maaltijd.

3x pitabroodjes

2. Mexicaanse pita’s

Een pitabroodje is alles behalve Mexicaans, maar dat weerhoudt ons er niet van om deze heerlijke variant te maken. Alles wat je nodig hebt, zijn kipfilet, Mexicaanse roerbakgroente, paprikapoeder en crème fraîche. Zo haal je deze zomer gewoon een beetje Mexico in huis!

3x pitabroodjes

3. Grieks broodje hamburger

Op nummer 3 in deze 3x pitabroodjes staat een van onze all time favourites, namelijk een Grieks broodje hamburger. Ga voor een burger waar jij zin in hebt (wij gaan voor vega) en beleg die met olijven en flink wat yoghurtsaus. Oh, en feta! Dat mag écht niet ontbreken bij deze Griekse traktatie.

3x pitabroodjes

Dit recept is geschreven op 26-06-2021

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member