×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

3x lunch voor babies

Vandaag ga ik (Nina) je wat ideetjes geven voor de lunch van je kleine kiddo. Mathis is nu 10 maanden en eet ‘s avonds nog niet met de pot mee (ik moet zeggen dat dat vooral komt doordat Bart laat thuis is, zo lang kan Mathis simpelweg niet opblijven), maar ook met lunch maak ik vaak toch wat anders voor hem dan voor mezelf.

Op het kinderdagverblijf krijgt hij twee keer in de week warm eten ‘s middags (ideaal!), op de andere dagen zorg ik dat ik iets voedzaams voor hem maak (of meegeef zodat opa en oma het kunnen geven), dat net wat anders is dan een avondprutje. Hier wat inspiratie!

1. Boterham
Ja dûh, dat had je zelf ook bedacht. Maar misschien vind je het leuk om te zien wat ik zoal op Mathis zijn boterham smeer, ter inspiratie:
– geprakte avocado
– gewone hummus
– pompoenhummus (bakje van de Appie, niet helemaal clean)
– pindakaas (suikervrij, zoals de normale van Calvéof een bio variant)
– amandelpasta (van de Ekoplaza)
– biologische sandwichspread (van de Ekoplaza)
– chocoladepasta (eigenlijk meer hazelnootpasta met cacao, van De Kleine Keuken)
– erwtjesspread met munt (zit in een bakje in de koeling van de grote Appie, is helemaal puur)
– appel-perenstroop (van De Kleine Keuken)

Mathis zijn favo’s zijn op het moment de geprakte avocado, biologische sandwichspread, chocoladepasta en pindakaas. De erwtjesspread begint hij helaas ineens soms uit te spugen (hopelijk niet het begin van ‘hallo, ik lust geen groenten meer’), maar ik zou het zeker proberen bij jouw mini. O, en ik weet dat er vaak gezegd wordt dat kleintjes pas vanaf één jaar noten mogen. Maar ik ben het toch gaan proberen in ieniemini beetjes (echt een mespuntje to start with), om te kijken hoe mijn kleintje reageerde. Ik had deze tip van een arts, die zei dat de kleine zo juist kon wennen aan noten en dat de kans op allergie groter is als je het later geeft. Hoe jij hierin staat moet je natuurlijk zelf beslissen, of overleg even met het consultatiebureau.

2. Boekweitpannenkoek met broccoli
Voor als je wat meer tijd hebt, bak eens een pannenkoekje. ‘s Morgens maak ik wel eens een zoete (banaan + ei, verder niks) en ‘s middags bak ik dus wel eens een hartige. Ik maal twee roosjes broccoli heel fijn in de keukenmachine, en schep dit door een beslagje van 1 ei, wat boekweitmeel en een scheut melk. Ik doe dat op gevoel: eerst de broccoli, het ei en een paar eetlepels meel, en dan wat melk erbij net zolang tot het een (niet ál te dun) beslagje is. Je kunt er denk ik wel twee van bakken, ook eentje voor jezelf :). Hij vindt het heerlijk, vooral als ik er nog een van bovenstaande belegjes opsmeer. Je kunt natuurlijk ook ieder ander soort meel nemen.

3. Wrap
Soms vervang ik de boterham door een wrap. Gewoon uit een pak, die haal ik meestal bij de Ekoplaza, omdat daar weinig toevoegingen inzitten. Ik besmeer de wrap bijvoorbeeld met hummus en daarover heen nog een laagje avocado. Oprollen, in ministukjes en smullen maar! Gaat er vaak nog beter in dan een boterham. Ik vermoed omdat Mathis van zacht, zachter zachtst houdt ;).

Enne, die foto is een grapje hoor, NEE ik geef mijn baby geen friet als lunch 😉

Dit recept is geschreven op 30-10-2016

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member