×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

3x koffie speciaal

Gesponsord – Goed nieuws voor de koffieleuten onder ons, want het is tijd voor deze 3x koffie speciaal. Zo maken we kokoskoffie, tiramisukoffie en Brazilian koffie… Ja, écht speciaal dus. En hoe doen we dat? Met L’OR Limited Creations Arabica Catuai natuurlijk. Deze koffie is gemaakt van de zeldzame Arabica koffieboon, waarbij frisse, zoete en citrustonen worden opgevolgd door kruidige en geroosterde tonen. Je maakt deze koffies samen met Nina en Elise; die laten je in deze video namelijk precies zien hoe het moet.
De Limited Creations Arabica Catuai is de eerste variant van een reeks tijdelijke, unieke smaaksensaties samengesteld door de koffie-experts van L’OR.

Krijg jij ook geen genoeg van (speciale) koffie? Check dan eens dit 10x recept met koffie.

1. Brazilian koffie

We trappen af met een ware klassieker: Brazilian koffie. Met de heerlijke en bijzondere koffiemelange van L’OR geven we een eigen twist aan dit bekende drankje. Veel heb je er niet voor nodig: wat slagroom, een beetje bruine suiker, cachaça en 2 cups L’OR Limited Creations Arabica Catuai. That’s it.

Brazilian koffie

Men neme (voor 2 personen):

 • 100 ml slagroom
 • 2 el bruine suiker
 • 30 ml cachaça
 • 160 ml L’OR Limited Creations Arabica Catuai

En zo doe je het:

– Klop de slagroom op en houd apart.
– Pak twee grote glazen en warm deze op met heet water. Droog de glazen en schep hier de bruine suiker in. Vul aan met de cachaça en roer goed door.
– Verdeel de hete L’OR Limited Creations Arabica Catuai over de glazen en roer nog eens door. Schep tot slot de slagroom op de koffie.

Alcoholvrije tip: deze koffie is ook heel lekker zonder de cachaça, want de bijzondere smaken van L’OR Limited Creations Arabica Catuai zorgen al voor het Braziliaanse gevoel.

2. Kokoskoffie 

Als je van kokos én koffie houdt, dan moet je hier zijn. De gebrande kokossnippers passen namelijk perfect bij de unieke smaken en aroma’s van de Arabica koffie. Wij schuimen de kokosmelk in een automatische melkopschuimer, maar dat kan natuurlijk ook gewoon in een pannetje. In dat geval verwarm je eerst de melk en klop je ‘t vervolgens met een garde tot het gaat schuimen.

Kokos koffie

Men neme (voor 2 personen):

 • 2 el kokossnippers
 • 200 ml barista kokosmelk
 • 80 ml L’OR Limited Creations Arabica Catuai
 • 2 el honing

En zo doe je het:

– Verhit een koekenpan en rooster de kokossnippers tot ze beginnen te kleuren. Leg ze apart.
– Klop de kokosmelk.
– Giet ondertussen de hete L’OR Limited Creations Arabica Catuai over twee glazen of mokken, verdeel de honing en roer dit even door.
– Schep hier het kokosmelkschuim op en maak af met de kokossnippers.

3. Tiramisukoffie

De nummer drie in deze 3x koffie speciaal is bijna te mooi om waar te zijn. Deze tiramisukoffie is immers een prachtige afsluiting van elk diner, maar stiekem hartstikke makkelijk om in elkaar te zetten. Je maakt ‘m natuurlijk met amaretto, lange vingers en slagroom.

Tiramisu koffie

Men neme (voor 2 personen):

 • 100 ml slagroom
 • 2 el bruine suiker
 • 30 ml amaretto
 • 160 ml L’OR Limited Creations Arabica Catuai
 • 2 tl cacaopoeder
 • 2 lange vingers

En zo doe je het:

– Klop de slagroom op en houd apart.
– Pak twee grote glazen en warm deze op met heet water. Droog de glazen en schep hier de bruine suiker in. Vul aan met de amaretto en roer goed door.
– Verdeel de hete L’OR Limited Creations Arabica Catuai over de glazen en roer nog eens door.
– Schep de slagroom op de koffie en verdeel het cacaopoeder door een zeefje over de koffie. Maak af met de lange vingers.

Alcoholvrije tip: je kunt deze koffie ook maken met amaretti (alcoholvrije amaretto).

Dit recept is geschreven op 19-05-2021

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member