×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

3x home made BBQ-sausje

Twee weken geleden werd ik door Den Haag FM geïnterviewd over ‘healthy barbecuen’ (Hier kun je het item nogmaals beluisteren). Een van de vragen was: “welke sausjes serveer je bij een healthy bbq?”. Hier thuis is dat geen vraag meer. Dat is een van de dingen waar ik me op verheug: zelfgemaakte sausjes. Yum! Zo simpel, zoveel lekkerder dan de kant-en-klare vette sauzen uit flessen.

sausjes2

Vandaar dat ik dacht: tijd om te delen! Hierbij mijn 3 favoriete zelfgemaakte sausjes voor bij de barbecue. De basis is elke keer hetzelfde: ik gebruik 3 eetlepels echt goed dikke Griekse yoghurt, 1 flinke eetlepel mayonaise en een flinke snuf peper en zout. Deze basis pimp ik vervolgens op 3 manieren. Komen ze.

1. Knoflook-bieslook
Pers 1 teen knoflook uit en roer deze door het yoghurt-mayonaisemengsel. Knip vervolgens wat verse bieslook fijn en roer ook dit door je sausje. Optioneel is nog een snuf gedroogde Italiaanse of Provençaalse kruiden. Maar het moet niet, dit is namelijk al heel erg lekker!

2. Kerriesaus 
Zelfgemaakte kerriesaus is the best. En zo simpel! Roer een eetlepel kerriepoeder door je yoghurt-mayomengsel, gevolgd door een flinke theelepel suiker of honing en nog een extra snuf zout. Goed doorroeren en even proeven? Hoe zijn de verhoudingen? Pas aan waar jij vindt dat nodig is.

3. Sambasaus
Voor een lekker rood sausje met een licht-pittige smaak roer je door je yoghurt-mayomengsel een flinke eetlepel ketchup, een theelepel paprikapoeder en een theelepel sambal of als je into zoet bent: een beetje chilisaus. Goed door elkaar roeren en klaar!

That’s it. Fijne barbecue!

Ingewikkeld (1 t/m 5): ✯
Duur: 10 minuten

DE ZESDE DRUK VAN ONS KOOKBOEK IS BINNEN! BESTEL ‘M SNEL, KLIK HIER!

LIKE JE ONS? KLIK HIER!

VOLG CHICKSLOVEFOOD OP INSTAGRAM EN  TWITTER

sausjes01sausjes02sausjes2

Dit recept is geschreven op 25-07-2015

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member