×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

3 makkelijke borrelhapjes uit de airfryer

Gesponsord – Wat nou als we je vertellen dat je héél makkelijk originele borrelhapjes kunt maken die maar 5 (!) ingrediënten per stuk bevatten en die écht zijn om je vingers bij op te eten? Nou, precies die hapjes hebben we hier dus :). En, tromgeroffel, we maken ze in de Satisfry van Russell Hobbs! Het zijn dus makkelijke borrelhapjes uit de Airfryer.

En niet alleen de recepturen zijn makkelijk, ook de airfryer zelf is makkelijk. Want je kiest heel easy een vooraf ingesteld programma door op een symbooltje te klikken, krijgt zelfs een melding als je de hapjes even moet omschudden en THAT’S IT. Echt, geen ingewikkeld bediendingspaneel, de Satisfry doet gewoon het werk voor je.

Oh, en waarom hapjes uit de Airfryer vraag je je af? Nou, omdat de Satisfry ze zó crunchy maakt, dat lukt je niet in de oven. En de frituurpan dan? Nou, waarom zou je je hapjes in vet onder dompelen als dat niet per se hoeft :). Simpel!

Oké, nu eindelijk maar eens aan de slag met de recepten. Satisfry in de aanslag… Go!

Sticky chickenfingers

makkelijke borrelhapjes uit de airfryer

Dit heb je nodig (voor zo’n 15 chicken fingers):
– 500 g kipfilethaasjes
– 1 ei
– 150 g cornflakes
– 40 ml sojasaus
– 40 ml honing

En zo doe je het:
– Maal de cornflakes in een keukenmachine tot een grof mengsel en schep in een diep bord. Roer er een flinke snuf peper en zout door.
– Klop het ei los in een ander diep bord.
– Halveer de haasjes in de lengte en haal ze eerst één voor één door de cornflakes, dan door het ei en dan weer door de cornflakes.
– Je kunt nu zelf een temperatuur en tijd kiezen (bijvoorbeeld 200 graden, 10 minuten) maar onze tip: leg de haasjes in de Satisfry, kies programma ‘kip’ en klik de tijd omlaag naar 10 minuten. Je hoeft verder niks te doen en krijgt vanzelf een melding als je de fingers moet omkeren! Je bakt ze in twee etappes.
– Meng ondertussen de sojasaus met de honing.
– Haal de chicken fingers uit de Satisfry, giet het sausje erover en serveer direct.

Kaasbitterballen

makkelijke borrelhapjes uit de airfryer

Dit heb je nodig (voor zo’n 10 bitterballen):
– 250 g geraspte oude kaas
– 75 g bloem
– 75 g boter
– 2 eieren
– 125 g paneermeel

En zo doe je het:
– Scheid het eigeel van het eiwit.
– Kneed de kaas, de boter, de bloem, het eigeel en een flinke snuf peper en zout met je handen door elkaar. Maak een bal en zet deze 15 minuten in de koelkast.
– Haal de bal vervolgens uit de koelkast en maak ongeveer 10 kleine balletjes.
– Klop het eiwit los in een kommetje en doe het paneermeel in een ander diep bord. Haal elk balletje door het eiwit gevolgd door het paneermeel.
– Je kunt nu zelf een temperatuur en tijd kiezen (bijvoorbeeld 200 graden, 8 minuten) maar onze tip: leg de bitterballen in de Satisfry en kies programma ‘frietjes’ en klik de tijd omlaag naar 8 minuten. Je hoeft verder niks te doen en krijgt vanzelf een melding als je de bitterballen moet omschudden! Je bakt ze in twee etappes. Serveer direct na het bakken, dan zijn ze nog lekker warm en is de kaas van binnen gesmolten!

Avocadowedges

makkelijke borrelhapjes uit de airfryer

Dit heb je nodig (voor 16 wedges):
– 2 avocado’s
– 100 g panko
– 1 ei
– 6 el mayonaise
– 2 el sriracha

En zo doe je het:
– Schil de avocado’s, verwijder de pit en halveer de avocado’s. Snijd vervolgens iedere helft in 4 partjes.
– Klop het ei los in een diep bord, doe de panko in een ander diep bord en meng een flinke snuf peper en zout door de panko.
– Haal elk partje eerst door het ei, gevolgd door de panko.
– Je kunt nu zelf een temperatuur en tijd kiezen (bijvoorbeeld 200 graden, 10 minuten) maar onze tip: leg de wedges in de Satisfry en kies programma ‘frietjes’ en klik de tijd omlaag naar 10 minuten. Je hoeft verder niks te doen en krijgt vanzelf een melding als je de wedges moet omschudden! Je bakt ze in twee etappes.
– Meng ondertussen de sriracha door de mayonaise en serveer de saus bij de avocadowedges.

Dit recept is geschreven op 19-12-2023

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member