×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

Diner

Broccolitaart met cashews & WIN sushiworkshop van een sterrenchef!

Gesponsord – Een paar weken geleden had ik zo’n heerlijke once in a lifetime-ervaring; ik mocht in de enige echte sojasaus-fabriek van Nederland kijken, de Kikkoman fabriek! En da’s best wel een eyeopener; ineens zien hoe je favo Aziatische saus gemaakt wordt, gewoon in de provincie Groningen, met niet meer dan vier (!) ingrediënten. Jep, een echt 5 or less-product dus, helemaal CLF-proof.

Die vier zijn: tarwe, soja, water en zout. That’s it! Nadat ik zag hoe de saus gemaakt wordt, wát een proces joh, leerde ik er ook nog van alles over. Wist je bijvoorbeeld dat je geopende sojasaus in de koelkast moet bewaren? Deed ik voorheen nooit! Maar dan blijft -ie echt langer lekker. Nou goed, nu eerst een heerlijk recept met Kikkoman sojasaus, en lees vooral ook even verder aan het einde van dit recept, daar staat een te gekke winactie! We hebben voor dit recept Kikkoman met wat minder zout genomen, omdat de cashews die we gebruiken ook al gezouten zijn. Heb je wel ongezouten cashewnoten? Ga dan voor gewone sojasaus!

Dit heb je nodig

Tip van Nina

“Goed, ik liet het al even vallen, een winactie. JA! Niet zomaar eentje. Op 7 december staan Elise en ik in het prachtige Okura hotel in Amsterdam om te proeven van allerlei heerlijke gerechten die gemaakt zijn met Kikkoman sojasaus. Gerechten die misschien wel gemaakt zijn door jou! Want jawel, je kunt geweldige prijzen winnen als je meedoet aan de jaarlijkse Kikkoman-wedstrijd. Sowieso worden er 200 bomvolle Kikkoman kookpakketten weggegeven, maar voor de mensen die doorstromen naar de finale in het Okura hotel zijn sushiworkshops in het Okura Hotel te winnen (let op, het sushirestaurant hier, Yamazato, heeft gewoon een Michelin-ster hè, wiehoe!), maar ook volledig verzorgde diners in Yamazato én het andere sterrenrestaurant in het Okura-hotel: Sazanka. Als hoofdprijs staat er ook nog de barbeque der barbeques op het menu: een big green egg mini. 

Doe je mee? Maak een foto van jouw favo Kikkoman-recept, en zet ‘m HIER op de speciale actiepagina. Alleen een foto is dus genoeg, het hele recept hoeft niet. Hier kun je ook nog wat meer lezen over de wedstrijd. Ga je door naar de finale op 7 december in het Okura hotel, daar maak je dan het gerecht voor een vakjury, waar wij ook inzitten. Wie weet tot dan!”

  • Tip van Nina

En zo doe je het

Dit recept is geschreven op 28-07-2018

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member