Zaras – Zandvoort

Uit eten met kerst. Vind jij dat kunnen? De meeste mensen zien de kerstdagen als dé gelegenheid om uitgebreid thuis te koken met en voor familie. Toch kan ik me voorstellen dat je gewoon zin hebt om een dag niet zelf in de keuken te staan en juist lekker buiten de deur wilt eten. In dat geval kun je bij Zaras binnenwippen, om te smullen van hun kerstmenu, Griekenland style natuurlijk.

Dorade

Mijn vis. Erg lekker en mals.

In de drie maanden dat ik met Bart in Zandvoort woonde ben ik nooit bij Zaras geweest. Jammer, weet ik nu, want deze knusse Griek (en nee, geen blauw-wit interieur) serveert echt fingerlicking good eten. Met z’n zevenen bestellen we een tafel vol Retzina (Griekse wijn, kruidig smaakje, YUM!) en hapjes. Iedereen is enthousiast en m’n tafelgezelschap kan het weten (vriendlief plus familie), want hun roots liggen in Griekenland en ze hebben zo’n beetje ieder Grieks restaurant in het land eens getest.

Griekse voorgerechten

Een tafel vol gerechtjes, ik vind dat altijd zo gezellig!

Food
We delen de voorgerechtjes: Tzatziki, pitabrood, keftedes (gehaktballetjes), saganaki (gebakken schapenkaas), calamares (inktvisringen) en bruchetta. Een genot! De tzatziki is heerlijk knoflookerig, evenals de bruchetta, en het platte brood is vers en zacht. Saganaki is zo ongeveer het slechtste gerecht als je op je lijn let: gefrituurde kaas, dus je begrijpt dat ik dat ook hemels vind. De calamares zijn goed, en de keftedes ook, al proef ik deze zelf niet. “Vooral het sausje is lekker”, aldus m’n tafelgenoot.

Griekse voorgerechten

Nog meer voorgerechten: keftedes en saganaki

Eigenlijk zitten we na deze gigantische voorgerechtenmassa al behoorlijk vol, maar natuurlijk eten we door en komen de hoofdgerechten op tafel. Dit zijn een aantal keren lamskoteletjes (“Mals!”), moussaka (ook in vega variant verkrijgbaar) en voor mij een dorade. Wat een lekker visje! Crispy van buiten, zacht van binnen. De kok heeft citroenpartjes in de buik van de vis meegebakken, met als gevolg dat het witte vlees fris smaakt. Op aanraden van de gastheer schenk ik een flinke scheut olijfolie over mijn vis. Heerlijk! Ook de gebakken aardappelen die erbij geserveerd worden, de liters tzatziki en de salade die je zelf bij een saladebuffetje mag opscheppen gaan er erg goed in. Al blijft er wel wat over. Veel over. Wat een porties!

Gebakken aardappelen

Als bijgerechten serveert Zaras gebakken aardappelen en frietjes.

Lamskoteletjes

Ze ontbreken op geen enkel Grieks menu: lamskoteletjes. Bij Zaras zijn ze volgens mijn tafelgenoten erg mals en goed op smaak.

Nice to know
Zaras is heerlijk, vers en authentiek Grieks eten. De Griekse uitbaters doen er alles aan om het je naar de zin te maken, en dat lukt. Ze zijn ontzettend vriendelijk en serveren simpelweg goed eten. De inrichting is basic en een beetje ouderwets, maar wel gezellig. Dit Griekse restaurant zit dichtbij het station van Zandvoort, dus is prima te lopen als je met de trein komt. De visjes zijn heerlijk. Eet je naast vlees ook geen vis, dan heb je weinig keuze. De prijzen zijn gemiddeld, een hoofdgerecht ligt tussen de 13 en 20 euro.

Mousaka

De mousaka is ook in een vega-variant verkrijgbaar

We love
– Heerlijk vers en gevarieerd eten
– Het vriendelijke personeel
– De locatie

We less love
– Grooooote porties 😉
– Voor vega’s is er weinig keuze

Rating (1-10): ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ (7,5)

www.zaras.nl
023-571 6631

PRAAT MEE MET ONS EN ANDERE FOODLOVERS, DEEL JE FOODMENING OF RECEPT HIER!

VOLG CHICKSLOVEFOOD OP TWITTER! @chickslovefood

Koop hier onze kookboeken:
Volg ons op Social Media:

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube