Witloof – Maastricht

We gaven restaurant Witloof in Maastricht al als Maastrichtse foodtip, vandaag de volledige recensie! Wat hebben we hier genoten tijdens onze culitrip naar Maastricht!

Het zalige brood van restaurant Witloof.

Het zalige brood van restaurant Witloof.

Het Belgisch getinte restaurant Witloof zit in de schattige Helstraat. Nou zijn de meeste straatjes in Maastricht schattig, maar toch is de locatie van Witloof wel heel knus. Bij binnenkomst worden we ontzettend vriendelijk verwelkomd door het personeel. Wat is het resto van binnen leuk! Landelijk, met allerlei kneuterige serviesjes en toch behoorlijk hip en sjiek door de geweldige kroonluchters. Kom maar op met wat lekkers, na een lange stadswandeling en een aantal shopuurtjes lusten we wel wat…


Food
We starten met een aperitief geserveerd met wat brood. Nina krijgt een glas huisgemaakte citroenwijn en voor mij wordt een alcoholvrij aperitief van gingerale en appelsap gemaakt. Ik ben dolgelukkig! Het is geweldig om zwanger te zijn, maar ow boy wat mis ik soms een goed glas wijn of een koude Prosecco. En ondanks dat je tegenwoordig bijna alles alcoholvrij hebt, is mijn ervaring dat er toch maar weinig resto’s en kroegen zijn die iets daarvan serveren. Nu al een pluspunt voor Witloof, zeker omdat het aperitief ook echt lekker is! Ook Nina geniet van haar citroenwijntje. Sterk van smaak maar toch ook fris. En dan het brood: zo mooi als het op de foto eruit ziet, zo lekker smaakt het. Wat een zalig ambachtelijk broodje! Geserveerd met een goede boter, is dit echt een feest. We kiezen vervolgens alleen ons voorgerecht, aangezien we ons hoofdgerecht ergens anders gaan eten. Nina kiest de salade met kaasjes en witlof, ik ga voor de witlofkroketjes met spek en kaas. Al snel krijgen we onze gerechten. De opmaak is simpel en smakelijk. De salade van Nina is kruidig maar ook romig door de geitenkaas. Een mooie combi. Mijn kroketjes zijn echt heerlijk. Wat een ontzettend leuke combi in een kroket! De gerechten worden geserveerd met Manneke Pis-water (leuk!) en wederom een mandje van dat goddelijke brood. En ondanks dat we al aardig vol raken gaat het mandje op. Een goed teken!

Nice to know
Bij restaurant Witloof zit je heel gezellig en kun je echt goed eten! De prijzen van onze gerechten zijn op de kaart niet duidelijk (vaag, kijk zelf maar op de website). Maar website-info vertelt ons dat de prijzen van losse hoofdgerechten variëren tussen de € 15,85 en € 18,75. En da’s goed te doen toch?!

We love
– de knusse en toch sjieke ambiance van restaurant Witloof
– het brood!
– de ontzettend lieve bediening

We less love
– bij een temperatuur van 33 graden is het jammer dat Witloof geen buiten heeft
– meer vega keuzes zouden welkom zijn, bijvoorbeeld 1 of 2 vega voor- en 1 hoofdgerecht(en) meer dan nu!

Rating (1-10): ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ (8)

Dit resto is een Favo van Chickslovefood.com 2013 en heeft onze raamsticker ontvangen!

Tel: 043-3233538
www.witloof.nl

PRAAT MEE MET ONS EN ANDERE FOODLOVERS, DEEL JE FOODMENING OF RECEPT HIER!

VOLG CHICKSLOVEFOOD OP TWITTER! @chickslovefood

Een aperitief bij Witloof: voor Nina de zelfgebrouwen citroenwijn, voor mij een heerlijke alcoholvrij gingerale/appelsap aperitief. Hier word ik nou blij van!

Een aperitief bij Witloof: voor Nina de zelfgebrouwen citroenwijn, voor mij een heerlijk alcoholvrij Gingerale/appelsap aperitief. Hier word ik nou blij van!

Zelfs de menukaart is in het 'Belgisch' :-)

Zelfs de menukaart is in het ‘Belgisch’ 🙂

Bruisend Manneke Pis-water. Ja, Belgie tot in details!

Bruisend Manneke Pis-water. Ja, België tot in details!

Slaatje mè witloof, roodloof, roquette, hazelnootjes, lichtaartse geitenkaas & vinaigrette

Slaatje mè witloof, roodloof, roquette, hazelnootjes, lichtaartse geitenkaas & vinaigrette

witloofkroketten

Bij restaurant Witloof moet je natuurlijk iets met witlof bestellen! Ik koos voor de witlof-kroketjes met kaas en spekblokjes. Heerlijk met mosterd erbij!

witloofmaastricht6

De ambiance van Witloof is heel gezellig, huiselijk en toch ook sjiek!

 

Koop hier onze kookboeken:
Volg ons op Social Media:

6 reacties

Alie -

Als inwoonster van Maastricht kan ik hier gelukkig vaker eten, en zelfs voor een studente is het betaalbaar! Mijn ouders en schoonouders al eens kunnen verblijden met een dinertje hier, en iedereen die we meenemen is spontaan fan 🙂 Echt een aanrader dus!

PS by Dila -

Hier wilde ik een tijdje geleden heen, maar die dag was het helaas gesloten.. Ziet er allemaal geweldig uit.

me -

Leuk maar een tikje te ver weg voor mij.

MySimplySpecial -

Dat ziet er leuk uit!

Bianca -

Toevallig ben ik er maandag langsgelopen. Helaas waren we alleen maandag en dinsdag in de buurt. We wilde er graag heen!

Silke -

Grappig om te zien als Belgische. Zeker dat water. 🙂

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube