Wagamama – Amsterdam

Vriendin Anne en ik hadden zin in een snelle, maar voedzame lunch op een doordeweekse dag in Amsterdam. Anne opperde de Wagamama en ik had in deze noodles- en rijsttent al eens een snel diner weggepeuzeld met Elise, dus ik was snel om.

Wagamama

Mijn tofu-gerecht

We ploffen neer op het terras (jawel, we praten hier over een van de zeer zeldzame zonnige dagen in zomer 2011) van eenvoudige houten banken en tafels en binnen no time komt er een ober op ons afgesneld om onze bestelling op te nemen.


Food
Nou, die bestelling doorgeven was geen makkelijke opgave, hoor! Wagamama heeft een flink uitgebreide kaart (ook voor vega’s). Anne en ik houden het simpel (gaan niet in op de bijgerechten die de ober ons nog even wil aansmeren) en bestellen allebei slechts een hoofdgerecht. Anne gaat voor de noodles in zoetpittige saus, genaamd chilli men. In haar potje zitten naast een pittige rode saus en volkoren noodles garnalen, courgette, rode ui, paprika, champignons en peultjes. Ik kies yasai itame. Dat zijn noodles in een milde groene saus gemaakt van kokosmelk en citroengras met daarop gegrilde tofu, taugé, chilli pepers, rode ui, lente-uitjes, pak soi, paprika en shiitake. Gegarneerd met koriander en limoen. Het eten is echt heerlijk. Zachte noodles, knapperige groenten, fijne saus…

Nadeel vind ik wel dat de verhouding noodles en saus niet goed is. De porties zijn zoooo groot, dat we allebei een halve bak noodles overhouden. Verder zit er nog een beetje zand in mijn pak soi (of zijn het luizen??), ieuw! Ohja, we drinken er Spa rood bij.

Wagamama

Annes chilliman

Nice to Know
Deze hippe Oosterse keten zit op twee plaatsen in Amsterdam, maar ook in Groningen, Antwerpen en in heel veel andere Europese steden. De bediening is ontzettend snel en vriendelijk, en ook alle vega’s onder ons kunnen hier echt hun culi-hart ophalen. De prijs is goed! Een hoofdgerecht heb je vanaf 11,95 euro.

We love
– De diversiteit en de smaak van het eten
– De bediening, lekker snel voor een gezonde portie fast food
– De relaxte sfeer

We less love
– De overvloed aan noodles
– Slecht gewassen paksoi!

Rating (1-10): ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ (7)

www.wagamama.nl
020-528 7778 (waar Anne en ik aten, aan ‘t Max Euweplein in Amsterdam)

Koop hier onze kookboeken:
Volg ons op Social Media:

3 reacties

Henrike -

Me love Wagamama, alleen helaas zit deze sinds aantal maanden niet meer in Groningen en zit het in Nederland alleen nog in Amsterdam volgens mij.

Martine -

Wauw! Ga ik zeker een keer eten, lijkt me heerlijk 🙂 fijn dat er ook veel vega opties zijn.

E.Postma -

Ik heb bij wagamama station zuid gegeten,echt een aanrader,ga er vanavond WEER heen,zeer goede bediening,vlot met opnemen en je hoeft niet lang op je maaltijd te wachten,HOE DRUK HET OOK IS.
ik neem een rijstgerecht aan te raden!!

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube