Vork & Mes – Hoofddorp (+ Annabel Langbein!)

Ik kan wel doen of ik het zwaar heb, maar dat heb ik niet. Ik mag proeven op de leukste eventjes, schrijven over de lekkerste dingen én eten in de beste restaurants. Zo ook weer vorige week: ik was uitgenodigd voor een lunch met de Nieuw Zeelandse cook Annabel Langbein. Locatie: restaurant Vork & Mes in Hoofddorp. Wauw!

Vork en Mes in Hoofddorp met Annabel Langbein

Bietjessalade als voorgerecht bij Vork & Mes in Hoofddorp.

Ik had al veel fijne verhalen over Vork & Mes gehoord, maar was er nog niet geweest. Dit restaurant staat voor eerlijk, puur, vers en bijna alles uit eigen tuin! Geweldig! En het past helemaal in het straatje van Annabel Langbein (misschien ken je haar van tv-kanaal 24kitchen!), die zo’n beetje alle denkbare groente en fruit zelf verbouwd en daar de meest heerlijke, pure gerechten mee bereidt. Love her!


We zitten beregezellig met alle genodigde pers aan lange tafels. En met Annabel natuurlijk, inclusief haar familie! Man, dochter en (sexy!) zoon zijn present. Annabels uitgeverij wil haar populariteit in Nederland wat vergroten en waar kan dat beter dan tijdens een informele lunch in zo’n toprestaurant. In Nieuw Zeeland is ze een echte celebrity, één op de vier huishoudens heeft één van haar negentien (!) boeken! Maar desalniettemin is ze lekker toegankelijk! We kletsen over van alles, en ik leg haar uit wat de appelstroop bij de kaasplank is ;-).

Food
We starten met lekker knapperig brood en twee salades op schattige bordjes, waar we zelf zoveel van kunnen pakken als we zin in hebben. Eentje bestaat uit bietjes met blanke amandeltjes, pittige kaasschilfers en rucola. Zo eenvoudig, zo lekker! De bietjes zijn heerlijk zacht, aards en mild. Een perfecte combi met de wat pittigere rucola en kaas. De tweede salade bevat onder meer spinazie en gemarineerde uitjes. Ook erg lekker! En erg gezond, altijd fijn.

Als het hoofdgerecht komt ben ik bijna niet te houden: een tarte tartin met gruwelijk lekkere zoete ui, aardpeer, lopende kaas en boerenkool. Heerlijk! En een eye opener om boerenkool eens op een andere manier te zien dan in de stamppot. Bij de tarte tatin krijg ik een stukje vis, de vleeseters worstjes en stukjes varkensvlees. Na dit denderende hoofdgerecht komt er ook nog een kaasplankje met notenbrood en appelstroop en vervolgens ijs met een likeurtje en appeltjes. En het is allemaal even verrukkelijk. Bekijk de foto’s! Die zeggen genoeg. Ik heb het allang besloten: binnenkort een keer terug met vriendlief om het diner uit te proberen.

Nice to know
Vork & Mes kookt puur en eerlijk, en vebouwt bijna alles zelf. Je kunt er erg goed vegetarisch of zelfs veganistisch eten, groenten hebben de hoofdrol. Past helemaal in het straatje van Chickslovefood.com! De locatie is ook geweldig: een mooi, licht gebouw aan het water. Enne, Annabel Langbein is een geweldig, positief en vrolijk mens. Ze is erg toegankelijk heb ik ontdekt, dus mocht je haar eens per ongeluk tegen het lijf lopen, spreek haar dan vooral aan ;-). En verdiep je in haar kookboeken! The Free Range Cook heb ik thuis. Een heerlijk bladerwerk. Tip!

We love
– De focus op groenten
– De simpelweg geweldige gerechten, bomvol variatie
– Die vriendelijke bediening
– De mooie locatie

We less love
– Pfff, ik weet het echt niet! Misschien het feit dat dit resto met het OV niet zo makkelijk te bereiken is? Maar ja, daar kan Vork & Mes niet zoveel aan doen.

Rating (1-10): ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ (9)

Dit resto is een Favo van Chickslovefood.com 2013 en heeft onze raamsticker ontvangen!

Tel.: 023 557 2963
www.vorkenmes.nl

PRAAT MEE MET ONS EN ANDERE FOODLOVERS, DEEL JE FOODMENING OF RECEPT HIER!

VOLG CHICKSLOVEFOOD OP TWITTER! @chickslovefood

Vork & Mes in Hoofddorp, met Annabel Langbein

Een lekker broodje met olie om te beginnen.

Vork & Mes in Hoofddorp, met Annabel Langbein

Het andere saladetje dat we als voorgerecht kregen. Smullen!

Vork & Mes in Hoofddorp, met Annabel Langbein

Tarte tartin met zoete ui en boerenkool. Die lust ik iedere dag wel.

Vork & Mes in Hoofddorp, met Annabel Langbein

Zoals het een echte foodie betaamt, maakt Annabel Langbein ook foto's van haar eten met haar iPhone 🙂

Restaurant Vork & Mes in Hoofddorp, met Annabel Langbein

Het kaasplankje.

Restaurant Vork & Mes in Hoofddorp, met Annabel Langbein

Linksboven zie je mijn visje met zuurkool. Rechtsonder het zoete dessert. En ook nog even een close-up van Annabel. En ohja, geweldige huisgebrouwenthee met onder meer rozenblaadjes en citroenmelisse!

Restaurant Vork & Mes in Hoofddorp, met Annabel Langbein

Pure gerechten uit Nieuw Zeeland. Een aanrader, dit boek!

Koop hier onze kookboeken:
Volg ons op Social Media:

2 reacties

Lara -

Alles ziet er heerlijk uit! Ik heb haar programma op 24kitchen ook al ontdekt en ben dan niet meer voor de buis weg te krijgen 😀

Filiz -

Wat ontzettend leuk en wat een lekkere ingredienten allemaal! Ik ga het boek eens bekijken in de boekhandel.. Kookboeken zijn uiteindelijk toch onmisbaar in de keuken, ook bij studenten!

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube