Van Buuren – Utrecht

Laatst miste ik met vriend de aansluiting op Utrecht centraal dus besloten we maar even een hapje te eten in Utrecht in plaats van in Leiden. Ik ken de stad best goed, heb er bijna zeven jaar gewoond. We belandden op het fijne terras van Van Buuren. Dat zit in zo’n gezellig pieterpeuterig straatje met allemaal andere tentjes. Heel dichtbij de achterkant van CS. Ideaal. Ik heb er al vaker gegeten met verschillende vriendinnetjes en vind het er altijd prima. Ditmaal er maar eens een recensie aan wijden dus.

Hartige Taart

Hartige taart met uien, walnoten, spinazie, geitenkaas en pesto. Echt goddelijk!

Van Buuren doet aan samsam, dus halve porties. Kan het niet vaak genoeg zeggen: Love it.

Food
Ik kies als voorgerecht voor een samsam visje (dat niet meer op de kaart staat… roodbaarsje?) en vriend gaat voor samsam carpaccio. De portie vis is klein (uiteraard, de helft van een voorgerecht), maar de carpaccio vind ik nog best wel flink! Ik vind mijn visje niet zo, eerlijk gezegd. Heerlijk zacht, maar wel smakeloos. Zout, peper en de bijgeleverde paprikasaus geven het een beetje smaak. Vriend smult van zijn carpaccio.

Van Buuren Utrecht

Een gegrild visje met wat sla en paprikasaus. Sorry, al van gegeten voordat ik de foto maakte 🙂

Van Buuren Utrecht

En de carpaccio van vriend. En wederom: al van gehapt 😉

Als hoofdgerecht neem ik een samsam stuk hartige taart (foto 1) en Bart wat pasta met gamba’s. Samsam hoofdgerechten (dus halve hoofdgerechten) kosten 7,25 euro, samsam voorgerechten 3,95 euro. Hele voor- en hoofdgerechten ongeveer het dubbele. Ik vind het een goed systeem, maar wat me opvalt is dat de porties erg verschillen in grootte. De carpaccio is bijna normaal, terwijl het stukje vis wel heel klein is. En mijn hartige taart is bijna normaal, terwijl drie gamba’s op de samsam pasta wel weer een beetje weinig is misschien. Maar goed, back to the pie, die is zo ongelooflijk lekker! Echt, het maakt het visje helemaal goed. Heerlijk zacht en super matchende smaken. Ook de kleine portie pasta van vriend is erg smakelijk. Voor twee euro per bakje bestellen we er frietjes en salade bij. Ik vind dat nog steeds wel een beetje raar, om dat apart te moeten bestellen. Vooral salade.

Van Buuren Utrecht

De samsam pasta met gamba's en boontjes.

Van Buuren Utrecht

De salade en de frietjes. Je betaalt extra, maar krijgt daarvoor wel goede porties.

Nice to know
Van Buuren is gezellig, zowel binnen als op het terras. De bediening is ongelooflijk attent en de locatie is ook top. Een aanrader voor als je van kleine porties houdt, ideaal zo’n samsam kaart.

We love
– Samsam
– Goede, vriendelijke bediening
– Fijne sfeer
– Die taart! Wanneer komt -ie weer op het menu?

We less love
– Mijn voorgerechtje, mini in vergelijking met de carpaccio en smakeloos
– Bijbetalen voor een bakje salade, ik kan er niet aan wennen

Rating (1-10): ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ (7,5) (dankzij topbediening en de taart!)

www.vanbuurenutrecht.nl
Tel: 030-231 75 03

PRAAT MEE MET ONS EN ANDERE FOODLOVERS, DEEL JE FOODMENING OF RECEPT HIER!

VOLG CHICKSLOVEFOOD OP TWITTER! @chickslovefood

Koop hier onze kookboeken:
Volg ons op Social Media:

3 reacties

Lara M -

Aparte verhoudingen van het eten inderdaad maar het ziet er wel lekker uit! Ik was zelf vandaag bij bakerstreet in Utrecht. Dat zit in de Lange Elisabethstraat ook vlakbij CS: Heerlijke salades!

shimmer-pie -

Ohh ziet er heel lekker uit zeg! Vooral die cappachio! hmm daar hou ik altijd van!

Marloes -

Leuk stukje. Ben erg benieuwd. Ben ook echt een liefhebber van Sam Sam, zeker omdat ik geen extreem grote eter ben. Denk dat ik van Buuren binnenkort ook maar eens ga proberen.

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube