TIP: Brunch in Bluespoon – Amsterdam

Ik had eigenlijk besloten om geen aparte artikelen meer te maken over ieder Amsterdams resto waar ik kom. Maar om er eens in de zoveel tijd een paar tegelijk te bespreken. Is leuker voor de lezers die niet zoveel met Amsterdam hebben denk ik. Maar toen meteen een dag na dat idee brunchte ik in Bluespoon… Aaaah, so good! Dus af en toe toch een uitzondering op de regel: een restaurantje in z’n eentje in de spotlight :).

Bluespoon Amsterdam

Het saladebuffet. Hou maar op.

Stel je voor: je bent met je lief een weekendje in Amsterdam (of je woont met je lief in Amsterdam, haha, own story) en wil superdepuper lekker ontbijten of lunchen, alles d’r op en d’r aan. Waar ga je dan heen? Trek die twee eetmomenten samen en ga eens lekker brunchen. En met lekker bedoel ik ook écht lekker.

In Nederland is het nog niet zo’n trend om in een hotel te borrelen, brunchen of dineren. Best jammer eigenlijk, want er zijn een flink aantal hele geweldige hotels in Nederland waar dit supergoed kan. Ik kan enorm genieten van een lazy sunday waarbij je jezelf culinair in de watten laat leggen. Dat deed ik afgelopen zondag in het Andaz Hotel in Amsterdam, in hun restaurant Bluespoon.

Ik sprong met Bart op de fiets, op naar de Prinsengracht. Daar schoven we om 12.00 uur hongerig aan in Bluespoon, verlekkend starend naar dat enorme buffet daar. Okay, dit zou geen ontbijt en lunch in één worden, maar een ontbijt, lunch èn diner in één.

Ik stoof als eerste op het saladebuffet af (HALLELUJAH!), en nadat ik alle bietjes, pompoen, venkel, rauwkostsalades, parelcouscous, geroosterde paprika, noten en zaden (etc., etc…) had weggewerkt, ging ik ook nog eens voor een bord vol met het lekkerste brood met kaasjes. En natuurlijk: voor de visliefhebber zijn er allerlei soorten vis, voor de carnivoren alle denkbare vleessoorten, voor de eiliefhebbers… you get my point. Ik dronk er lekker thee en verse jus bij. En nog een plekje over in je buik (ik had dat helaas niet. Serieus.)? Het dessertbuffet is om bij te kwijlen. Bekijk de foto’s hieronder! Enne, ik heb meteen geoefend met fotograferen. Gaat al beter hè!

Bluespoon Amsterdam

Leuk: Bluespoon heeft een gigantische open keuken.

Bluespoon Amsterdam

Nog een kiekje van het saladebuffet.

Bluespoon Amsterdam

Mmm. Ik ben dol op groentjes.

Bluespoon Amsterdam

Hoi. Ik totaal happy aan m’n salade.

Bluespoon Amsterdam

Kaasjes. Ik als cheese junk kreeg er weer eens geen genoeg van.

Bluespoon Amsterdam

Mmm, broodjes. Ze hebben ook een paar soorten lekker donker brood om zelf te snijden.

Bluespoon Amsterdam

TAART!

Bluespoon Amsterdam

En nog meer taart.

Onbeperkt van dit buffet eten kost € 39,-. Da’s behoorlijk aan de prijs, maar dan heb je dus heel veel keuze, perfecte kwaliteit en alleen de beste, lokale, verse producten. Daarbij krijg je koffie en/of thee en mag je ook nog eens een gerecht van de kaart erbij kiezen dat voor je wordt bereid in de open keuken. En je zit voor de rest van de dag vol ;). Je kunt ook wat later op de dag gaan en voor € 16,- lekker onbeperkt van de taartjes eten. Ook leuk, als soort van high tea!

Bluespoon restaurant zit in het Andaz Hotel aan de Prinsengracht in Amsterdam. Ik was uitgenodigd om hier te komen brunchen met Bart, maar weet zeker dat jij hier net zo lekker zult eten als dat ik deed, want we zaten tussen de toeristen en Amsterdammers die van exact hetzelfde buffet smulden. Ik had hier ook al eens gedineerd, dat lees je  HIER, en ook toen was ik al fan.

Klik HIER voor mee info over de Sunday Brunch.

Koop hier onze kookboeken:
Volg ons op Social Media:

2 reacties

Mariska -

Ziet er echt geweldig uit! Maar wel vrij prijzig inderdaad, dan ga ik daarvan denk ik toch liever uiteten.

Margot -

Vrij duur, maar het ziet er wel erg goed uit!

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube