Thanksgiving in Connecticut: foodpics!

Twee weken geleden was het Thanksgiving en ik heb dit feest mogen vieren in de USA. En zoals beloofd zijn hier dan eindelijk de foto’s van al het lekkers wat ik tijdens dit feest heb mogen eten. En hoe verwend ben ik, want ik heb twee avonden Thanksgiving gevierd, dus 2x Turkey pics šŸ™‚ Alle recepten komen natuurlijk de komende weken ook online, en deze zijn weer ideaal voor jouw kerstdiner! Ok, here we go!

Thanksgiving diner with the Russo’s
Voordat we beginnen met de foto’s moet ik jullie natuurlijk wel even voorstellen aan de familie Russo! Ik heb Chris Russo leren kennen tijdens mijn exchange in de UK en hij nodigde me uit om dit feest dit jaar met zijn familie te komen vieren in de USA. En dus ben ik op Thanksgiving dag afgereisd naar het noorden van Connecticut om met alle Russo’s (dus de familie van zijn vader Dennis Russo’s kant) mijn eerste Turkeydiner mee te maken.Ā Dit diner begon eerst met een tafel voor appetizers

De Thanksgiving diner tafel met appetizers: cheeseball met crackers, gevulde champignons, krabballetjes en spinazie/kaasballs

Deze crabballs zijn een traditionele appetizer bij de Russo's en worden geserveerd met een curry-achtig sausje

Dit is de specialiteit van Denise Russo: spinach/cheese balls met homemade zoete mosterdsaus! Hmm

En ook deze gevulde champignons staan traditiegetrouw op tafel bij de Russo's tijdens Thanksgiving!

Oom Russo heeft zelf een steenoven waar hij zijn broden in bakt, heerlijk!

En echt dit brood is by far het lekkerste home-made brood wat ik ooit gegeten heb: 1x sausagebread & 1x olijvenbrood! hmmm

En hier is ie dan: DE zo'n 10 kilo wegende kalkoen!

En er waren wel 2 sterke Russo-mannen nodig om de baby te snijden šŸ™‚

Tussendoor een leuk detail: Turkey Thanksgiving servetjes!

En dan was het tijd voor de maincourse: De inmiddels gesneden kalkoen werd geserveerd met de traditionele sidedishes...

En dit resulteerde in dit bordje: Turkey met cranberrysauce, stuffing, mashed potatoes met gravy, zoete aardappel casserole met pecannoten, gevulde champignon, groene salade en worteltjes.

En toen was het tijd voor het taartenbuffet: deze marshmallow/chocolademouse turkey cake stond stijf van de kleurstoffen, heel slecht, heel lekker šŸ™‚

De traditionele taarten stonden natuurlijk ook op het buffet: zie hier DE pumpkin pie

En natuurlijk DE Pecan Pie!

En het taartenbuffet werd nog aangevuld met een pumpkin-cheescake (links) en twee aardbeientaarten!

Dan een kopje koffie als afsluiter met een grote schaal gemixte noten...

... en geroosterde kastanjes!

En dan uitbuiken en kijken naar de Macy's Day Parade @ Manhattan op TV!

Zaterdag: Denise’s Thanksgiving Diner
Maar liefst 3 dagen later mocht ik nog eens aanschuiven! De Russo’s deden het Thanksgivingdiner nog eens lichtjes over, dit keer met de familie van moeder Denise Russo’s kant (Ja heel leuk: Dennis en Denise zijn een stel). Zij is een geweldige kokkin, die me aardig wat Amerikaanse recepten heeft leren maken. Ze kookt gezond met verse producten, I like! Zie hier haar versie van het Turkeydiner…

And there she is! Let me introduce you: Denise Russo bezig met de voorbereiding

Wat een plaatje! Deze PERFECTE kalkoen is door Dennis Russo gegrild op de bbq waardoor de kalkoen een 'smokey flavour' had. ECHT heerlijk!!

Tijd om aan te schuiven aan deze prachtige Thanksgiving table!

En hier het resultaat op mijn bord: kalkoen met cranberrysaus, succotash:limabonen en mais, spinazie/kaas casserole, mashed sweet potatoe, doperwtjes met zilveruitjes, raappurree en stuffing!

En als dessert: Warme Applecrisp...

Geserveerd met vanille-roomijs, hmmm

En ja dat was het! Dit feest MOETEN we ook in Nederland introduceren, toch? šŸ™‚ Gelukkig heb ik alle recepten en ga ik ze, zoals beloofd, met jullie delen. As zondag het heerlijke apple-crisp dessert in de Sinner! En als afsluiter kan ik alleen maar zeggen:


THANKS to all the Russo’s, for an amazing Thanksgiving!

PRAAT MEE MET ONS EN ANDERE FOODLOVERS, DEEL JE FOODMENING OF RECEPTĀ HIER!

VOLG CHICKSLOVEFOOD OP TWITTER!Ā @chickslovefood


Koop hier onze kookboeken:
Volg ons op Social Media:

7 reacties

Judith -

Hmmmmmm, ik wil ook!
thx judith

Elise -

Jaa bijna alweer een jaar geleden. Op naar een eigen gemaakt Thanksgiving diner next donderdag!! Doe je mee Judith? šŸ™‚

Dennis Russo -

Thanks for posting the pictures.

That turkey from the Weber kettle grill did look good.

Miranda v/d Berg -

tijdens het lezen liep het water uit m’n mond, wat ziet dat er heerlijk uit (en super gezellig) Ik kijk uit naar de recepten !!!!
Ik kan vooral niet wachten op het taarten gebeuren………

brenda -

Ik zeg thanksgiving invoeren. Dit ziet er toch veel beter dan al die halloween spoken op 31 okt, of de hartjes van valentijn. Waarom wel deze feesten hier en niet dit heerlijke thanksgiving feest. Ik snap dat dus echt niet na het zien van deze foto’s. Volgend jaar vieren wij thanksgiving met zo’n heerlijke turk, mmmmm heb nu wel trek gekregen!

Martine Dey -

Hi Elise, weet niet of je dit ook echt leest, maar wat zag het er allemaal lekker en gezellig uit! Maar, eh: geen wonder dat een groot deel van de Amerikanen te dik is, als je dit allemaal ziet en ook opeet!!!! Ben je zelf ook nog aangekomen tijdens je verblijf in The States???
Ik kreeg er zelf trouwens wel trek van/in…….kun jij dit zelf ook allemaal bereiden???
Mag je komen doen bij ons thuis, hi, hi… hebben wij tenminste een makkie met de Kerst…..
Lieve groetjes en hopelijk tot de 16e….Martine Dey(mama van Queenie)

Matthew Russo -

This was a holiday dinner. Would you celebrate Christmas, or on of your important holidays for a large crowd without a ‘groaning’ table? One does not prepare that much food for 4 or 5 people, we were 25 people, gathered to celebrate a ‘harvest’ festival. This was a special day, not an everyday meal. If we are overweight as a culture, it is not because of meals like this, but rather our lack of activity, i.e. getting in the car to go anywhere, and the easy availability of ’empty’ calorie foods like sodas and chips.

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube