Sushi Time!

Wat een goed verjaardagscadeau van vriendlief: een sushi workshop! Met knorrende maag en vreselijk veel zin in onze favo Aziatische hap vertrokken we dit weekend naar Amsterdam Zuid voor een flinke les sushi maken. Aanrader!

M'n eerste self made inside-out sushi. Gelukt!

Het niveau is voor echte beginners (“Mevrouw, mag ik wat vragen? Wat is avocado?”), maar ook voor doorgewinterde sushi-eter is zo’n workshop fijn middagvertier. Lees maar even!

Bij Sushi Time in het Amsterdamse WTC kun je terecht voor sushiworkshops. En daar hadden m’n vriend en ik wel oren naar, aangezien we het fijn vinden om te bunkeren bij de all you can eat sushitent (nee, dat is niet glamoureus en sexy. En aangezien je altijd meer eet dan eigenlijk goed voor je is ook niet gezond, maar ik geef het gewoon eerlijk toe). Ook heb ik al een tijd een sushimatje thuis om zelf sushi te maken, maar ben er nog nooit aan toe gekomen. Tijd dus om eens in actie te komen.

Zo ziet het restaurant eruit

De workshop wordt gegeven door twee vriendelijke, geduldige dames die je, tussen de lesjes nigiri, maki, inside-out en handroll door, leuke weetjes vertellen over sushi, sake en Japanse gebruiken.

Ingrediƫnten om op de rijst te leggen of in de sushi en het zeewier te rollen

Jaahaaa, m'n eerste creatie! nigiri (dan ligt het ingrediƫnt erop, in plaats van dat het een rolletje is), met zoete omelet!

Stap 1 voor maki (de gerolde sushi): de sushirijst over het norivel uitsmeren

Jep, ook de inside-out sushi leer je rollen. My favourite!

Ik ben lekker geconcentreerd bezig met m'n maki

Alles wat je maakt mag je opeten. En dat is al zoveel, dat er nog heel veel over is om mee naar huis te nemen. YUM!

Wat? Workshop bij Sushi Time
Waar? WTC-gebouw Amsterdam
Wanneer? Heel vaak! Kijk hier voor meer info
Prijs? 50 euro per persoon
Wat krijgen we ervoor? Je leert sushi maken, mag alles opeten en meenemen en ondertussen onbeperkt Spa, Cola of Wijn drinken

www.sushitime.nl

Koop hier onze kookboeken:
Volg ons op Social Media:

1 reactie

Lob -

Ziet er goed uit! Neem je wat hapjes mee woensdag? Of ga je ze binnenkort voor ons maken? šŸ™‚ Ik wil dat ook altijd nog een keer doen. Lijkt me leuk en lekker!

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube