Stoop – Amsterdam

Mijn Cosmo-collega’s houden van eten. Met als gevolg dat we om 15u ‘s middags allemaal al de gehele menukaart uit ons hoofd kennen, als we ‘s avonds een etentje met elkaar hebben. Zo ook deze keer. Een collega belde zelfs alvast naar het restaurant om te checken wat de dagsoep was, haha. Love it.

Stoop Amsterdam

De loempiaatjes met kip en feta.

Goed, onlangs aten we dus met z’n allen bij Stoop, in de Amsterdamse wijk Watergraafsmeer. Een knusse plek, met een fijne sfeer. Een beetje een eetcafé met een upgrade.


Food
Zodra we allemaal aan de lange tafel zitten neemt de uiterst vriendelijke serveerster onze drankjes en gerechten op. Ze denkt lekker mee. Hoppa, extra karaffen water, extra mandjes brood. Niks is teveel gevraagd. Het brood is trouwens goed. Lekker knapperige korst, zacht van binnen, en een homemade mayonaise erbij met ansjovis erin. Een soort tapenade.

Stoop Amsterdam

Een broodje vooraf om de knorrende magen van de hardwerkende Cosmorettes alvast een beetje te vullen.

Ik neem als starter een aspergesoep (dat was dus de soep van de dag, haha). Mijn collega’s nemen onder meer loempiaatjes gevuld met kip en geitenkaas met een soja-gemberdip en tonijntartaar met wasabimayonaise. Iedereen is happy. Mijn aspergesoep is heerlijk! Zacht, en vol van smaak.

Stoop Amsterdam

Aspergesoep. Lekker!

Stoop Watergraafsmeer

De tonijntartaar.

En ook over de loempiaatjes (foto 1) en tartaar hoor ik goede geluiden. Mijn hoofdgerecht is een kaasfondue (shit, vergeten te fotograferen). De smaak is goed, al is de substantie een beetje waterig met hier en daar wat kaasklontjes. En ik ben een beetje teleurgesteld dat er alleen maar brood bij zit, en geen groenten. Ja, een kleine salade, maar die kun je niet dippen. Ik wil worteltjes, bleekselderij en paprika! Het staat duidelijk op de kaart dat het er niet bijzit, maar ja, ik had niet goed gelezen. Het mandje brood is gigantisch gevuld, het lijken wel drie stokbroden in totaal. Ik krijg het niet helemaal op.

Stoop Amsterdam

De Stoop Hamburger. "Erg goed", aldus collega Ilona.

Stoop Amsterdam

Een sateetje met kroepoek.

Stoop Amsterdam

De gamba's, daar wordt van gesmuld!

Stoop Amsterdam

De carpaccio. Eigenlijk een voorgerecht, maar mijn collega bestelt het als hoofdgerecht. En dat is natuurlijk geen probleem bij Stoop.

Mijn collega’s hebben verder de Stoop Hamburger, kipsaté en gamba’s, en iemand nog een carpaccio van runderlende met truffelmayo en paremzaanse kaas en de maaltijdsalade met geitenkaas, walnoten en honing. Er komen royaal huisgemaakte patatten en kommetjes salade bij. Het smaakt allemaal prima. Het is een beetje eetcafé-stijl, maar op de kaart staan ook enkele opvallendere gerechten, zoals de lasagne met coquilles en gamba’s, maar die bestelt niemand. We drinken er een heerlijke witte huiswijn bij. Als desserts komen er nog een chocofondue met een gigantische schaal marshmellows en banaan op tafel en een schaaltje hangop met rood fruit en kletskoppen. Dat wordt lustig naar binnen gewerkt en smaakt wederom prima.

Nice to know
Bij Stoop zit je er echt heel gezellig bij. De sfeer is goed, en de bediening ontzettend aardig en snel. Ik geloof dat we om 22.30 nog aan ons toetje zitten, maar we krijgen totaal niet het gevoel dat we weg moeten. Het eten is lekker, maar verwacht geen culinaire hoogstandjes. De prijzen zijn redelijk. Een hoofdgerecht heb je tussen de 12,50 en 20 euro. Dit is echt een plek om lekker te kletsen onder het genot van een goed maal.

We love
– De gastvrijheid
– De grootte van de porties
– De sfeer

We less love
– Er is nauwelijks iets voor vega’s. De kaasfondue valt een beetje tegen en een salade met geitenkaas, walnoten en honing. Come on…Beetje creatiever graag.
– Tja, het ligt in Watergraafsmeer. Da’s met de tram nog een half uur van Amsterdam Centraal, maar daar kan Stoop natuurlijk ook niks aan doen :).

Rating (1-10): ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ (7)

www.stoopetenendrinken.nl
Tel: (0)20 69 314 44

Stoop Amsterdam

Gezellig! Cosmoteam aan het diner.

PRAAT MEE MET ONS EN ANDERE FOODLOVERS, DEEL JE FOODMENING OF RECEPT HIER!

VOLG CHICKSLOVEFOOD OP TWITTER! @chickslovefood

Koop hier onze kookboeken:
Volg ons op Social Media:

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube