Stilleven – Breda

Alhoewel Nina en ik allebei in Zuid-Holland wonen, is Chickslovefood natuurlijk voor heel Nederland! Vandaar dat we vandaag richting het zuiden gaan: een tippie voor een enig lunchtentje in Breda.

Een pot muntthee bij Stilleven in Breda. De pot en de koppen kun je kopen 🙂

Tijdens een gezellig dagje Breda samen met mijn mams, deden we de ontdekking van dit schattige tentje. Als je door de Ginnekenweg loopt wordt je aandacht eigenlijk gelijk al getrokken door de gezellige vitrine van Stilleven. Het oogt niet gelijk als een lunchplek, en dat is het ook niet alleen. Stilleven is een winkel waar je allerlei spullen voor in je huis kan kopen, meubels op maat kan laten maken, heerlijke taartjes to go kan scoren of een tafeltje kan bemachtigen in de winkel of grote achtertuin voor een lunch! Alles in de winkel heeft een prijskaartje, zo kun je bijvoorbeeld je theepot waar je je thee in krijgt geserveerd tijdens je lunch gewoon gelijk kopen.

Zo ziet Stilleven er van binnen uit!

Food
Mams en ik waren in de healthy mood, dus geen wit wijntje, maar een verse muntthee. Een pot is 5,50, en voor elke 2e persoon maar 50 cent. Dus dat is een leuke deal en dus namen wij een lekker potje (zie foto 1). Gevolgd door een home-made tomatensoep met semi zuurdesembrood, wat inhoudt dat het meel bestaat uit half volkoren en half zuurdesem, heb ik mij laten vertellen. Toen ik het zag oogde het in mijn optiek wat karig. Het tegendeel was echter waar! Het brood was zo ongelooflijk lekker en dan overtrof de soep nog eens. Je proeft dat Stilleven bewust hun producten uit kiest, zoveel smaak in een tomatensoep is echt een kunst!

Een super lekkere home-made tomatensoep met zalig zuurdesembrood

Nice to know
Stilleven heeft naast de heerlijke dagsoep ook geweldige broodjes op het menu. Daarnaast kun je een ‘zoete koffie’ doen, waar je voor 8,5o een kop koffie en een assortiment van taartjes krijgt. Ook kun je high-tea-en, maar daar moet je van te voren voor reserveren.

We love
– De schattige omgeving en sfeer, al die prulletjes geven een heel huislijk gevoel
– Het gebruik van streekproducten en de elke dag vers gebakken taart
– Het concept, je wordt even weer geinspireerd door mensen met creativiteit

We less love
– De ietswat stille bediening
– De prijs van de broodjes gaan gauw richting de 10 euro, jammer

Rating (1-10): ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ (7,5)

http://www.stillevenbreda.nl/
076-5151523

PRAAT MEE MET ONS EN ANDERE FOODLOVERS, DEEL JE FOODMENING OF RECEPT HIER!

VOLG CHICKSLOVEFOOD OP TWITTER! @chickslovefood

Het verhaal van Floor en Gijs!

Je kan dus zowel taartjes als pulletjes kopen bij Stilleven!

Alles in de winkel heeft een prijskaartje (behalve mijn moeder dan 🙂 )

Koop hier onze kookboeken:
Volg ons op Social Media:

1 reactie

Kitty Gruppen -

I less love: foto’s van mezelf op deze site, doe me lol en neem een leuk jong iemand!!! Tentje is zeker een aanrader. Zit je net in je ‘skinny month’ ga je hier lunchen, over verleidingen gesproken…. als je daar weerstand aan kan bieden ben je pas echt sterk ;).

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube