Smaakrijk Lunch & Zo – Nijmegen

Eigenlijk was ik niet van plan om dit lunchtentje online te zetten, en maakte ik maar wat slordige telefoonkiekjes toen de broodjes kwamen (ik maak altijd van àlles foto’s!). Maar omdat het na enkele happen echt verrassend vers en lekker bleek, en ik erachter kwam dat de broodjes ook nog eens van een heel goede bio bakker komen, wil ik jullie toch graag dit lunchtentje tippen.

Smaakrijk Nijmegen

Verse vruchtensapjes. Dat hoort wel een beetje bij een complete lunch!

M’n broer die in Nijmegen woont en met wie ik daar lunchen was had het al gezegd, en hij heeft gelijk: dit is een toppertje. Dus Nijmegengangers, wip voor je lunch bij Smaakrijk binnen! Enne, Smaakrijk, ik kom een keertje terug, om nog veel meer mooie foto’s te maken. Beloofd, hoor :).


Food
Soms denk ik wel eens dat ik broodmaaltijden lekkerder vind dan avondmaaltijden. Nou ja, soms dan. Ik kan gewoon zo enorm genieten van een goed bruin broodje met heerlijke kaas. Zo simpel, zo lekker! En dat snappen ze bij Smaakrijk: simpele broodjes die kwalitatief echt top zijn! Ik neem een bruine volkoren bol met jonge Friese kaas en tuinkers (€ 4,25). Er zit sla bij en flink wat heerlijke zachte roomboter. Smullen! Mijn broer gaat voor een rozemarijn-ciabatta met Parmaham en rode ui (€ 4,85). Wat ik ontzettend leuk vind: de broodjes komen gewikkeld in lichtbruin papier. We drinken er theetjes en verse sapjes bij terwijl we aan een grote grofhouten tafel zitten. En alles wat we eten en drinken is ambachtelijk, biologisch en komt uit de streek. Dat proef je! De broodjes zijn gewoon vers en smaakvol.

Nice to know
Smaakrijk zit in een leuke centrale straat in Nijmegen, in een leuk, huiselijk oud pand met houten balken en een tuin achter om lekker je broodjes in op te smullen als ’t mooi weer is. Binnen is het gezellig en licht. Veel houten tafels en huiselijke accenten. Alles wat je kunt eten en drinken is vers, ambachtelijk, puur en… lekker! Daarnaast is de bediening snel en vriendelijk, ook fijn. Kortom, aanrader voor een Nijmeegse lunch! Ohja, mocht je in Nijmegen wonen: ze cateren en bezorgen ook!

We love
– De herkomst van de producten: zoveel mogelijk uit de streek en biologisch
– De broodjes: gewoon simpel en goed
– De vriendelijke en kundige service
– De betaalbaarheid van de broodjes. Alles rond de vijf euro

We less love
– Bij de specials (speciale broodjes dus, wij zijn voor de ‘gewone’ gegaan) staat geen enkele vega variant
– De verse jus smaakte niet meer supervers, misschien ’s ochtends geperst en in de middag geserveerd?

Rating (1-10): ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ (8)

www.smaakrijknijmegen.nl
Tel: 024 3600 692

PRAAT MEE MET ONS EN ANDERE FOODLOVERS, DEEL JE FOODMENING OF RECEPT HIER!

VOLG CHICKSLOVEFOOD OP TWITTER! @chickslovefood

Restaurants in Nijmegen

Smaakrijk Nijmegen

Mijn bruine bolletje met kaas.

Smaakrijk Nijmegen

Het broodje van broer Thomas.

Smaakrijk Nijmegen

En ja hoor, ook dit laatste hapje gaat op!

Koop hier onze kookboeken:
Volg ons op Social Media:

10 reacties

Tanja -

zo heel vaak kom ik niet meer in Nijmegen sinds ik in Frankrijk woon. Maar als ik er ben lunch ik graag bij smaakrijk. Gelegen in één van de mooiste en leukste winkelstraten van Nijmegen. Het straalt rust en ongedwongenheid uit. Vind het personeel jong, fris en vriendelijk.
De broodjes en salades altijd lekker en vers. De open keuken vind ik prettig en laat duidelijk zien dat je mag zien hoe ze het eten bereiden.
Smaakrijk is gewoon een prettige plek.

Charlotte -

Ben je al een keer bij de Blonde Pater geweest? Dat is mijn lievelingstent! Verder zit een nieuwe tent in de buurt van Lange Hezelstraat, op het pleintje bij de waterfontein (vriendin van mij tipte mij!). Bij St. Anneke zit een paar meter verderop ook iets nieuws.

Jet -

Omdat jullie graag in Nijmegen komen wil ik doorgeven dat het nieuwe restaurant; toon ! een aanrader is!
Het is een hele gezellige sfeer, met allemaal gerechten die je kan delen(groter als tapas. ) Ik hou er zo van! Het doet me denken aan de italianen.
Het is niet echt down-to earth zoals jullie het noemen maar ik denk dat je het eten / gezelligheid waardeert!

marinda -

Ik woon daar vlakbij en loop daar zo vaak langs! Binnenkort maar eens naar binnen gaan (:

Lo -

Zo ongeveer het leukste tentje van Nijmegen!! Altijd verse producten! Ik kom er vaak voor een ontbijtje (tot 13:00u), Fijn en gezellig zitten. Ook ontzettend lekkere koffie (zelfs om mee te nemen voor maar 1,50). Ik zeg allemaal proberen!

Ilse -

Ben er ook een keer geweest maar vond het personeel erg onervaren en we hebben echt ontzettend lang moeten wachten om te kunnen bestellen en later op de broodjes. Misschien pech maar toch een reden om niet zo snel nog een keer te gaan lunchen daar.

Daphne -

Leuk, ik woon op kamers in Nijmegen. Ik ga hier zeker een keer met vriendinnen een broodje eten.

Joyce -

Ziet er heerlijk uit! Ik heb t al lang in gedachten maar nog nooit geweest, maar toch snel eens doen!

Lara M -

Ziet er heerlijk uit , heb net even op de site zitten neuzen en ze hebben lekkere broodjes voor een goede prijs! Als ik in de buurt ben hou ik dit in me hoofd

Jessica -

Agree! Love Smaakrijk! Ook de appeltaart is een aanrader. Ik als vega neem trouwens meestal de special met ricotta en vijgen zonder de ham. Erg lekker!

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube