Skinny Summer Dagboek #1

Vandaag start ik met iets nieuws, ik houd vier weken voor jullie bij wat ik eet! En dat deel ik dan hier. Waarom? 1. Omdat ik simpelweg best vaak de vraag krijg wat ik precies eet, dat kun je nu hier lezen, dus! 2. Omdat ik zo mezelf verplicht om goed en gezond te eten, omdat ik het immers moet bijhouden en delen, lekker confronterend :). 3. Omdat ik ook wíl laten zien hoe ik deze maand gezond eet, in aanloop naar de (hopelijk hele mooie en warme) zomer waarin ik met een gerust hart m’n bikini en zomerjurkjes kan aantrekken. Wie weet haal jij nog healthy en skinny ideetjes uit mijn dagboek!

Skinny Summer

Zondag: lunch op het terras in Den Bosch. Ik eet een tomatenbroodje met provolone, wilde spinazie en gegrilde aubergine.

(En 4. Omdat het eetdagboek de allerleukste rubriek is in Grazia en ik die rubriek vaak mag maken ;), en ik het zelf superleuk vind om zoiets simpels te lezen als een eetdagboek van iemand anders, haha!).Goed, een soort eetdagboek dus, met zoveel mogelijk healthy en skinny hapjes. Ik wil er wel even heel duidelijk bijzeggen: ik doe dit helemaal op eigen initiatief, ik heb geen diëtiek of voedingsleer gestudeerd, ben zelf ook nog nooit naar een diëtiste geweest. Ik ben ook niet te dik, dat ik echt moet afvallen. Het is dus totaal geen dieet of wat dan ook, gewoon een opsomming van wat ik eet. En ik vind het zelf gewoon lekker om even een kilo of twee te lozen, daarom is het allemaal tamelijk gezond en clean. Als je echt gewichtsproblemen hebt, kun je ‘t beste even naar je huisarts of een diëtiste gaan. Ik heb geen verstand van hoeveel voedingsstoffen een mens precies nodig heeft, ik doe gewoon wat goed voelt voor mij, en waar ik me fit en energiek bij voel. Dat is natuurlijk voor iedereen anders!


Okay, hierbij mijn Skinny Summer Dagboek van vorige week maandag tot en met zondag:

Maandag
Ontbijt: Yoghurthap! Een appel, een peer, zadenmix (chiazaad, zonnebloempitten, sesamzaad en lijnzaad) en een flinke schep sojayoghurt
Tussendoor: Een hand ongebrande, ongezouten, gemengde noten
Lunch: Twee volkoren speltboterhammen, eentje met avocado en tomaat, eentje met witte bonenhummus en rucola
Tussendoor: een stuk of tien snackworteltjes
Diner: Aspergefritatta. Een heerlijk skinny, low carb gerecht met veel groentjes en ei. Komt nog online!
En verder: Ik werk de hele dag thuis en ga ‘s ochtends naar yoga. Ik drink de hele dag door thee en water

Dinsdag
Ontbijt: Vandaag sta ik twintig minuutjes eerder op omdat ik buiten de deur werk (bij Yoga Magazine in Amsterdam). Ik doe aan meal prepping! Dus alles goed klaarmaken vantevoren om in de trein en op werk te eten. Ik ontbijt met een halve mango, een flinke schep Griekse yoghurt, mijn zadenmix en wat bio muesli van Zonnatura (o.a. haver en noten)
Tussendoor: Twee sesamrepen en een appel
Lunch: Een geweldig lekker klein zoete aardappel-soepje van Soup en Zo en een restje aspergefrittata van gisteren
Tussendoor: Wat snackworteltjes en een Eat natural reep met yoghurt, amandelen en abrikozen
Diner: Ik eet met collegaatje Evita bij een Thais restaurant op de Amsterdamse Zeedijk. Recensie volgt nog! Ik smul van krokant gebakken tofu met heel veel groentjes en een beetje rijst
En verder: Ik werk de hele dag op kantoor in Amsterdam. Je goed voorbereiden is het toverwoord voor een gezonde eetdag! Ik drink de hele dag door thee en water

Woensdag
Ontbijt: Drie rijstwafels, een met avocado, een met jong belegenkaas en een met witte bonenhummus
Tussendoor: Een banaan
Lunch: Ik maak een salade met alle groenterestjes in de koelkast. Wat rucola, tomaatjes, paprika en ik gril wat aubergine en courgette in de grilpan. Ik maak een dressing van olijfolie, een drupje balsamicoazijn en bestrooi het geheel met wat zonnebloempitten. Ik eet er een snee desembrood met roomboter bij
Tussendoor: Een handje ongebrande, ongezouten noten
Diner: Een flinke kom Turkse linzensoep. Mijn favo! Als toetje een stukje pure Tony Chocolonely’s bij de thee
En verder: Ik werk de hele dag thuis. ‘s Ochtends doe ik een uurtje cardio in de sportschool. Ik drink de hele dag door thee en water

Donderdag
Ontbijt: Twee kiwi’s, mijn gebruikelijke zadenmix en een flinke schep sojayoghurt
Tussendoor: Een hand ongebrande, ongezouten noten
Lunch: Een flinke sandwich met gegrilde aubergine, jong belegen kaas en rucola. Op het lekkere meerzadenbrood van het Vlaamsch Broodhuys. Recept volgt nog!
Tussendoor: Wat cherrytomaatjes en snackworteltjes
Diner : Ik eet met Sabrina bij Boca’s in Amsterdam. We bestellen samen een vega plateau met onder meer caponata, lekkere artisjokkenprut, tortilla en veel brood. Ik eet weinig brood, veel van het andere. Ik drink twee glazen rode wijn
En verder: Normaal werk ik donderdag op kantoor in Amsterdam, maar ditmaal toch thuis. Thuis eet ik minder en heb ik simpelweg ook minder trek dan wanneer ik buiten de deur werk. Ik drink de hele dag door thee en water

Vrijdag
Ontijt: Een appel, een sinaasappel, Griekse yoghurt en mijn zadenmix
Tussendoor: een Eat natural reep met yoghurt, amandelen en abrikoos
Lunch: Vriendin Lobke en haar baby Juul komen langs. We lunchen samen. Ik neem twee volkorenbroodjes met kaas, brie en honing, en een croissantje. Een lekker vette lunch dus!
Tussendoor: Een aantal snackworteltjes en een flinke hand rozijnen
Diner: Noodles met broccoli, doperwtjes, sojasaus en en zalm
En verder: Ik werk weer thuis, en sport ‘s morgens een uurtje (cardio). Verder drink ik de hele dag water en thee

Zaterdag
Ontbijt: Een peer en een banaan
Tussendoor: De halve noten-krentenpot van Elise, haha
Lunch: Een zuurdesemsnee met hummus, veldsla en tomaat. En nog twee maiscrackers met hetzelfde beleg
Tussendoor: Niks. M’n maag brult!
Diner: Elise en ik dineren bij Opa, een eettentje in Rotterdam. Recensie volgt! Ik heb echt trek en eet eerst brood met tapenade en kruidenboter, vervolgens een klein salade’tje met feta, olijven, tomaat en kervel en daarna een stuk spinazietaart met geitenbrie. Daarbij een paar dikke frieten, mmmm! Het toetje slaan we over.
En verder: Ik ben gezellig bij Elise voor een werkdag. We drinken de hele dag thee en water. En ook bij het diner geen wijn! Want Elise is preggie <3, en ik vind het niet gezellig om in mijn eentje te drinken. Prima!

Zondag
Ontbijt: Op bed! Ik maak voor Bart en mij bananenpannenkoekjes en serveer daar verse frambozen en verse jus bij
Tussendoor: Een hand ongezouten, ongebrande, gemengde noten
Lunch: We zijn een dagje in Den Bosch en lunchen Italiaans bij Gusto. Mmmm! Ik heb een tomatenbroodje met provolone (pittige, harde kaas), gegrilde aubergine en wilde spinazie. Daarbij een flinke cappuccino. Recensie volgt!
Tussendoor: Niks. Ik zit lang vol van het enorme broodje
Diner: Thaise curry in papadums met wat witte rijst.
En verder: Ik ben een dagje winkelen met Bart. Ik heb mijn waterflesje (een glazen) altijd bij me en drink de hele dag door.

Nou, dat was ‘m! Als ik het zelf zo zie wil ik proberen minder vaak buiten de deur te eten, dat was deze week 3x diner en 1x lunch (en ik maar gillen dat ik niet begrijp waar mijn geld heengaat…). En ik ga even iets meer vis en peulvruchten mijn menu infietsen. En wat minder kaas (oeh, dat wordt een lastige…).

PRAAT MEE MET ONS EN ANDERE FOODLOVERS, DEEL JE FOODMENING OF RECEPT HIER!

VOLG CHICKSLOVEFOOD OP TWITTER! @chickslovefood

Skinny Summer

Maandag: aspergeftittata. En de volgende dag gaat er een restje mee naar werk.

Skinny Summer

Dinsdag: meal prepping! Ik maak alles ‘s ochtends klaar om niet naar ongezonde dingen te graaien gedurende de dag.

Skinny Summer

Donderdag: een flinke sandwich als lunch. Dat vult!

Skinny Summer

Donderdag: eten bij Boca’s in Amsterdam

Skinny Summer

Zaterdag: broccolitaart met geitenkaas in een resto in Rotterdam

Koop hier onze kookboeken:
Volg ons op Social Media:

20 reacties

Mara -

Skinny is het zeker, zo skinny zelfs dat wanneer ik op deze manier ging eten ik 8 kilo ondergewicht kreeg na een half jaar. Prima als je moet afvallen, maar zou het niet doen als je een gezond gewicht hebt.

Tamara -

Erg leuk om te lezen deze rubriek! En zo doe je nog eens goede ideeën op. Ik zie dat je vaak een zadenmix neemt met oa lijnzaad. Ik heb inmiddels op meerdere blogs gelezen over lijnzaad en wil dit nu ook gaan toevoegen bij mijn dagelijkse ontbijt met fruit, yoghurt en granen. Vraagje: als ik hele zaden koop, moet ik die dan eerst breken in een vijzel oid of kun je ze ook prima heel doorslikken?

Nina -

Hi Tamara,

Het schijnt dat gebroken lijnzaad wat beter wordt opgenomen door je lichaam. Veel merken verkopen ook echt gebroken lijnzaad. Maar ik doe vaak ook gewoon de hele zaadjes in mijn yoghurt, die gaan wel stuk tussen mijn tanden, en anders wel in mijn buik :).

Liefs, Nina

Anouk -

Leuk dat je dit met ons wilt delen, maar vind “Skinny summer” eigenlijk niet kunnen als titel. Het lijkt me dat je niet wilt dat mensen “Skinny/dun” zijn, maar gewoon gezond! Je had het beter “Healthy summer” kunnen noemen. 😉

Liesbeth -

Ik ben dus niet de enige die het leuk vind om te horen/lezen wat anderen eten haha. Ben ook heel benieuwd naar het recept van de aspergefrittata, ziet er zo lekker uit!

Maxime -

En gefeliciteerd met je zwangerschap elise! wat een leuk nieuws 🙂

Maxime -

Wat een super leuk idee, ik vind het ook altijd leuk om te lezen en te zien wat anderen eten 🙂 Het valt me wel op dat je echt heel erg gezond eet!
Ben ook wel benieuwd naar het recept van de aspergefrittata, ziet er goed uit in ieder geval.

Lizzy -

Heel erg leuk om te lezen! Ook mijn favo rubiek in de grazia 🙂

Marcella -

Leuk zo’n overzicht! Je eet erg lekker!

Sabine -

Wow! Dat doe je goed zeg… Wat een gezonde dingen allemaal *inspiratie*
Ben wel benieuwd naar het recept voor de aspergefritatta 🙂

Lara M -

Wat een geweldige rubriek! In de grazia blader ik ook altijd gelijk naar het eetdagboek, dat interesseert mij het meest uit het hele blad haha. En al het eten op de foto’s ziet er zo lekker uit, hmmm!

Martine -

Heel leuk om dit te lezen en inspiratie op te doen! Het ziet er allemaal heerlijk en healthy uit. Ik kijk uit naar het volgende eetdagboek!

Wendy -

Superleuke site en rubriek om te lezen!!! 😀 Ga zo door!

Filiz -

Inspirerend! Thanks!

Iris -

Superrr leuk! En klinkt allemaal lekker! Leuk he bij Gusto in Denbosch eten!!! (werk daar)! Mooi dat het lekker was!

Suzanne -

Super leuk om te lezen! In grazia is dat ook mijn favoriete onderdeel 🙂

Joyce -

Erg leuk om te lezen!

Julie -

Amai zalige rubriek!! Super dat je zo gezond eet! Dat probeer ik ook te doen 🙂 Helaas mislukt die gewoonte volledig tijdens het weekend.
Gr. Julie

Marloes -

Wauw, de foto’s zien er superlekker uit!
ik vind het echt om dit eetdagboek te lezen!!

Brenda (kookt) -

Leuk Nina! Dat is ook mijn favoriete rubriek in de Grazia! Dus ik vind dit erg leuk om te lezen 🙂

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube