Resto Round Up: 3x review #4

Daar ben ik weer met een serie restaurantjes. Ik weet dat de grootste groep van onze lezers de site bezoekt voor de recepten, maar toch hoor ik regelmatig dat mensen onze site ook bekijken voor reviews. Leuk om te horen! Daarom ga ik lekker door met de Resto Round Up, steeds 3 resto’s besproken waar ik de dagen of weken daarvoor ben geweest. En ja, da’s veel Amsterdam, maar vandaag ook een lekkertje in Alkmaar ertussen.

Oriental City Amsterdam

Oriental City – Amsterdam

27 mei at ik bij…
Oriental City – Amsterdam

En hier at ik al eerder, met vriendin Anne. Ditmaal met mijn broertje Philip. Wederom lunch. Met Anne toentertijd vond ik het al echt delish, en dat was het nog steeds. Bij Oriental City kun je een enorme waslijst aan maaltijden krijgen, alle (standaard) Chinese gerechten behoren tot de opties, maar hier ga je heen voor de dim sum. Dat zijn kleine Chinese hapjes, vaak gestoomd. Zo lekker! Philip had zin in een vlees-boost dus bestelde er ook nog ribbetjes bij, maar ik hield het bij de vega en vis dim summetjes. En tja, wat ik nou precies had… ik weet het niet. In ieder geval gestoomde deegjes met paddenstoelenvulling, garnalenhapjes en vega loempia’s met citroengras. Allemaal heerlijk! Oriental City zit dichtbij het centraal station, ik vind het echt een aanrader. Het ziet er niet heel sprankelend uit binnen, maar het eten is gewoon lekker en super betaalbaar. En zo gezellig hè, van die kleine hapjes. Drink er jasmijnthee bij!

We love:
– Dim summen tot je erbij neervalt. Dikke like dus
– Ook veel vega en vis keuze
– Kleine prijsjes
– Fijne locatie, in China town

We less love:
– Ach, het is niet heel spannend qua interieur, dit Chinese restaurant. But who cares?
– De bediening is niet allemaal even gastvrij en vriendelijk, maar ditmaal hadden we een superlief vrouwtje
– Philip was niet weg van de ribbetjes. Ik zei het; ga voor de dim sum :)!

Ik at hier niet op uitnodiging
www.oriental-city.com

Oriental City Amsterdam

Oriental City – Amsterdam

Oriental City - Amsterdam

Oriental City – Amsterdam

31 mei at ik bij…
Gent aan de Schinkel – Amsterdam

Vlak aan de westelijke rand van het Vondelpark zit dit verrassend leuke zaakje. Het is van binnen niet heel spannend, gewoon eetcafé-achtig, maar Bart en ik komen er langs na een fietstocht en besluiten even een hapje te doen. We hebben geen megahonger, dus bestellen twee salades. Om te beginnen krijgen we erg lekker Turks brood met een goede olijfolie. Word ik altijd zo blij van! Nu wisselt de kaart iedere maand (ook leuk!), dus kun je niet meer bestellen wat ik had; maar kijk maar eens online, ook nu is de kaart weer verrassend en klinkt -ie heerlijk. Anyway, Bart ging voor een salade met tomaten op drie manieren bereid, met daarbij mozzarella. Ik ging voor een spinaziesalade met onder meer hazelnoten en gekarameliseerde ui. Superlekker! Dit is gewoon een geweldige tent voor een originele maar betaalbare hap.

We love:
– Heel relaxte, vriendelijke bediening. “Wil je Spa Blauw? Zal ik gewoon kraanwater doen?”
– Heerlijke gerechten, tenminste onze twee salades

We less love:
– Het is niet heel hip van binnen of zo, maar ik word net zo blij van een eetcafésfeertje. Al met al; tot nu toe heel enthousiast! Ik ga een keer terug voor een volwaardig diner.

Ik at hier niet op uitnodiging
www.gentaandeschinkel.nl

Gent aan de Schinkel - Amsterdam

Gent aan de Schinkel – Amsterdam

Gent aan de Schinkel - Amsterdam

Gent aan de Schinkel – Amsterdam

4 juni at ik bij…
Echt – Alkmaar

Ik heb van een perstrip naar Frankrijk een ontzettend leuk vriendinnengroepje over gehouden; Raquel, Esmée en Stefanie. Soms heb je gewoon dat het met mensen klikt, en blijf je elkaar zien. Zo gezellig! Es woont in Alkmaar, dus besloten we daar eens te gaan lunchen met z’n vieren. Echt heeft een heerlijke kaart bomvol biologische gerechten; dat is moeilijk kiezen! Ga ik voor één van de salades, een veggie clubsandwich of wil ik toch ff lekker sinneren met vegakroketten. Of de quinoaburger? Ik kies uiteindelijk voor de salade van spinazie met biologische kikkerwten. Daarbij zit feta, ui en olijf. De salade is heel smakelijk, maar niet héél spannend. Het is iets wat ik thuis ook zou eten. Raquel gaat voor de vegakroketten en vind ze heerlijk. Ze smaken echt naar kroketten, aldus Raquel :). Da’s een goeie zaak ;). Ze krijgt er twee speltboterhammen bij, boter in zo’n plastic kuipje (dat vind ik altijd een beetje suf) en een hap rauwkost. Stefanie heeft ook een salade, en denkt er net zo over als ik: heerlijk, maar niet heel spannend. Esmée is niet heel erg weg van haar veggie clubsandwich; het brood is iets te droog. We bestellen ook nog een schaaltje bietenhummus, die is helaas wat smakeloos. Wel heerlijk: de thee en groentensmoothies. Al met al een leuk tentje met een heel goede gedachtengang (veel bio en natuurlijk); maar ze zouden nog iets aan hun gerechten kunnen schaven.

We love:
– Heel leuk, licht interieur. Gezellig!
– Fijne locatie in het centrum van Alkmaar
– Een geweldige biologische kaart, met heel veel vega
– Vriendelijke bediening

We less love:
– We werden niet omver geblazen door de smaak en originaliteit van de gerechten. Het leuk op het menu iets spannender

Ik at hier niet op uitnodiging
www.echtalkmaar.nl

Echt - Alkmaar

Echt – Alkmaar

Echt - Alkmaar

Echt – Alkmaar

Echt - Alkmaar

Echt – Alkmaar, na afloop ook nog even naar het leuke speltbakkertje ernaast

Koop hier onze kookboeken:
Volg ons op Social Media:

7 reacties

Janna -

Super leuk om te lezen, ik zou ook voor de dim sum zijn gegaan. Heerlijk vind ik dat 🙂

Hipevenementen.nl -

Leuke lijst, en mooie foto’s. Die maken het extra aantrekkelijk om eens langs te gaan!
Groetjes,
Saskia

ouissam -

het zo maaklek dat ik het zelf ok kan doen hoor grotje ouissam

Bite food blog -

Die salades! Super! Blijkt maar weer dat je niet altijd op het uiterlijk van een tent af moet gaan.

Remy -

Echt in Alkmaar lijkt me tof. Die ga ik eens opzoeken.

Margot -

Wat een leuk overzicht weer!

Brenda (kookt) -

Leuk lijstje weer Nina 🙂 Ik werk in Alkmaar, maar ben nog niet bekend met Echt. Binnenkort ga ik zeker eens langs. Bedankt voor de tip!

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube