Resto Round up: 3x review #2

Behoorlijk wat positieve reacties gehad op mijn vorige Resto round up, dus tijd voor een tweede editie. Vorige week ging deze bofkont weer bij drie restaurants eten. Twee in Amsterdam en één in Leiden. Leuk uit eten in centrum Amsterdam? Goed uit eten in Leiden? Hieronder mijn bevindingen, wie weet zit er wat voor jou tussen :).

De Vriend - Leiden

De Vriend – Leiden

Maandag at ik  bij…
De Vriend – Leiden

De Vriend zit op loopafstand van mijn vorige woning (hiervoor woonden we in Leiden namelijk), maar ik was er nog nooit geweest. Het zit op een leuke locatie aan het water, met mooi weer een perfecte terrasplek dus. De Vriend doet gezellig en klassiek aan. Met een fancy bar en chique wijnkelder. Echt zo’n tent waar je met je (schoon)ouders gaat zitten, of met een belangrijke date. De bijzonder vriendelijke meisjes in de bediening brengen ons dan ook een klassiek menu. Tomatensoep, garnalen, schol, kreeft, lamskoteletjes, asperges en een grand dessert. Heerlijk! De prijzen liggen wat hoger dan in een standaard eetcafé, maar je krijgt wel waar voor je geld. Eigenaar Jaap (die het ook leuk vond om even een levende kreeft naast mijn bord te deponeren) verklapte me dat De Vriend over een tijdje iets meer de healthy kant op gaat, met spelt en zo. Nice!

We love:
– Sfeervol, klassiek restaurant
– Erg gastvrij personeel
– Een goede plek voor een net etentje
– Goed eten, eerlijke porties

We less love:
– Weinig vega keuze
– Het voorgerechtje van mij (pittige garnalen) was wat weinig in verhouding met de prijs vond ik

De eigenaar wist dat we kwamen, dus we kregen onder meer een tussengerecht van de zaak. Maar de gerechten van de tafel naast ons zagen er ook goed uit, dus dat zit wel snor ;).
www.grandcafedevriend.nl

De Vriend- Leiden

De Vriend- Leiden

De Vriend - Leiden

De Vriend – Leiden

Woensdag at ik bij…
Van Harte – Amsterdam
Mijn lieve vriendin Stefanie had over Chickslovefood.com lopen opscheppen bij dit heerlijke restaurantje, dus nodigde bedrijfsleider Maarten Steef en mij uit voor een etentje. Ik wist eigenlijk niet zo goed wat ik moest verwachten, maar man o man, wat werd ik blij verrast! Maarten zorgde ervoor dat we mini porties kregen van allerlei gerechten van de kaart, zodat we lekker veel konden proeven. De kok heeft volop ervaring in sterren-keukens en dat merkten we: een doperwtjes-muffin met basilicumcrème, gerookte paling met mierikswortel in een aardappeljasje, een bietjes-frambozensalade, chocolademousse, home made bros (zo’n chocoladedingetje) en nog veel meer. En dan verwacht je dat je de jackpot moet betalen, maar da’s niet waar: een driegangen menu is € 29,50! Dus jongens, ga lekker shoppen in de Negen Straatjes (daar ligt het middenin) en sluit je winkeldagje af bij dit resto. I’ll be back!

We love:
– Gezellig tentje, eetcafé-sfeertje
– Het eten is boven verwachting goed!
– Leuke locatie, middenin de bruisende Negen Straatjes
– Ieder bord is een kunstwerkje
– Goede prijs-kwaliteit-verhouding. Dit is echt een betaalbaar restaurant in centrum Amsterdam

We less love:
– Tja, daar ben ik weer met m’n vega-geneuzel; maar één vega-optie bij de hoofdgerechten vind ik te weinig. Ik eet vis, maar als je dat niet doet, heb je dus weinig keuze

Ik heb hier gegeten op uitnodiging, maar ik ga ervan uit dat iedereen hier net zo lekker eet! Zo niet, laat ons dat dan vooral even weten.
www.vanharte.com

Van Harte - Amsterdam

Van Harte – Amsterdam

Van Harte - Amsterdam

Van Harte – Amsterdam

Van Harte - Amsterdam

Van Harte – Amsterdam

Donderdag at ik bij…
Senses – Amsterdam
Met lieve vriendin Rox besloot ik een resto mee te pakken tijdens de IENS deals. We kwamen bij Senses terecht waar we voor € 25,- een vooraf bepaald driegangen menu kregen (dat is dus de deal). Ik had een drukke dag en me van te voren niet echt verdiept in deze tent. Bij binnenkomst zie je een beetje rare schilderijen hangen (Afbeeldingen van Sylvie Meis en Calista Flockhart?) en staat er dancemuziek op. Ondanks deze ietwat rare zaken die ons opvallen is het interieur wel gezellig en worden we vriendelijk ontvangen. Op de één of andere manier is niet goed doorgekomen dat we een vegetarisch menu willen, maar de bediening en keuken handelen snel en het wordt geregeld. We beginnen met een giga lekkere tortelini met ricotta en bietjessaus. Het ziet er spectaculair uit! Ook de risotto met allerlei groentjes zoals asperges en gegrilde paprika is een feestje in de mond en op het bord. Mmmm! Ook de browie is hap-slik-weg. Heerlijk! Roxanne neemt als extraatje nog een kaasplank, daar is ze niet zo weg van. Maar al met al, echt een culinaire verrassing, Senses. Onthouden, dat resto! En het zit middenin het centrum, dus een perfecte uitvalsbasis na een dagje Kalverstraat bijvoorbeeld.

We love:
– Zeer vriendelijke dames in de bediening
– Een mooie open keuken
– Echt verrassend lekker en mooi eten

We less love:
– Niet helemaal mijn stijl qua sfeer en inrichting
– Het restaurant zit aan een hotel vast en is ook wel een beetje op toeristen gericht. Maar als je gewoon lekker voor het eten komt en er niet uren wilt blijven hangen, maakt dat allemaal niets uit

Hier at ik niet op uitnodiging.
www.sensesrestaurant.nl

Senses - Amsterdam

Senses – Amsterdam

Koop hier onze kookboeken:
Volg ons op Social Media:

3 reacties

Lara r -

Leuk om te lezen weer! Die kreeft!! Ik zou ook wel even zijn geschrokken hoor hahaha

Margot -

Wat heb jij goed gegeten deze week! Vooral die eerste foto ziet er geweldig uit.

Kelly caresse -

Wat een leuk artikel zeg, lijkt me geen straf om voor je werk restaurants uit te proberen. Van harte amsterdam spreekt me het meest aan van dit rijtje! 🙂

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube