Resto round up: 3x review #1

Zo, even een kleine round up van restaurants waar ik de afgelopen dagen heb gegeten. Ik schreef eerder al dat ik twijfel aan lange resto recensies op CLF over één restaurant, omdat dat simpelweg niet voor iedereen interessant is. Ik denk dat het leuker is om eens in de paar weken even op een rij te zetten waar ik at. Vandaag mijn drie restaurantbezoeken van vorige week (en nee, ik eet niet altijd 3x per week buiten te deur, hoor).

Rhodos - Leiden

Rhodos – Leiden

Woensdag at ik bij…
Rhodos – Leiden

Mijn schoonouders komen graag bij dit Griekse restaurant in Leiden en ze hadden de eigenaar, Pavlos, over Chickslovefood.com verteld. Hij besloot Bart en mij uit te nodigen! Denk jij bij een Grieks restaurant aan blauw, wit, nepbloemen en flessen wijn aan het plafond? Think again! Restaurant Rhodos is gezellig, maar licht en modern. Net als het eten. We krijgen mezedes, allemaal kleine hapjes. We beginnen met een serie koude mezedes, van gevulde wijnbladeren en bietjessalade tot haloumi en een smeersel van gerookte aubergine. En dat alles met home made brood. Heerlijk! Vervolgens krijgen we warme mezedes: kip, gehaktballetjes, risotto, garnalen… Vanalles. Ook erg lekker, al moet ik vooral op Bart afgaan, die eet het vlees. De toetjes: baklava-ijs en bananofee-taart zijn echt smullen, vooral de taart.

We love:
– Echt lekker Grieks eten, met een moderne twist
– Zowel de eigenaar Pavlos als zijn personeel zijn ontzettend gastvrij
– De locatie! Dicht bij het station
– Heerlijke retsina (witte wijn)

We less love:
– Tja, Grieken zijn gewoon the best in vlees. Geef duidelijk aan als je alleen vis of vega wilt!
– Houd er rekening mee dat dit restaurant iets duurder is dan een standaard Griek

Ook al at ik hier op uitnodiging, ik kom zeker terug. Niet alleen wij kregen goed eten, mijn schoonouders zijn al tijden fan en ook het stelletje naast ons kreeg de mezedes en dat zag er net zo heerlijk uit.
www.rhodosrestaurant.nl

Rhodos Leiden

Rhodos – Leiden

Rhodos Leiden

Rhodos – Leiden

Rhodos Leiden

Rhodos – Leiden

Rhodos5

Rhodos – Leiden

Donderdag at ik bij…
Nomads – Amsterdam
Dit restaurant in Midden-Oosterse sferen bezocht ik samen met een groepje andere foodbloggers. Ik was al tijden nieuwsgierig naar dit restaurant, maar ik moet zeggen dat ik niet heel enthousiast ben na hier een avond te hebben doorgebracht. Ik kom wat later binnen dan de rest en wordt niet verwelkomd door het personeel. Ook moet ik zelf uiteindelijk gaan vragen of ik wat te drinken -een glas water- mag. We zitten er wel heel leuk bij; om een ronde tafel met zachte loungebanken in het schemerdonker. Ik krijg een 1000-en-één nacht-gevoel! We krijgen eerst allerlei koude hapjes, vervolgens allerlei warme tapas en vervolgens ook nog een samenstelling van toetjes. De eerste gang, de koude hapjes, zijn echt heerlijk. Tabouleh, hummus, zoete aardappel-smeersel, bonensalade, heerlijk brood. De tafel staat bomvol met de lekkerste hapjes. Dat maakt de tikkie chagrijnige service goed! Vervolgens komen de warme hapjes. Die vinden zowel mijn foodblogger-collega’s als ik wat minder. De falafel is droog, de venkel in bladerdeeg wat smakeloos en ook van de andere hapjes worden we niet heel warm. De aardbeien in chocolade, het verse fruit en fijne ijs als dessert maken het weer een beetje goed.

We love:
– Leuk interieur; lekker loungen als Yasmine van Aladdin op kussens
– De eerste gang hapjes is echt heerlijk. Verse smeersels en smaakvolle salades

We less love:
– De service. Sorry meiden, maar jullie waren niet echt happy en we moesten zelf om ons drinken vragen
– De tweede gang viel tegen

We aten hier op uitnodiging, maar dat betekent dus heus niet altijd dat een avond helemaal top is. Al kan het eten lekker zijn, ik vind service echt heel belangrijk. Ik heb liever een stukje muffe baklava dan een chagrijnige serveerster (hier was allebei het geval).
www.nomads.nl

Nomads Amsterdam

Nomads – Amsterdam

Zondag at ik bij…
Oresti’s Taverna – Amsterdam
Hoe toevallig, een derde keer allemaal gedeelde hapjes! Daar ben ik dol op :). Ditmaal schuif ik met Bart en zijn familie (in totaal zijn we met zeven personen) aan bij dit mediterrane restaurant dat tapas/hapjes serveert uit alle landen rondom de Middellandse zee zo’n beetje, met dus onder meer Spaanse en Griekse hapjes. Fusion! Raar? Nee hoor, werkt prima! Ik had hier al eerder gegeten met Bart en Bart nog vaker met collega’s. Nu een keer met familie dus. We nemen echt heel veel, van gamba’s en hummus tot gewokte spinazie en grote witte bonen. Ik kan niet anders zeggen: alles is verrukkelijk. Het enige jammere is dat we laaaaang moeten wachten op ons eten.

We love:
– Leuke locatie, middenin de gezellige Pijp
– Echt goed eten voor een prima prijs

We less love:
– We moeten nogal lang wachten op onze hapjes

Hier at ik niet op uitnodiging. Ik kom zeker weer eens terug. Dit is gewoon een heerlijk, toegankelijk tentje met prima eten voor prima prijzen. Dat je soms lang moet wachten, neem ik voor lief.
www.orestistaverna.nl

Orestis Amsterdam

Oresti’s taverna – Amsterdam

LIKE JE ONS? KLIK HIER!

VOLG CHICKSLOVEFOOD OP INSTAGRAM EN TWITTER!

Koop hier onze kookboeken:
Volg ons op Social Media:

7 reacties

Ellen -

Ik ben anders echt gek op deze restaurantreviews!

Nina -

Jammer dat Nomads tegenvalt want het idee is leuk!

Lara r -

Oooooooooooh die griek trekt mijn aandacht!! Jammer genoeg is Leiden niet om de hoek maar als ik ooit is van plan ben om daar te eten kijk ik gauw is in jullie lijstje met restaurants in Leiden!

Margot -

Fijne review zo! Ik kende alle drie nog niet.

Aarti -

Diezelfde ervaring had ik ook bij nomads. Arrogant ongeïnteresseerd personeel. Gezien de enorme hoeveelheid restaurants in Amsterdam ga ik er dus niet meer heen!!

Kelly caresse -

Mmm nomada in amsterdam komt zeker op mijn resto wishlist te staan, die food foto’s smaken naar meer 🙂 en de griek vind ik altijd een goed idee

Nina -

Hi Kelly, de rij foto’s is van het Griekse restaurant Rhodos. Ik zal het er even duidelijk bijzetten 🙂

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube