×
Chickslovefood

Hi, welkom op Chickslovefood!

Wij zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten met weinig ingrediënten. Dat doen we op deze website, via onze social media kanalen en met onze kookboeken! Enjoy! Liefs, Nina & Elise

Ontbijt

Superskinny: Speculaasgranola met mandarijn

Vandaag maar weer eens een ontbijtje, en dan ook nog eens eentje die helemaal in de Sinterklaassferen past. In ons boek staat een recept voor granola, als je die een beetje pimpt krijg je deze heerlijke najaarsvariant. Ik merk altijd dat als ik niet of slecht ontbijt, ik de hele dag slechte dingen aan het snaaien ben. Herkenbaar?

Dit ontbijtje vult zeker zo goed als een boterham met kaas, zodat je geen vreetkicks krijgt de rest van de dag. Maar het is wel veel lichter! Je gebruikt maar een heel klein handje noten per persoon (gezonde vetten!), en verder blijven we even weg van tarwe of zware carbs. Combineer deze granola met wat magere kwark en je hebt een voedzaam ontbijt dat je helpt om óók de rest van de dag gebalanceerd te blijven eten. En de smaak, YUM! Lekker verwarmend, die speculaaskruiden, en door het lichte citrussmaakje is het nu een van m’n favo ontbijtjes. Zo. En nu het recept.

Dit heb je nodig

Tip van Nina

“Deze hoeveelheden zijn voor twee porties, maar je kunt natuurlijk ook een flinke bakplaat vol maken, zodat je er de hele week van kunt eten. Granola blijft in een afgesloten pot zeker een week goed en knapperig.”

  • Tip van Nina

En zo doe je het

Dit recept is geschreven op 24-11-2014

Word gratis member

Sla al je favoriete recepten op in je eigen account én krijg toegang tot de mooiste member only deals!

Word gratis member