Beautyfoods van maart

Chickslovefood.com geeft iedere week op beauty- en fashionblog I Love Fashion News een eat clean recept-tip. Dit zijn pure en übergezonde recepten. En daarbij vertellen we ook nog eens wat de ingrediënten precies voor je doen, je kunt immers mooier worden door goed, gevarieerd en lekker clean te eten! Vandaag een overzicht van de beautyfood-recepten van maart.

BeautyfoodsMaart

Healthy easy brownie met kokos
Chocolade is niet alleen lekker, het is ook super gezond. We hebben het dan over het healthy rauwe cacaopoeder. Dit is namelijk een zogenoemde superfood. Hoe dat zit? De cacao is simpelweg niet verhit boven de 42 graden wat betekent dat het o.a. barst van de vitamines, mineralen en antioxidanten. Het bevat veel chroom wat je bloedsuikerspiegel in balans houdt en gaat met de serotonine de stress in je lichaam tegen. Hoe fijn! Met rauwe cacao poeder maken we deze heerlijke, gezonde brownie. Leuke bijkomstigheid: de brownie bevat geen gluten, zuivel of suiker. Super verantwoord snacken dus!
Klik HIER voor het recept.

Turkse linzensoep
Linzen zijn in opkomst in Nederland! Deze peulvruchten hadden lange tijd een grijzewollensokken imago maar die tijd is over. In veel keukens, voornamelijk uit het (midden)oosten, worden deze peulvruchten al jaren veelvuldig gegeten. En dat is niet voor niets, linzen zijn namelijk enorm gezond en een perfecte vervanging voor vlees. Ze bevatten vooramelijk veel vezels wat goed is voor de spijsvertering en darmwerking. Voor mensen die weinig brood eten zijn linzen daarom een heel goede aanvulling op de dagelijkse vezelbehoefte. En weet je wat pas fijn is: door de langzame en gelijkmatige vertering van linzen blijf je langer een verzadigd gevoel houden. Say bye bye tegen die hongeraanvallen! Linzen kunnen je salade net wat meer body geven, of een curry net wat voedzamer maken, of van een makkelijk soepje een heerlijke maaltijdsoep maken. En dat is heel lekker Turkish style!
Klik HIER voor het recept.

Knapperige sprouty/tomaatjessalade
Sprouty is ook wel een andere benaming voor kiemen. Kiemen zijn de jonge, groene plantjes die ontspruiten uit zaden. Kiemzaden zitten vol voedingsenergie voor dit nieuwe plantje, ze barsten hierdoor van de belangrijke voedingsstoffen zoals eiwitten en vezels. Ook zijn ze rijk aan antioxidanten, deze versterken het immuunsysteem en zorgen ervoor dat vrije radicalen onschadelijk worden gemaakt. Door het kiemproces worden de voedingsstoffen in de zaadjes en pitten bovendien veel beter opneembaar voor het lichaam, waardoor je makkelijk super veel goede voedingsstoffen binnen krijgt, nice! Voor een flinke health boost maak je dus deze heerlijk knapperige sprouty salade!
Klik HIER voor het recept.

Boerenkoolsmoothies
Boerenkool bezit een hoge voedingswaarde. Naast veel vezels, die goed zijn voor je spijsvertering en stoelgang, bevat boerenkool ook veel vitaminen. Een flinke portie bevat zelfs meer vitamine C dan een sinaasappel! En ook wat betreft je mineralentoevoer zit je bij boerenkool niet verkeerd. 1 portie van deze oer-Hollandse groente bevat bijvoorbeeld al meer calcium dan 2 deciliter melk. Maar naast al deze fijne eigenschappen bezit dit superfood nog wat goeds: het is namelijk samen met spirulina en chlorella een echt chlorofylbommetje. En chlorofyl is best belangrijk. Dit molecuul staat bekend om zijn ontgiftende en ontstekingsremmende eigenschappen. Nice! Het klinkt in eerste instantie misschien een beetje raar maar boerenkool is echt hartstikke lekker in een smoothie!
Klik HIER voor het recept.

PRAAT MEE MET ONS EN ANDERE FOODLOVERS, DEEL JE FOODMENING OF RECEPT HIER!

VOLG CHICKSLOVEFOOD OP TWITTER! @chickslovefood

Koop hier onze kookboeken:
Volg ons op Social Media:

2 reacties

Ines -

Klinkt allemaal zo lekker! 😀

Margot -

Die smoothie wil ik wel een keer proberen!

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube