5x koken in de herfst

Groenten en fruit kan je het beste in het seizoen eten. Dat is niet alleen beter voor het milieu, maar de producten zijn dan ook vaak lekkerder. Soms vind ik het alleen best moeilijk om op recepten te komen die seizoensgebonden zijn. Daarom geef ik vandaag een overzichtje van 5 recepten die geschikt zijn in de herfst!

zoetaardappelstamppotje3

Bij de meeste mensen staat de herfst bekend als de tijd van champignons en pompoen. Maar er zijn gelukkig meerdere herfstgroenten, zoals broccoli, boerenkool en courgette.

1. Paddenstoelen
As said zijn paddestoelen misschien wel herfstproduct nummer 1. Naast een heerlijke champignonsoep kan je veel lekkere recepten maken met paddenstoelen in de hoofdrol. Wat dacht je van portobello caprese? Of een broodje met champignon voor de lunch? of een paddenstoelentaartje? Alle drie heerlijke herfstige paddenstoelen variaties!

2. Stampen maar!
Een typisch Nederlands gerecht voor de koudere dagen is toch wel hutspot. Maar andere stamppotjes zijn natuurlijk ook ideaal voor de herfst en winter. Denk bijvoorbeeld aan de zoete-aardappel stamppot met rucola of spinazie of met postelein. Of een lekkere grove Italiaanse stamppot. Gewoon een goed vullende prak, zodat je buik lekker gevuld blijft.

3. Warmhoudertjes
Om de kou te verdrijven is het zo lekker om een kop warme koffie in je handen te sluiten. Of een healthy chocolademelk natuurlijk! Naast zo’n lekker drankje kan ook een soepje heel welkom zijn. Bijvoorbeeld een pompoensoep, dat is toch op en top herfst?! Of een romige broccolisoep, want ook dat is een herfstgroente. En wat dacht je van courgettesoep of een gewone groentesoep? Heerlijke warmhoudertjes!

4. Pompoen
Ik kan toch niet om deze herfstgroente heen. Niet alleen omdat het zo’n typisch herfstproduct is, maar ook omdat er zoveel mee te maken is! Naast een lekkere soep, kan je bijvoorbeeld ook een lekkere ovenschotel maken. En wat dacht je van een pompoen wrap als lunch? Ook kan je een lekkere couscous maken met deze oranje topper én natuurlijk pompoentaart. De variaties zijn echt eindeloos!

5. Herfstige Sinners
Ook in de herfst willen we niet altijd super skinny eten. We eten natuurlijk stoofpeertjes als toetje, maar er zijn ook een aantal heerlijke tussendoortjes voor dit seizoen! De peer-kaneel koekjes van Nina zijn ultieme herfstkoekjes en ook de appelkaneelroosjes van Laura passen helemaal in het straatje van dit seizoen. Maar je kan ook pompoencupcakes maken, leuk voor Halloween!

Ik hoop dat jullie voorlopig genoeg inspiratie hebben om de herfst door te komen!

LIKE JE ONS? KLIK HIER!

VOLG CHICKSLOVEFOOD OP INSTAGRAM EN  TWITTER

Paddenstoelentaart

Een heerlijk herfstig taartje met paddenstoelen!

Koop hier onze kookboeken:
Volg ons op Social Media:

9 reacties

Anouk -

Is er ook een recept bij de eerste foto? Ziet er zo lekker uit!

Katja -

Hoort er ook een recept bij de bovenste foto? Ziet er nl. lekker uit!

rick -

bedankt voor het delen

Joyce -

Super-fijn-lijstje! That’s all I got to say 😀

RoosRCPTN -

Klinkt allemaal zooo lekker…! Ik heb weer wat inspiratie voor de komende dagen 🙂

Marijke -

Als ik dat zo zie, vind ik de herfst al een pak minder erg. Die stamppot en dat taartje zien er super uit! Komt om mijn ‘nog te koken’ lijstje!

Eline -

Ik ben zo blij dat het weer stamppotten weer is!

Karin | laviedeKarin -

Heerlijk deze herfstrecepten!

Margot -

Oh, ik wil weer een keer champignonsoep maken!

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube