5x ingrediënt tegen een herfstdip

Veel mensen hebben ieder jaar last van een herfstdip. De zon gaat minder schijnen, de dagen worden korter en het regent dagenlang. Logisch dat je daar een herfstdip van krijgt, denk je misschien. Ook je energieniveau lijkt af te nemen. Maar met een positieve mindset, de leukste regenaccessoires en de juiste food-ingrediënten kun jij de herfst wel aan!

zalmzeekraal

Ik ben op zoek gegaan naar een aantal ingrediënten die een herfstdip kunnen verminderen, of wellicht voorkomen!

1. Champignons
Champignons bevatten Vitamine D die er onder andere voor zorgen dat je stemming verbetert. En dat is precies wat we willen nu de herfst begint, toch? Normaal krijgen we veel Vitamine D binnen door de zon, maar dat wordt nu wat lastiger. Het is dus een goed plan om meer champignons aan je eetpatroon toe te voegen. Je kunt champignons veelzijdig gebruiken, zoals bijvoorbeeld in een pasta, op brood of bij de rijst.

2. Bonen
Bonen zitten vol met magnesium. Een hoog magnesium-niveau zorgt voor meer energie. Bonen kunnen er dus voor zorgen dat je meer energie hebt tijdens de herfst! Je kunt een salade met bonen, een heerlijke soep of zelfs een bonentaart (!) maken. Genoeg mogelijkheden om bonen aan je eetpatroon toe te voegen.

3. Spinazie
Spinazie bevat stoffen die vermoeidheid verminderen en je herfstdip kunnen verlichten. Ook spinazie kun je op heel veel manieren aan je eetpatroon toevoegen. Je kunt quiche maken, deze gemakkelijke spinazieflapjes of deze pannenkoeken met jawel, spinazie.

4. Zalm
Ook zalm kan je stemming verbeteren door de Omega 3 die het bevat. Het is zeer belangrijk dat je Omega 3 binnen krijgt, want je lichaam kan het niet zelf maken. Maak bijvoorbeeld een naanpizza met zalm of deze heerlijke noedels.

5. Bessen
Bessen zijn een van de beste fruitsoorten die je kunt eten! Met bessen kun je fruitwater maken, maar ook een heerlijke Sinner Sunday. Er zijn nu steeds minder verse bessen te koop, maar gelukkig liggen bessen de hele herfst in het vriesvak!

Ben je er klaar voor om die herfstdip tegen te gaan? Ik wel!

JE KUNT NÚ ONS TWEEDE BOEK: HET SKINNY SIX KOOKBOEK KOPEN, KLIK HIER! ENNE, HEB JE ONS EERSTE BOEK NOG NIET? DE ZEVENDE DRUK IS BINNEN! BESTEL ‘M SNEL, KLIK HIER!

VOLG CHICKSLOVEFOOD OP INSTAGRAMFACEBOOKTWITTER EN YOUTUBE!

BonentaartEerste

 

Koop hier onze kookboeken:
Volg ons op Social Media:
pinterest instagram heart twitter facebook youtube