Qke-leQ – Nijmegen

Zoals al vaker verteld hier op Chickslovefood.com, hou ik van Nijmegen. Het was de dichtstbijzijnde stad bij het dorp waar ik opgroeide en na de middelbare school zijn veel vriendinnen er gaan studeren en wonen. En ook m’n oudste broer woont er. Ik kom er dus nog regelmatig!

Qke-leQ Nijmegen

Mijn flinke vismoot met wat tomaatjes en een lekker sausje.

Zo at ik laatst ook met vriendinnetjes bij Qke-leQ in Nijmegen (ja, spreek dat maar eens hardop uit, haha!). Een behoorlijk bourgondisch restaurant waar andere resto’s qua gastvrijheid en porties nog flink wat van kunnen leren!


Qke-leQ is knus, gezellig, vol, maar ook een soort van hip. Denk aan kroonluchters, veel rood, veel drukke prints, maar toch past alles goed bij elkaar. Echt een mooi interieur!

Food
Zodra we de kaart krijgen (leuk, met een soort van ijzeren voorkant!), valt het me meteen op dat de lijst met gerechten lang is, maar dat er niet zo aan vega’s is gedacht. Er bestaat ook vegetarisch bourgondisch eten, jongens! Het enige vega gerecht is ‘een verrassing van de chef’. We vragen natuurlijk wat dat is. Het antwoord: een wrap met Italiaanse groenten en mangosaus. Dat vind ik niet zo appetijtelijk klinken, ik ga voor een visje! En al mijn vriendinnen met mij. Sommigen kiezen voor rode poon, anderen voor zalm. Op tafel komen eerst hapjes van ’t huis, olijfjes, tomaatjes… en we bestellen er brood bij. Volle manden met heerlijke smeersels. Top! Ook komt er gelijk water op tafel. Zo hoort het!

Als de hoofdgerechten komen zijn we blij. Flinke porties met malse vis, mijn poon is echt verrukkelijk. En daarbij bakjes vol met frietjes, gekruide aardappeltjes, salade, gekookte groenten… echt top! Geen verfijnde ieniemini gerechtjes, maar gerechten waar je je buik vol mee eet. Ik kan het niet allemaal op! Maar laten we eerlijk zijn; da’s ook wel eens fijn. Chefs die je echt verwennen en je tafel gewoon bomvol eten zetten. En dat voor zo’n 16 euro per persoon, want zo duur zijn de meeste hoofdgerechten. De wijntjes erbij maken het helemaal af. Evenals de etagère met lekkere snoepjes en chocolaatjes die we bij de koffie krijgen. Wat een service!

Nice to know
Bij Qke-leQ voel je je welkom. De bediening is vriendelijk (al hebben ze het te druk! We moeten best lang wachten op alles), de sfeer goed en het eten lekker. Je krijgt flinke porties met allerlei extra’s. Fijn! Lekker Bourgondisch, lekker Brabants (o nee, Nijmegen is Gelderland, haha). Ben je vega? Denk dan wel 3x na of je hier naartoe wilt, het is echt een vlees- en visresto. Dat vind ik wel een gemiste kans.

We love
– Goede, gezellige sfeer
– Mooi interieur en open keuken
– Echt goed en veel eten. Ze zijn niet zuinig!

We less love
– De weinige keuzes voor vega’s
– De bediening heeft het te druk, we moeten lang wachten

Rating (1-10): ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ (7+)

Tel.: 024 – 329 40 89
www.Qke-leQ.com

PRAAT MEE MET ONS EN ANDERE FOODLOVERS, DEEL JE FOODMENING OF RECEPT HIER!

VOLG CHICKSLOVEFOOD OP TWITTER! @chickslovefood

Qke-leQ Nijmegen

De zalm met amandelschaafsel van mijn vriendinnen.

Qke-leQ Nijmegen

Van het huis: meteen bij binnenkomst een lekker snackje op tafel. Wat een service!

Qke-leQ Nijmegen

Volle bak en fijne sfeer!

Qke-leQ Nijmegen

We krijgen broccoli, frietjes, maar ook salade en gekruide wedges. De kaart heeft een ijzeren voorkant! En de thee komt in geinige kopjes.

Qke-leQ Nijmegen

Yummie, chocolaatjes bij de thee!

Koop hier onze kookboeken:
Volg ons op Social Media:

5 reacties

Dagmar -

Ik ben een paar jaar geleden geweest met een groepje en de kip was nog rauw. Toen we hier de ober op aanspraken kregen we een wazig verhaal over dat het (inderdaad) té druk was. Maar geen excuses of vervanging gekregen.
Rauwe kip? Nee hoor, nooit meer.

Renske -

Als ik de menukaart bekijk met zoveel verschillende gerechten dan vraag ik me af of er wel iets vers wordt bereid of dat alles uit de diepvries komt…

Ilse -

Wij zijn hier ongeveer een half jaar geleden gaan eten met ons team. Helaas had ieder van ons nog nooit zo slecht gegeten. Het was zelf zo erg dat we alles terug hebben gestuurd, zelfs de kopjes waren vies. Ook waren we toen niet de enigste die dit vonden. Maar misschien hebben ze er van geleerd en is het nu wel beter geworden. 😉

Eunice -

In nijmegen is Tjeerz ook echt een aanrader! Mijn favoriete restaurant.. Zoo lekker allemaal

Joyce -

Qke-leQ is zeker een heerlijk restaurant! Moet er snel weer eens naar toe

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube