Op bezoek bij FG Food Labs!

Hadden we afgelopen donderdag al niet genoeg pret en zaligheid bij Koffietijd, mochten we ook nog eens ’s avonds aanschuiven bij François Geurds‘ nieuwe Food Labs. Wat een leven! De patron cuisinier opent morgen zijn nieuwe resto wat gevestigd is in de upcoming ‘hofboogjes’ van Rotterdam, maar wij mochten afgelopen donderdag al voorproeven. Smile.

FG1

Een avondje samen genieten. Wat hebben we toch een zalig leven!

In FG Food Labs serveert François elke dag een menu, aangepast op het aanbod van producten van die dag. En nice to know, want eten bij François Geurds associeer je misschien gelijk met een heel erg dikke portomonnee, maar FG Food Labs serveert heul lekker en heul betaalbaar eten! In hetzelfde pand – een paar tunnels verderop – experimenteert hij elke ochtend, voordat hij aan de slag gaat in zijn resto’s , met ingrediënten en bereidingswijzen in zijn eigen lab. Ja echt hilarisch: witte jas, professorbril en een heel hoop reageerbuisjes. Why?! Denk je misschien. Nou, het antwoord is simpel: François wilt het allerbeste koken voor zijn gasten. Dat is dus niet een gerecht bomvol smaakversterkers en E-nummers. Nee, bah. En dus is hij druk in de weer met het vinden van natuurlijke manieren om smaken te versterken en alternatieven te vinden voor vieze bindmiddeltjes enzo. Je begrijpt, we love him. 

Goed, genoeg scheikundig gebabbel. Tijd voor food! En wat voor food. Met een verzameling food-journalisten hebben we genoten van allerlei gerechtjes en heerlijke wijntjes. Het was een zalige avond, see it for yourself…

There he is: The Foodie Professor :-)

There he is: The Foodie Professor 🙂

FG5

Het is altijd weer spannend wat voor experimentele dingen en substanties je krijgt te eten bij onze François. Zie hier een glaasje met een laagje bouillon, een laagje jelly een laagje mousse en een canelle van eenden ‘foie’. Deze man maakt kunst van eten!

FG2

Nina’s non-meat dish: kreeft met brioche. Beautiful!

FG3

Een kijkje in de open keuken. Altijd fijn! Kijk deze joekels van een langoustines nou!

FG4

En zo kregen we die mooie beestjes uiteindelijk geserveerd! Lekker fris met o.a. bleekselderij en rozemarijn.

En die prachtige langoustines werden ook door onze foodblog-collega's uitvoerig vastgelegd :-)

En die prachtige langoustines werden ook door onze foodblog-collega’s uitvoerig vastgelegd 🙂

Tussen al het lekker door bezochten we het lab. En ik kon het natuurlijk niet laten om even Francois' bril te pikken en aan de knopjes te draaien :-)

Tussen al het lekkers door bezochten we het lab. En ik kon het natuurlijk niet laten om even François’ bril te pikken en even aan de knopjes te draaien 🙂

Goodbye 'spoom', hello experimenteel goedje! Zie hier de vijzels die je zelf met koudijs en al moest malen, waar vervolgens sorbet-ijs bij ging en bam a new kind of spoom is born. Dit goedje neutraliseerde de smaakpapillen.

Goodbye ‘spoom’, hello experimenteel goedje! Zie hier de vijzels die je zelf met koudijs en al moest malen, waar vervolgens sorbet-ijs bij ging en bam a new kind of spoom is born. Dit goedje neutraliseerde de smaakpapillen. Geweldig toch?

FG7

Het Food Lab restaurant heeft een open keuken, heel fijn. En een heel toffe open keuken, die een ‘metro’ achtige sfeer heeft.

Hallo dessert, hallo François! De patron cuisinier kwam het fantastische, letterlijk knetterende dessert bij ons aan tafel afmaken. We like!

Hallo dessert, hallo François! De patron cuisinier kwam het fantastische, letterlijk knetterende dessert bij ons aan tafel afmaken. We like!

www.fgfoodlabs.nl
Tel: 010 425 05 20

PRAAT MEE MET ONS EN ANDERE FOODLOVERS, DEEL JE FOODMENING OF RECEPT HIER!

VOLG CHICKSLOVEFOOD OP TWITTER! @chickslovefood

Koop hier onze kookboeken:
Volg ons op Social Media:
pinterest instagram heart twitter facebook youtube