Ons – Eindhoven

Tijdens ons brainstormweekend in Eindhoven, waar we sliepen in de meest riante kamer in het Holiday Inn hotel (benieuwd naar de foto’s? Klik hier), hebben we natuurlijk ook een Eindhovense food-hotspot uitgeprobeerd. We vroegen jullie om aanraders, en restaurant Ons kwam veel naar voren. Restaurant Ons kookt met biologische en eerlijke producten en daar houden we van. Dus tussen het brainstormen door verplaatsten we ‘ons’ naar het restaurant.

De vegaburger van restaurant Ons is gemaakt van quinoa en linzen en gevuld met cheddar. En dat is een goddelijke combinatie!

De vegaburger van restaurant Ons is gemaakt van quinoa en linzen en gevuld met cheddar. En dat is een goddelijke combinatie!

Je hoeft niet lang te zoeken voor restaurant Ons: vanaf het Centraal Station loop je rechtdoor tot de kerk, dan zit het restaurant rechts in de Kerkstraat. Bij binnenkomst zien we een vrolijk en knus interieur. Leuk behang, gekleurde meubels en bloemen. We hebben gereserveerd en krijgen een tafeltje beneden voor de bar.


Leuk, uitzicht op de bar maar wel een beetje koud door de tocht van de deur. Ach, sjaals om en de menukaart bestuderen. En daar worden we blij van! Want naast het feit dat restaurant Ons met biologische en eerlijke producten kookt, biedt de kaart naast de vis- en vleesgerechten ook een ruime en vooral een originele keuze aan vegetarische gerechten. Daar hebben we zin in!

Food
Nina en ik zijn vol van het werk en eigenlijk hebben we niet echt tijd om uitgebreid te eten, dus we bestellen meteen ons eten en drinken. De keuze is gevallen op de aubergine-oesterzwamkroket met curry en de vegaburger met frites. En omdat we nog moeten werken twee Spa Rood. We hoeven gelukkig niet lang te wachten. De vriendelijke bediening komt met twee goedgevulde borden aan. Het ruikt heerlijk! We gaan natuurlijk delen, dus borden midden op tafel een aanvallen maar. De quinoaburger wordt geserveerd met een romige cheddartopping en een salade met zongedroogde tomaten. De burger is mega krokant van buiten en bij het doorsnijden komt van binnen de gesmolten cheddar uit de burger lopen. Wat is dit lekker! Vooral met de zongedroogde tomaatjes van de salade is dit echt een ultieme combi. Wow, dit is nog een lekker vega eten. En ook de aubergine-oesterzwamkroketjes zijn heel knapperig. Het is een beetje vreemde combi, maar wel lekker: een krokante en heel pittige kroket met een romige curry. Binnen no-time hebben we de burger en de kroketten op, en dat is behoorlijk machtig. De frietjes zijn eigenlijk niet nodig! We zijn heel verzadigd. Dit maal was een perfecte brainstorm-break.

Nice to know
Bij restaurant Ons kun je zowel lunchen als dineren. De menukaart is origineel en dat is echt een pluspunt! Je krijgt iets op je bord wat je zelf niet zo snel thuis zou maken en dat voor een goede prijs. Zo betaalden wij voor onze burger 13,50 en voor de auberginekroketten 16,50. Top toch? De bediening is jong en vriendelijk. Een tip: probeer een tafeltje boven te bemachtigen, daar zit je uit de tocht.

We love
– De keuze aan vegetarische en originele gerechten
– Het gebruik van biologische en eerlijke producten zonder dat er een zweverige sfeer hangt!
– Het knusse en trendy interieur
– De vriendelijke bediening

We less love
– De tocht beneden in het restaurant
– De ietwat simpele salade bij de quinoaburger

Rating (1-10): ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ (8)

Dit resto is een Favo van Chickslovefood.com 2013 en heeft onze raamsticker ontvangen!

Tel.: 040-2938917
www.ons.nu

PRAAT MEE MET ONS EN ANDERE FOODLOVERS, DEEL JE FOODMENING OF RECEPT HIER!

VOLG CHICKSLOVEFOOD OP TWITTER! @chickslovefood

Het knusse en gezellige interieur van restaurant Ons.

Het knusse en gezellige interieur van restaurant Ons.

Hoe knus zijn alle bloemen! Rechtsboven de auberginekroketjes met curry.

Hoe knus zijn alle bloemen! Rechtsboven de auberginekroketjes met curry.

Schattig: zo wordt de rekening gebracht.

Schattig: zo wordt de rekening gebracht.

Koop hier onze kookboeken:
Volg ons op Social Media:

7 reacties

jaime -

ga ik snel n keer naartoe

Maaike -

Na een zoektocht naar een budget restaurant, studenten.. Kwam ik hier uit, ooit wezen lunchen bij ons en inderdaad het was verrukkelijk!

Mochten jullie ooit nog eens in Eindhoven zijn, probeer dan eens Meneer de Boer uit!!

Angela -

Ik kan jullie bevindingen alleen maar bevestigen, (h)eerlijk eten daar!

Riet -

Ik ga er vast heen, woon 15 km van Eindh.
Ik ben gek op Vega… Niet altijd

Jess -

I love Ons, om te lunchen en te dineren! Eindelijk eens wat originele vega-gerechten, een welkome afwisseling na die 1001 broodjes/salades/quiches geitenkaas en mozzarella die ik al verorberd hebt de afgelopen 10 jaar in restaurants.. Leuke recensie en zeker een aanrader!

Julia -

Ons is zeker een gezellig restaurantje! Ik kom zelf uit Eindhoven en ben daar vaak te vinden. Mochten jullie ooit terugkomen naar Eindhoven moeten jullie echt een keer naar het News Café! Je kan daar echt heerlijk lunchen en avondeten (de News Café Salade is echt een aanrader!)

Lara M -

De vegaburger en de auberginekroketjes lijken me beiden echt super lekker, jammer dat Eindhoven niet om de hoek is. Hebben jullie trouwens nog een sticker geplakt bij dit restaurant? :p

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube