Nina’s restotips van oktober/november

Hello, het was al weer veuls te lang geleden dat ik ‘iets’ met restaurantjes op het blog heb gedaan, en dat terwijl ik zo dol ben op uit eten gaan. Ik heb op best wel wat plekken een broodje gehaald of hapje gegeten, maar dat zou een wat te uitgebreide lijst worden, dus ik zet alleen mijn echte tips van de afgelopen weken op een rijtje.

foto 3

Daarom dan ook geen ‘restodagboek’, maar ‘restotips’. Hopelijk heb je er wat aan!

Toscanini – Amsterdam
Het zit altijd vol hier (op tijd reserveren dus!), maar da’s niet gek: deze Italiaan in Amsterdam West is écht de lekkerste die ik ken. We aten hier voor Barts verjaardag in september en van de anti pasti bomvol smaakvolle groenten en smeuïge burrata (hele zachte mozzarella), tot de rauwe vis met zeekraal en granaatappelpitjes, de pasta, mijn knolselderijtaartje, de gegrilde octopus met hummus… het was allemaal even lekker. Smullen to the max! Het is niet heel goedkoop, echt een leuk tentje om iets speciaals te vieren.
www.restauranttoscanini.nl

Delice – Scheveningen
De kaart bij deze lunchroom (dicht bij Elise in de buurt) is origineel. Veel speciale salades, sapjes en originele vega hamburgers. Fijn! Elise is niet helemaal overtuigd van de kwaliteit van het eten, zo zijn de home made vegaburgers wel wat zacht/smeerbaar, maar toch mag deze er van mij bij op de deze tiplijst. Ik heb namelijk wel enorm gesmuld van de pompoensoep die ik hier de eerste keer at en ook al was de burger die ik later eens had erg zacht, ik vond ‘m wel goed op smaak. Ik zou zeggen; try it eens for yourself!
www.lunchroomdelice.nl

De Douairière- Boxmeer
Ja, da’s een mond vol, hè. Ik heb het twee keer moeten googlen. Maar een lunchroom waar je zo hartelijk wordt ontvangen, je zeer bourgondisch standaard een likeurtje met slagroom bij je koffie krijgt en ze zelfs van een broodje kaas een kunstwerk maken, die hoort gewoon op de tiplijst. Fijne prijzen, zeer lekkere happen! Deze lunchroom ligt in het dorp bij mijn ouders. Op naar Brabant dus!
www.dedouairiere.nl

De paddoburger van Bagels & Beans – overal
De Bagels & Beans ken je heus wel, maar heb je de Paddoburger (zie bovenste foto) al eens gehad?! Hoezo heb ik die nu pas ontdekt? Een heerlijke, smaakvolle, megagoedgevulde champignonburger op een bagel, hemels! Die ga ik vaker scoren, gelukkig is er een Bagels bij me op de hoek. Ik ga er wel eens zitten werken als thuis de muren even op me af komen (of ik gewoon ineens denk dat ik echt mijn boekenkast op kleur moet sorteren terwijl ik nog drie artikelen moet schrijven).
www.bagelsbeans.nl

Brouwerij Troost – Amsterdam
In de Amsterdamse Pijp zit een gezellige brouwerij waar je niet alleen biertjes (hoef ik toch niet), maar ook héél lekkere hamburgers kunt krijgen. Met verse friet en voor een fijn bedrag. Ik ga terug voor die superlekkere quinoa-avocado burger! De sfeer is relaxed, low key, met hele aardige bedien-meisjes.
www.brouwerijtroost.nl

Credible – Nijmegen
Weet je, eigenlijk was het eten hier niet eens zo héél goed (gewoon prima), maar verder is dit zo’n relaxte en originele tent! Je kunt er slapen, chillen, borrelen, en eten dus. Met een originele multiculti keuken waar gewone kipsandwiches, maar ook gerechten met falafel en salades met halloumi en gegrilde druiven op het menu staan. De bediening is superrelaxed en de prijsjes heel laag. Probeer het eens!
www.in-credible.nl

White Elephant – Amsterdam
Misschien wel de lekkerste Thai van Amsterdam… Een klein tikkie aan de prijs, maar dan wel heerlijk verse curry’s, een heel fijn schemersfeertje en gastvrije lieve serveersters (love de amuse die je van het huis krijgt!) in mooie Thaise kleding :). Ook genoeg lekker licht en healthy eten, fijn. Nu al twee keer echt genoten hier. Geen foto’s, daarvoor is het echt te donker binnen.
www.whitelephant.nl

Nou, dat lijkt me wel weer genoeg voor nu. Als jij restaurantjes hebt die je wilt tippen laat het vooral weten. Enne, nog even een speciale oproep: wie weet er leuke lunch-/borrel-/dinerplekken in Breda? Daar ben ik komend weekend. Thanks alvast, doei!

YES, DE DERDE DRUK VAN ONS BOEK IS IN DE MAAK. WOW! BESTEL ‘M SNEL, KLIK HIER!

LIKE JE ONS? KLIK HIER!

ABONNEER JE OP ONS YOUTUBE KANAAL!

VOLG CHICKSLOVEFOOD OP INSTAGRAM EN  TWITTER!

Delice:

Delice

Toscanini:

foto 2
Troost:

foto 4

De Douairière:

foto 5

Credible:

Restodagboek6

Koop hier onze kookboeken:
Volg ons op Social Media:

13 reacties

Danielle -

In Breda heb ik geen idee, maar in Rotterdam kan ik Dudok (Meent) van harte aanbevelen, en dan vooral de Croque Dudok! Yum yum yum!!!! Ging daar met vriendinnen eten en ze hadden allemaal spijt dat ze hem niet ook hadden, zo lekker!

beautifulday4makeup -

Dit moet ik onthouden voor als ik nog eens Amsterdam ben

Anouk -

De Douairière… favoriet van Ans! 🙂

Kimziej.nl -

Heee wat leuk! Ik ken zelf Credible helemaal niet, terwijl ik wel in de buurt van Nijmegen woon en er vaak kom. Binnenkort maar eens binnenwippen dan 😀

Charlotte -

Jaaa Toscanini is zó lekker! Voor de lekkerste pizza in Amsterdam: Pinsa’s op de Spaarndammerstraat!

Sarah -

Die paddoburger neem ik ook vaak bij Bagels&Beans, zó lekker!

Marloes -

Leuk, Breda! Ik woon er nu een paar jaar en ben alle leuke eettentjes aan het ontdekken. Dus hier mijn tips, en ik hoop dat jullie ook nog wat leuke eettentjes ontdekken die ik nog niet ken!
– De Boterhal aan de Markt, veel wijnen en bieren van de tap en lekkere hapjes
– De 3 Vrienden (zijstraat Markt), alle gerechten hebben formaat voorgerecht en kosten 8,95 per stuk
– St. Annastraat, zit ook een leuk koffietentje en vintage winkeltjes
– De Beyerd, (Boschstraat) vooral voor bierliefhebbers

Jamie -

Ik heb nog wel een tip voor jullie: Red Chili in Nieuwe Niedorp (NH)
Niet goedkoop en voor jullie niet echt dichtbij, maar zeker de moeite waard!! Asian Cuisine is het. Afgelopen vrijdag 6 heerlijke gangen gegeten….

Merel -

Oh ik HOU van deze rubriek! Het ziet er allemaal veel te lekker uit!

Nicky -

Wat een heerlijke dingen. Zelf hou ik wel meer van wat uitgebreidere restaurantreviews. Vind dit net wat te beknopt. Verder ben ik echt dol op jullie site, ik studeer zelf journalistiek en het is inspirerend om te zien hoe jullie schrijven.

M. -

Hee wat leuk! Credible in mijn Hometown! Kom er regelmatig, inderdaad een leuk en heel relaxed tentje. Ook voor de vrijdagmiddag borrel met een vinyl-dj. Leuk dat je af en toe Nijmeegse resto-tips geeft!

Margot -

Wat zien al die gerechten er goed uit zeg!

Eline -

Credible ziet er goed uit!

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube