Nina’s restotips #9

Joehoe, daar ben ik weer met wat fijne restaurantjes op een rij. Ik beschrijf een aantal plekken waar ik afgelopen maanden at. Enne je weet het hè, als je aanvullingen of tips hebt, laat vooral achter in de comments!

Hudson

Golden Temple – Amsterdam
Ik had al eens bij de Golden Temple gegeten, en toen was ik niet eens zo enthousiast. Maar nu ik weer terug ben geweest naar dit vega restaurant… Mmmmm! Ik had me laten adviseren door mijn vriendin Stefanie en iets totaal anders gekozen en… IT WAS SO GOOD! Even wat uitleg: bij de Golden Temple eet je heel erg gezond. Níet gezond eten kan bijna niet! Alles is biologisch, bomvol groenten, soms raw, vaak vegan. Echt te gek als je in een skinny vibe zit. De sfeer is een beetje zweverig, spiri. Stefanie vertelde me dat er eens een soort trommelaar mantra’s zat te zingen, haha! Maar zelfs als je daar niet weg van bent, moet je er een keertje heen voor het eten. En wat je dan bestelt? Nou, bijvoorbeeld de volkoren, vegan mushroom pizza (die had ik, goddelijk), of de nutty goat pizza (die had mijn vriendin Raquel). Ook fijn: een grote salade met raw crackers. Go for it, girls!
www.restaurantgoldentemple.com

Mata Hari – Amsterdam
Voor mijn afscheid bij Yoga Magazine namen mijn collega’s me mee naar Mata Hari. Wat een pareltje! Een enorm mooi, knus, sfeervol en vooral lekker restaurant, midden op de Wallen! De bediening is snel en vriendelijk, de kaart gewoon top. Veel vega en vis, I like! Nu ik dit weer zo typ denk ik: o ja, hier moet ik écht binnenkort met Elise of Bart heen. Ik had linzenkoekjes met een heerlijk sausje en ook de gerechten van mijn collega’s smaakten goed. Een bijzondere tent op een plek waar verder vooral heel erg toeristische resto’s zitten. Oja, de rode wijn was ook top! Aanradertje dus.
www.matahari-amsterdam.nl

Bagel Nash – Amsterdam
Deze bageltent is niet hip of knus, maar heeft zulke lekkere broodjes en cappuccino’s! Hij zit bij mij op het hoekje, dus ik slurp er vaak een koffietje weg. Ze hebben écht de cappuccino’s met de allerbeste schuimlaag! Verder ben ik fan van de bagel met geroosterde aubergine en ook de pita met falafel eet ik graag. Niet fancy dus, wel onwijs lekker! Ik schreef er al eens over, maar hij is gewoon nog een keertje het noemen waard :).
(Geen site, ze zitten op Olympiaplein 148)

Mi Barrio – Nijmegen
Heel eerlijk? Ik ben eigenlijk niet zo fan van deze splinternieuwe hotspot in Nijmegen. De locatie en het gebouw (een oude videotheek) zijn echt super! Wat een sfeer, ruimte en wat mooi ingericht. Maar de lunch… mwah. Ik at hier met mijn lieve schoonzus Roos, en onze eten was niet spectaculair. Ik had een prima zoete aardappelsoepje, en ook haar (bleke!) broodje met manchego was in orde. Maar that’s it, niks spectaculairs. De eerste twee dingen die we wilden bestellen waren zelfs niet te bestellen, al op. Het broodje was een beetje klef en wit, en verder serveerden ze Pickwick-thee. Maar toch deel ik deze tent als tip, want er zit potentie in. Toen Roos doorstuurde dat ze de thee vervangen hadden voor Mr. Jones dacht ik: kijk, dit gaat de goede kant op. We waren er lunchen in week twee van de opening, en ik denk dat ze week na week stapjes maken om hier echt een leuke en lekkere tent van te maken. De lieve bediening wat meer trainen, het witte brood vervangen door goede donkere broodjes, de soepjes wat meer aankleden. Ze komen er wel! Ben jij hier ook al geweest? Dan hoor ik heel graag wat jij ervan vond. En ik ga over een paar maanden eens terug om te testen wat ze ervan gemaakt hebben!
www.mibarrio.nl

Hudson – Scheveningen
Zie bovenste foto! Soms wil je gewoon een burger met patat. In mijn geval een vegaburger met patat. Nou laten ze die bij bar/grill Hudson in het Haagse statenkwartier (Scheveningen) nou echt héérlijke serveren. Ik lunchte hier met Elise en Laura en had echt the best vegaburger. Een beetje een enge vegaburger eigenlijk, want hij smaakte zó naar vlees. Maar da’s ook wel eens lekker :), normaal neem of ik maak ik altijd vegaburgers van groenten of bonen of zo. Deze burger kwam bij de vegetarische slager vandaan. En ook de burgers van Elise en Laura én de bijgeleverde patattekes smaakten prima. Toptent met een lekkere oldschool Amerikaanse burgerbar-vibe, gezellig!
www.restauranthudson.nl

Nou, hier laat ik het weer even bij. Tot de volgende keer!

DE ZESDE DRUK VAN ONS KOOKBOEK IS BINNEN! BESTEL ‘M SNEL, KLIK HIER!

LIKE JE ONS? KLIK HIER!

VOLG CHICKSLOVEFOOD OP INSTAGRAM EN  TWITTER

Bagel Nash:

Bagel Nash 2

Bagel Nash:

Bagel Nash

Golden Temple:

Golden Temple

Mata Hari:

Mata Hari 2

Mata Hari:

Mata Hari 3

Mata Hari:

Mata Hari1

Mi Barrio:

Mi Barrio

Koop hier onze kookboeken:
Volg ons op Social Media:
pinterest instagram heart twitter facebook youtube