Nina’s restotips #8

Het heeft even geduurd, maar vandaag maar weer eens een overzicht van plekken waar ik de afgelopen maanden echt lekker heb gegeten.

Foto 06-11-14 20 09 33

Heb jij nou ook originele restauranttips? Laat het me vooral weten in de comments hieronder. Ok, komen ze!

Vintage – Utrecht
Hier at ik alweer een hele tijd geleden met vriendin Roxanne. En het beviel ons! Zie foto hierboven. Originele tapas, met onder meer zoete aardappel- en kikkererwtengerechtjes. Jep, hier komen ook vega’s prima aan hun trekken. De sfeer is knus en goed, de wijn lekker, alleen het eten liet lààààng op zich wachten. Ook een plus: in een schattig straatje, heel makkelijk te lopen vanaf het centraal station.
www.tapasbarvintage.nl

In Kannen En Kruiken – Breda
Hier belandde ik met vriendinnen Lies, Eef en Lob voor een stevige brunch. We waren een weekendje in Breda en volgden tips op die ik via de Chickslovefood-twitter had gekregen. Nu moet ik eerlijk zeggen dat niet alle maaltjes die we in Breda nuttigden zo noemenswaardig waren, maar de lekkere broodjes, smeersels en andere dingen die we bij dit biologische tentje kregen, waren echt top! En ook de sfeer is goed en de bediening ontzettend vriendelijk. Hier ga je heen voor een gezond, verrassend en biologisch ontbijt (of brunch/lunch).
www.inkannenenkruikenbreda.nl

‘t Zusje – o.a. Uden
‘t Zusje is een keten die op meerdere plekken in Nederland zit en waar je onbeperkt tapas kunt eten. Toegegeven, dat is niet helemaal mijn ding, dat onbeperkte. Ik ging hier een vorkje prikken met papa en mama, en nu moet ik toch toegeven dat ze wél originele dingen op de kaart hebben zoals gerookte makreel op quinoasalade. De ene tapa is lekkerder dan de ander vond ik, maar er is echt voor ieder wat wils. Verder is de bediening ontzettend aardig en snel (dat heb jij bij mij sowieso al een dikke plus te pakken), en zit ‘t Zusje in Uden in een geweldig mooi pand. Het is een perfecte plek voor als je met een wat groter groepje gaat eten.
www.zusje-tapas.nl

Brasserie van Dam – Amsterdam
Hier at ik met Elise, nadat we een ietwat mislukte manicure hadden gekregen, haha! Maar de heerlijke prosecco en goede salades verzachtten een hoop. Deze brasserie in Amsterdam-Zuid is van Nicolette van Dam en haar familie. En we zijn stiekem een beetje fan van Nicolette, sinds zij ons perfect door ons eerste Koffietijd-interview loodste en een paar maanden later haar vriend met twee bloedjes van dochtertjes ons boek bij ons kwam kopen. De lunch bij de brasserie bestond uit een Thaise salade met ossehaas voor Elise en burrata (een soort hele zachte mozzarella) met basilicum en tomaatjes voor mij. Daarbij patat en toe een stuk appeltaart. YUM! De kwaliteit is goed, de bediening vriendelijk. Een toptent voor een goede lunch of fijn avondmaal.
www.vandambrasserie.nl

Oriental City – Amsterdam
In Hong Kong aten Bart en ik ontzettend veel dumplings. En nadat ik al in Nederland was moest Bart terug naar Hong Kong en heeft hij IEDERE dag bij dezelfde tent dumpling gegeten. Haha, hoezo verslaafd. Dumplings zijn een soort hele dunne deegzakjes met verschillende vullingen. Voornamelijk varken, garnaal en/of groenten. Ze worden gestoomd, je krijgt ze in zo’n stoommandje. Nou, nu kun je op maar weinig plekken in Amsterdam lekkere dumplings eten (tenminste, wij kennen de perfecte plek niet, jij wel?), maar staat Oriental City (HIER schreef ik er al eens over, kijk hoe jong ik was!) op de Amsterdamse wallen bekend om z’n lekkere dim sum (allemaal kleine Chinese hapjes, waar dumplings dus onder vallen), dus nam ik Bart daar toch maar eens mee naar toe. Dit is een leuke ervaring, in een bomvolle Chinese tent (je moet bijna altijd wachten op een tafel), een pot Chinese thee drinken en daar heel veel hapjes bij smullen. De dumplings kunnen niet tippen aan die in Hong Kong :), maar lekker is het hier wel.
www.oriental-city.com

The Fat Dog – Amsterdam
Na een kroegentocht met Bart door Amsterdam belandden we aan het einde van de avond bij The Fat Dog, een hotdogtent. Een knusse plek, opgezet door Ron Blaauw. Je kunt hier 1 ding eten: hotdogs. Niet echt handig voor een vega denk je dan, maar de meeste varianten serveren ze ook vega-style met een worst van de Vegetarische Slager, fijn! Nu werd de hot dog in z’n schattige mandje voor me neergezet en heb ik ‘m naar binnen geschrokt en weggespoeld met gin tonic, dus heel veel hrrinneringen heb ik er niet aan. Iets met teveel alcohol op… Maar weet nog wel dat ik de smaak echt heel lekker vond, alleen de worst een tikkie zacht. Volgens mij had ik de casablanca met baba ganoush (ik heb net nog even op de site gekeken). Anyway, prima hotdoggie in een leuke tent! Ook voor vega’s dus!
www.thefatdog.nl

Zo, hier laat ik het weer even bij, anders wordt het artikel zo lang! Ik heb nog een paar Amsterdamse vondsten op mijn lijst, maar die deel ik in mijn volgende restotips-artikel met jullie. Tot dan!

DE ZESDE DRUK VAN ONS KOOKBOEK IS IN STORES! BESTEL ‘M SNEL, KLIK HIER!

LIKE JE ONS? KLIK HIER!

VOLG CHICKSLOVEFOOD OP INSTAGRAM EN  TWITTER

In Kannen En Kruiken:

Foto 11-02-15 08 51 12

‘t Zusje:

Foto 11-02-15 08 53 37

Oriental City:

Foto 11-02-15 08 55 20

The Fat Dog:

Foto 17-01-15 20 13 21

Brasserie van Dam:

Foto 26-11-14 13 26 27

Brasserie van Dam:

Foto 26-11-14 13 26 34

Koop hier onze kookboeken:
Volg ons op Social Media:

22 reacties

Narska -

Bis. en Vis&Meer in Utrecht. De laatste serveert niet alleen vis. Aanraders!

Sanne -

Zo, het water loopt me in de mond hoor. Heerlijk uit eten gaan. Wij gaan ook regelmatig naar een restaurant bij ons om de hoek. Zo lekker ook. Maar ik probeer ook graag nieuwe dingen. Binnenkort naar het theater in Utrecht dus ik denk dat we van te voren even lekker uit eten gaan 😉

Gerjon -

Bijzonder goed eten voor een goede prijs in Utrecht: Te Koop aan de Biltstraat (http://www.eetcafe-tekoop.nl/).
Bijzonder goed eten voor de iets grotere beurs: L’ami Jac (opvolger van Restaurant Amberes. Nog steeds aan de burgermeester Reigerstraat. http://lamijac.nl/). Gezonde, dagverse en betaalbare bedrijfscatering: CookCook! (http://www.cook-cook.nl )

Evelien -

Wijnbar Pinot. Veruit het beste restaurant van Breda (wijn & bijpassende gerechten, deskundige bediening).

Veerle -

Restaurant Se7en in Utrecht is echt heel leuk! Ze serveren halve gerechten waardoor je meer verschillende dingen kan proeven.

Paula camijn -

In Breda wordt restaurant De Saeck zondag 18 oktober vanaf 1500 heropend. De nieuwe eigenaar en chef, Daan Hoogeveen, kookt puur natuur. En superheerlijk. Ongelooflijk wat een eetervaring. Zijn visie is dat eten gezond, aantrekkelijk en heel erg lekker mag zijn. En dat je met een big smile het restaurant verlaat. Wat zou het bijzonder zijn wanneer jullie bij de opening konden zijn. Hoe ik het ken? Ik heb alle kunst mogen maken waar zijn visie op lekker en gezond eten op staat!

Amy -

Je kunt in Tilburg bij Broodje Kras2 hele lekkere luxe broodjes bestellen. Ze maken onder andere zelf de salades en ravigotte saus. Ik zelf ben gek van het broodje parmaham met mozarella en pesto. Of neem de rosbief speciaal met gebakken uitjes.

Dan heb je ook nog The Grass Company (oa Tilburg en Den Bosch). Niet voor iedereen een eerste keuze gezien dit een Coffeeshop is (en daarmee bedoel ik niet een koffiehuis) maar je kunt hier heel goed eten. De biefstuk en spare ribs zijn heerlijk. Ze hebben ook elke week een andere daghap.

Dan zit er in Breda een italiaan die Al Dente heet. Daar heb ik al een paar keer een hele lekkere grote visschotel op die je koud of warm kunt bestellen. Bordevol schaaldieren. Mjomjom!

Mayke -

Restaurant Vesta in Nederasselt!
(Dit ligt tussen Wijchen en Grave, in de omgeving van Nijmegen.)
Daar kun je onbeperkt eten voor € 25,95.
De porties zijn kleiner dan je normaal zou krijgen en groter dan bij tapas…

floor -

Hai,

Vertel vertel waar zit dat dimsum tentje in Hong Kong. Ik woon in Shenzhen dus buren :).
Mocht je nog meer restauranttips hebben uit China hou ik mij aanbevolen,

Culigroet
Floor

Cassandra -

Ik heb onlangs gegeten bij brasserie Pierre in Rotterdam. Echt heerlijk gegeten. Ze hebben daar op maandag en dinsdag onbeperkt Franse hapjes en de rest van de week de gewone menukaart, maar echt fantastisch!

Emma -

Flavors Den Haag! Echt een aanrader, simpel, gezellig en lekker eten!

Danielle -

Ik ben vorige week met mijn verjaardag meegenomen naar Hudson in Rotterdam (Schiedamse Vest) heeeeeeeerlijk gegeten en nu het leuke: ze zitten op meer plekken in Nederland! Namelijk: Den Haag Statenkwartier, Naaldwijk, Rotterdam dus, Noordwijkerhout, Almere, Zoetermeer en Den Haag Centrum. Genieten!
http://www.restauranthudson.nl/
We hadden vooraf de Route 67: een share-platter…. moet zeggen dit is al flink veel, dus alleen doen als jullie allebei flink honger hebben (en dat hadden we!)
Daarna nam ik de Famous Hudson Burger van 140g (je kunt ook kiezen voor 200). Nog een Cosmopolitan erbij en smullen maar! HEERLIJK!
Mijn lief nam Mr.Big (300g burger!!) en dat had ook erg goed gesmaakt.
Toen we aan het dessert toe waren, hadden we al wel echt genoeg – en dat gaf ook niet want we hadden ook al flinke stukken taart van mijn traktatie op werk op hihi. Nagerecht hebben we dus overgeslagen.

Maaike -

Lunch bij Bairro Alto in Nijmegen!! 🙂

Andrea -

Villa Augustus in Dordrecht! Love it! Elke week een andere menukaart met ingrediënten uit eigen tuin. Hmmmmm. Tip voor het toetje; Cheesecake L.O.V.E

sabine -

De eetstee in Amersfoort.
Volledig vegetarisch met zalige en verrassende gerechten. Een aanrader.

Ellen -

Leuke tips! Ik ga ze opschrijven voor wanneer ik nog eens in Nederland ben!

beautifulday4makeup -

Oooh superleuke tips. Die resto’s in Amsterdam ga ik wel eens uitproberen.

Annelies -

Als je nog eens in de buurt bent, ga dan eens eten bij Urban Chef in Arnhem. Alles is even lekker en mijn vriend en ik zijn fan van de dadeltaart!

Nannette -

Leuk!! Krijg nu ineens heel veel zin in hotdogs! De hyperlink naar http://www.thefatdog.nl werkt alleen niet. Typefoutje 🙂

Nina -

Bedankt, Nannette! Aangepast! 🙂

Margot -

Fijne tips! Ik heb nu wel zin om weer eens tapas te gaan eten.

Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla -

Brasserie van Dam lijkt mij een heel Instagram waardig tentje met alle hastags erbij 😉

Oriental City klinkt goed!

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube