Nina’s restotips #17

Ik ga niet meer zoveel uit eten, dat doe je gewoon minder snel als je een kindje hebt. Als ik dan wél een keer ga, geniet ik er extra van! Het is al een tijdje geleden dat ik  ‘restotips’ met je deelde, maar zo net voor het weekend lijkt het me wel een goeie om er weer eens eentje online te knallen!

jansz1

Ditmaal at ik een hapje in Amsterdam, Den Haag en Leadervillage (Leiderdorp dus).

Jansz. – Amsterdam
Bart en ik hebben laatst een weekendje weg in eigen stad gedaan. En dat was fantastisch, haha! Toerist in eigen buurt, dat beviel me prima. We sliepen in het heerlijke hotel De Hallen, dineerden bij l’Invité (aan de Bloemgracht, ook een aanrader trouwens, google maar eens) en lunchten de volgende dag bij Jansz. En daar at ik me toch een lekker gerecht, joh! Burrata (hele zachte mozzarella), met verschillende tomaatjes en geroosterd rozijnenbrood (zie eerste foto van dit artikel). In dit restaurantje klopt het gewoon. Je wordt lekker in de watten gelegd, de gerechtjes zijn prachtig opgemaakt, je krijgt een lekker madeleinetje bij je thee (zie onderaan dit artikel)… Mmmm. Perfecte spot voor een goede lunch met wijn om vervolgens een van de leukste buurtjes van Amsterdam in te duiken, de Negen Straatjes. Ik was hier op uitnodiging van Jansz. zelf, maar zal zeker nog eens terug gaan. Om zowel de burrata als de locatie!
www.janszamsterdam.com

Bøg – Den Haag
Je zou denken dat Elise en ik ontzettend vaak samen uit eten gaan, omdat eten ons werk is én omdat we vaak samen zijn. Maar niets is minder waar. We lunchen vaak op kantoor en rond een uur of 17.00 scheiden onze wegen zich. Des te leuk was het om weer eens een avond samen aan tafel te zitten en het ene na het andere gerechtje voorgeschoteld te krijgen. Bøg is echt een bijzonder restaurant. Het menu is Deens! Denk veel (rauwe) vis, rooksmaak, ei, dennen… Echt Scandinavisch. Bijzonder joh, we hadden allebei nog nooit zo gegeten. En de opmaak van de borden? Werkelijk plààtjes. Zo verfijnd en feestelijk! We waren hier op uitnodiging van Lurpak. Da’s de enige boter die in Denemarken gegeten wordt, zo vertelde eigenaar Peter (wat een aardige vent!) ons. Wij aten dat uiteraard ook, bij een ONWIJS lekker broodje met komijnzaad erdoor. Het klinkt een beetje raar, maar het brood was gewoon de favo van de avond, zó lekker! Ook bijzonder: het ijs dat aan tafel werd bevroren met stikstof. Zin in een echt origineel etentje en bijvoorbeeld wat te vieren? Laat je dan verrassen door het Scandinavische menu van Bøg. Zie de foto’s onderaan het artikel!
www.bog.com

Park – Leiderdorp
Good old Park in Leadervillage! Elise en ik hebben ons kantoor hier nu, dus maken maar wat graag gebruik van de leukste horeca van het dorp. En da’s dus Park. We vinden het er zo leuk dat we er zelfs onze boeklancering houden binnenkort. Waaaayyyy back schreef ik al eens over Park, toen at ik er met Bart. Het is er nog steeds prima toeven. Binnen een gezellige haard, buiten een mooi terras. En de kaart voor ieder wat wils, lekker toegankelijk, en gewoon prima bereid. Onze laatste werklunch bestond uit twee heerlijke salades (zie onderaan dit artikel) in het zonnetje. Park is een topper!
www.brasseriepark.nl

Wat is jouw favo resto op het moment?

**RESERVEER NÚ ONS DERDE KOOKBOEK: HET MEAL PLANNING KOOKBOEK **

ONS TWEEDE BOEK: HET SKINNY SIX KOOKBOEK, KOOP JE HIER!
ONS EERSTE BOEK: HET 5 OR LESS KOOKBOEK, KOOP JE HIER!

VOLG CHICKSLOVEFOOD OP INSTAGRAMFACEBOOKTWITTER EN YOUTUBE!

Jansz.:

jansz2

Bøg:

bog1

bog2

bog3

bog4

bog5

Brasserie Park:

brasseriepark

Koop hier onze kookboeken:
Volg ons op Social Media:

1 reactie

Lotte -

Leuke tips weer! Vooral Jansz ben ik benieuwd naar.

En leuk dat je l’invite noemt, heb ik hele goede herinnering aan.. 4 weken geleden heb ik daar met m’n vriend geweldig gegeten, en toen we terug naar huis liepen (we wonen om de hoek) ging hij op de brug op de Bloemgracht op z’n knie en vroeg me ten huwelijk!
Aanrader dus dat l’invite ;)!

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube