Nina’s Restotips #16

Da’s alweer een tijdje geleden hè, dat ik wat restauranttips deelde. Reden: baby. Dan is je leven over en ga je niet meer uit eten. Haha, nee hoor! De eerste weken na mijn bevalling had ik gewoon totaal geen behoefte om het huis te verlaten zonder baby, en als ik mét Mathis ging om ergens te eten, dan was dat naar onze buurtresto’s die al 100x zijn langsgekomen op de site.

CoffeeCoconutsAmsterdam

Inmiddels ga ik weer iets vaker de deur uit voor een etentje, Bart past dan op. Of we gaan samen en nemen Mathis mee. Hij slaapt nu nog goed in de wagen, maar ik heb het liefst dat hij gewoon in z’n eigen bed ligt. Dus wat we vooral doen: met z’n drietjes ontbijten of lunchen buiten de deur. Zo gezellig. JA, je leven verandert met een baby, maar NEE, je hoeft dingen die je leuk vindt echt niet op te geven. Ik ben dol op buiten de deur eten en inmiddels doe ik dat dus gewoon weer, maar dan soms gewoon op wat andere tijdstippen. Prima!

Binnenkort gaan we trouwens nog wat meer doen met restaurants die ons bevallen, iets waar jullie nóg meer aan hebben. Wat dan? Stay tuned! 🙂

Voor nu nog even drie pareltjes waar ik dus na mijn bevalling at en die ik jullie niet wil onthouden.

CT Coffee & Coconuts – Amsterdam
Volgens mij is dit de plek waar Mathis het vaakst is geweest sinds zijn geboorte. Het is ruim, er is altijd plek, je kunt de wagen goed kwijt en het allerbelangrijkst: papa en mama kunnen er héél lekker ontbijten! Alles is altijd top, de koffietjes, de sapjes, de smoothies en bovenal mijn favo: de kokos-boekweitpannenkoekjes met een saus van rood fruit (zie eerste foto). Ga ze eens proberen! De sfeer is relaxed en laid back, het personeel vriendelijk. Het zit in een enorm mooi, groot pand, vroeger was dit een theater (volgens mij staat CT voor Ceintuur Theater).
www.ctamsterdam.nl

Catch by Simonis – Scheveningen
Mijn allereerste keer de deur uit zónder Mathis! Dat was best een ding voor me, haha. Gelukkig was mijn eetbuddy Elise, dus als iemand de baby-in-de-steek-laat-gevoelens begrijpt, is zij het. We gingen lunchen bij Catch in Scheveningen, een van Elise’s favo tenten. En terecht, wat is het daar lekker. We gingen volle bak voor een 3 gangen menu, inclusief champagne! Ja, zo’n eerste kindloze lunch vraagt om meer dan een simpel broodje kaas. Bij Catch serveren ze al het lekkers uit de zee. De visjes zijn mals en vers, en de toetjes adembenemend! Zoals de Dame Blache hieronder. De witte chocoladebol smelt doordat er warme melkchocolade op wordt geschonken, en daaronder zit ijs. Nu zijn we een paar weken geleden voor het eerst uit eten geweest met onze mannen en kinderen erbij en jawel, we kozen wederom voor Catch! Het is daar ondanks dat je echt lekker en een beetje ‘op stand’ eet, toch heel kindviendelijk. De sushi was malser dan ooit, de knoflookgarnalen enorm juicy en ook de andere zeedieren gingen er heel goed in :). Ook een aanrader daar: cheesecake met oreo-bodem!
www.catch-bysimonis.nl

Snckbr – Amsterdam
Dit vind ik nou zo’n leuk concept: ze hebben alles. Van salades tot smoothies, van hamburgers en shoarma tot patat! Maar ook al ga je voor die laatste opties, je krijgt toch een healthy variant! Zo leuk. Bijvoorbeeld citroenkip met ras el hanout in een speltpita (de shoarma), of allerlei soorten groentenfrietjes. Ik heb er nu twee keer geluncht, en beide keren was het gewoon top. Gruwelijk lekker, maar ook gruwelijk goed voor je :). Aanrader volgens Bart: Skinny lemon chicken. Mijn favo: Big fat gipsy salade met onder anderen baba ganoush en linzen. Absolute aanrader, voor ieder eetmoment op de dag!
www.snckbr.com

Heb jij nog restotips? Of heb je een eigen restaurant en geïnteresseerd in een leuke actie op onze site? Let us know!

JE KUNT NÚ ONS TWEEDE BOEK: HET SKINNY SIX KOOKBOEK KOPEN, KLIK HIER!
ENNE, HEB JE ONS EERSTE BOEK NOG NIET? DE TIENDE DRUK IS BINNEN! BESTEL ‘M SNEL, KLIK HIER!

VOLG CHICKSLOVEFOOD OP INSTAGRAMFACEBOOKTWITTER EN YOUTUBE!

Catch:

CatchScheveningen

CatchScheveningen2

Snckbr:

SnckbrAmsterdam

SnckbrAmsterdam2

Koop hier onze kookboeken:
Volg ons op Social Media:

3 reacties

Scheveningen haven -

Als het heel erg druk bij Simonis is, kan je ook naar Henk Kraan gaan. Deze zit in de oude haven. Heel erg goed!

Nicole -

Oh dat ziet er lekker uit. Ik snap wel dat het lastig/moeilijk is om wel of niet met de baby ergens te gaan eten.

Jessica -

Ah <3 coffee & coconuts! Catch is dan weer niet één van m'n favoriete plekjes, maar dat komt meer door het algemene publiek dan door Catch zelf! Tips in Den Haag heb ik uiteraard genoeg! All time favourite? Lapsang ?! Review en andere tips in de Hofstad vinden jullie op m'n site!

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube