Nina’s restotips #14

Allrightie boys and girls, we zijn weer een maandje verder sinds mijn laatste resto-tip overzichtje, dus tijd voor weer een nieuwe lijst. En vandaag deel ik weer vier pareltjes met je in -jawel- Amsterdam. Excusez-moi, ik eet de laatste tijd niet zo vaak in andere steden blijkbaar :).

foto 1

Dus hierbij vier restauranttips in Amsterdam. Nou, zet ze maar op je to visit-lijst, ze zijn alle vier de moeite waard!

1. &Samhoud Places Streetfood
Dit is écht een van de leukste en lekkerste tenten waar ik in tijden at. Ik werd uitgenodigd door dit restaurant en ging er op Barts verjaardag eten. Een beter verjaardagsdiner kon hij zich niet wensen :). &Samhoud Places zit in het noorden van Amsterdam centrum, aan het IJ. Het leuke aan dit restaurant is dat het twee concepten zijn, in één trendy gebouw. Bovenin zit het restaurant dat twee (!!) Michelin Sterren heeft. Moshik Roth staat er achter de pannen. Maar mocht je nou net niet lang genoeg hebben gespaard ;-), dan kun je beneden in dit gebouw terecht voor het Streetfood gedeelte, &Samhoud Places Streetfood dus. En daar kwamen Bart en ik terecht. En weet je, misschien vind ik dat wel leuker dan op sterren-niveau eten. We kregen namelijk allerlei hapjes, uit alle streken van de wereld. Lekker samen delen, terwijl we op een knusse ronde bank in een soort afgezonderd hoekje zaten. Zo gezellig en heerlijk!

Nadat we onze avond gestart waren met een glas champie en voor mij een alcoholvrije cocktail (zie bovenste foto!) kwamen voorbij: een tarte flambée (soort hele dunne ‘pizza’) met crème fraîche, prei en Parmezaanse kaas, Vietnamese loempia’s bomvol knapperige verse groenten, Sam (ik had er nog nooit van gehoord: knapperig slablad met erin o.a. kip, sesam, gember, rauwe oester en kimchi), Schezuan soep (een licht pittige soep op basis van tomaat en peper, met edamame-boontjes), dumplings met paddenstoelen en paksoi, een gestoomd broodje met eend, rettich en komkommer, Gumbo (een mix van merguez-worstjes, kip, aardappelen, groenten en gamba’s in een kreeftenbisque), de tomeatoburger (vegaburger, yes!) en als toetje een crema Catalana. Ik weet niet precies hoe ik de auto heb gehaald, maar ik denk rollend. Mijn favo’s waren de tarte flambée, de burger en het toetje. Al was de rest ook verrukkelijk. Ook fijn: zulke leuke bediening. Kortom, ik ga hier terug, definitely. En als jij dat ook wilt, kan ik je het tasting menu aanraden: vijf gangen voor 42,50,-. Dat is echt de moeite waard.
www.samhoudplaces.com

2. Cedars
Ik ben nogal fan van Arabisch eten. Zo ook van het eten van Cedars, in Amsterdam West. Deze Libanese tent zit niet op een centraal punt of in een mega gezellige buurt (voordeel: wel veel gratis parkeerplek!), maar tóch moet je er een keertje heen. Ook al zijn ze niet héél goedkoop. Ze blinken uit in het serveren van allerlei heerlijke Arabische tapas. Van verschillende soorten hummus en labneh, tot salades met granaatappel, pittige worstjes en halloumi kroketjes. Mmmm. En alles lekker opeten met naanbrood, love it! Oja, vergeet de baklava als toetje niet!
www.cedars.nl

3. De Pizzakamer
Je hebt héél veel pizzeria’s in Amsterdam, en De Pizzakamer is er daar eentje van. Middenin de bruisende Pijp zit deze tent. Nou ja, tentje. Het is erg knus en klein! En je moet hier niet alleen eten omdat de locatie leuk is, het is er binnen gewoon erg gezellig en lekker. Lekker hectisch, overal kleine tafeltjes, heel knus. Een beetje een huiskamer gevoel, daar houd ik van! Bart en ik kwamen om 20.30u binnen, toch best laat voor Nederlandse begrippen om nog een diner te starten, maar het zat stampvol en na ons kwamen nog heel veel andere mensen een pizzaatje verorberen. We deelden eerst bruschetta’s (prima!) en daarna ging ik voor een pizza funghi. Lekker goed belegd en op een prima bodem uit de houtoven. Ze hebben geen heel bijzondere pizza’s of zo, maar gewoon goede pizza die je opeet in een heel leuk, rommelig sfeertje. Houd ik van! En als er even geen plek is, wacht je gewoon met een wijntje aan de bar.
www.pizzakamer.nl

4. Taverna Barcelona
We wilden gewoon ergens wat eten na een zware klusdag, reden de Pijp in, vonden een parkeerplek (best uniek) en liepen zo’n beetje het eerste de beste café in dat we zagen. Schot in de roos! De twee tikkie norse mannen van Taverna Barcelona serveerden ons hapje na hapje uit de Spaanse streek Catalonië. Weinig poespas, gewoon goed en simpel eten. Ik vond de bruschetta en de kabeljauwkroketjes echt heeeerlijk. En van manchego kan ik zo een kilo op. Ga het maar eens proeven!
www.tavernabarcelona.nl

Zo, dat waren ze weer! Jij nog tips voor mij?

KOOP NÚ ONS TWEEDE BOEK: HET SKINNY SIX KOOKBOEK! KLIK HIER! ENNE, HEB JE ONS EERSTE BOEK NOG NIET? DE ZEVENDE DRUK IS BINNEN! BESTEL ‘M SNEL, KLIK HIER!

VOLG CHICKSLOVEFOOD OP INSTAGRAM, FACEBOOK, TWITTER EN YOUTUBE!

&Samhoud Places Streetfood:

foto 2

foto 3

Cedars:

foto 6

foto 7

De Pizzakamer:

foto 4

Taverna Barcelona:

foto 5

Koop hier onze kookboeken:
Volg ons op Social Media:

5 reacties

Astrid -

Wat dacht je van SLA?
Met 3 locaties in Amsterdam maar groeiende. Ook in Utrecht al te vinden

lotte -

Ziet er heerlijk uit allemaal! Ik moet toch echt weer een keertje snel naar Amsterdam, er staat nog zo veel op mijn must-visit lijstje. &Samhoud heb ik al meer over gehoord, heel nieuwsgierig naar. De foto’s zien er smakelijk uit!

Margot -

Ik kende al deze plekken nog niet, maar nu heb ik wel trek gekregen!

Nicole -

Oké, je hebt me overtuigd. Ik ga binnenkort naar Cedars. Ik fiets er iedere dag langs en vroeg me af hoe het eten er nu was.

Marlotte -

Oh al dat lekkere eten, mmm! Ik kende ze nog niet, maar &Samhoud Places Streetfood en de Pizzakamer spreken mij vooral aan. Lijken me ontzettend leuk!

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube