Nina’s restotips #15

Jaja jongens, na al dat Amsterdamse gedoe, ditmaal een DEN HAAG edition :). Toevallig at ik de afgelopen tijd drie keer in Den Haag. Eén keer Elises afscheid voor haar verlof met ons team, één keer de ingang van Elises verlof vieren met onze mannen én Elises babylunch!

foto 1

En ik kan je vertellen: alledrie deze keren heeft de Haagse horeca me niet teleurgesteld :). integendeel, wat was het smullen! Dus bij deze; drie leuke restaurants in Den Haag.

1. Gember
Elise en ik namen Laura en onze stagiaires Désiré en Femke mee voor een lunch bij dit heerlijke tentje bij het Fotomuseum. Het was een van de laatste mooie dagen (lekker zonnig herfstweer) en we zaten zelfs buiten! Gember heeft een fijne lunchkaart met broodjes (bruschetta’s), soepjes en fritatta’s. We gingen alle vier voor een soepje en een broodje. Ik koos voor de bruschetta caprese met daarbij een courgettesoep. Smullen joh! En je zit echt bomvol na zo’n lunch. De soep was perfect en slurpte ik met veel smaak weg. Het broodje was megagoed belegd en na het strooien van wat peper en zout (wel even nodig) ook echt heerlijk. Ook de tomatensoep en de broodjes met vijgen en ham, en die met vegetarisch gehakt vielen goed in de smaak bij mijn collega’s. Dit in combinatie met een superattente bediening en lage prijzen (soep + bruschetta voor €9,00!) maakt dit tot een top lunchplekje.
www.restaurantgember.nl

2. Wox
Elise had een shortlist gemaakt van Haagse en Scheveningse restaurants waar ze wel wilde eten met z’n viertjes. Een dubbeldate dus met Marcel en Bart. Uit haar lijstje mocht ik kiezen, en m’n keuze viel op het modern Aziatische Wox. Een tent in hartje Den Haag. Absoluut geen spijt van! Mmmm, wat hebben we hier een heerlijke avond gehad. Helaas was het al snel te donker om veel goede foto’s te maken (en nee, ik neem mijn camera niet mee als ik uit eten ga, en dan nog gaat het moeilijk), maar geloof me: we hebben van A tot Z gesmuld. Na goed geluisterd te hebben naar wat tips en adviezen van de kundige en leuke serveerster aten we onder meer tonijnsashimi, tartaar van zalm met wasabi, asperges met macadamianoten, gegrilde zeebaars met chiliboter, krab en voor m’n tafelgenoten ook nog wat vleesgerechtjes. En het klinkt saai: maar àlles was lekker en goed. Bovendien ben ik dol op shared dining, dus alles kwam midden op de tafel en dan hoppa, delen maar! De kwaliteit is heel hoog in deze tent, en alles klopt. Het is een restaurant waar je naar toe gaat als je even echt een speciale avond uit wilt, je betaalt meer dan in een gewoon low key eetcafé. Dus binnenkort iets te vieren? Denk dan aan Wox :).
www.wox.nl

3. MaMa Kelly
Dit leuke restaurant aan de rand van Den Haag was de locatie voor Elises babylunch! Ik besloot er eentje voor haar te organiseren, en zelf wilde ik al tijden naar deze nieuwe, hippe plek, haha. Een prima keuze! Het lichte, industriële restaurant is echt een leuke, hippe plek voor een lunch of diner. We werden verwend met geitenkaaspannenkoekjes met biet, boterhammen met hummus en gegrilde groenten, boterhammen met pesto en carpaccio, flammküchen met zalm, boterhammen met megalekkere kaaskroketten (mijn favo!), kip van het spit en salade met gegrilde groenten en haloumi. Wat een topgerechtjes allemaal! Dit in combi met liters thee, zorgde ervoor dat we na 2 uurtjes zo ongeveer naar huis konden rollen :). ‘s avonds serveren ze kip en kreeft en daar schijnen ze héél goed in te zijn :). Elise en ik gaan sowieso terug voor een kreeftavondje!
www.mama-kelly.nl

Hopelijk heb ik je weer geïnspireerd, ditmaal voor een bezoekje aan Den Haag:)! En als jij nog tips hebt… let me know.

KOOP NÚ ONS TWEEDE BOEK: HET SKINNY SIX KOOKBOEK, KLIK HIER!

ENNE, HEB JE ONS EERSTE BOEK NOG NIET? DE ZEVENDE DRUK IS BINNEN! BESTEL ‘M SNEL, KLIK HIER!

VOLG CHICKSLOVEFOOD OP INSTAGRAM, FACEBOOK, TWITTER EN YOUTUBE!

Gember:

foto 5

Wox:

foto 6

MaMa Kelly:

foto 7

foto 2

foto 3

foto 4

Koop hier onze kookboeken:
Volg ons op Social Media:

9 reacties

Alexander -

Dank je wel! Leuke tips! Den Haag is echt leuk en lekker!

Sabrina -

Oeh de Wox staat nog steeds hoog op mijn lijstje. Als ik nog een tip mag geven… Puurr aan de Vliet in Leidschendam lekker eten en leuke bediening.

Nuria -

Wow, wat een heerlijke dingen allemaal! Mama Kelly staat al een tijdje op mijn lijstje van hotspots..

Eva -

Leuke tips!! Als ik er nog een tip aan mag toe voegen… Oni in de prinsestraat! Echt heerlijke verse sushi!
Liefs,
Eva

Daniëlle -

Wat een leuke adresjes! Het ziet er allemaal echt verrukkelijk uit!

Ellen -

Heerlijk al die adresjes! Ik moet echt eens tijd vrijmaken om wat meer naar Nederland te trekken om nieuwe hotspots te gaan uitproberen!

Nicole -

Leuke tips! Den Haag is zo ontzettend leuk! Ik moet er snel weer eens naartoe.

Margot -

Zo wat een lekkers allemaal! Nu heb ik helemaal zin om uit eten te gaan!

Marlotte -

Oeh yum, geitenkaaspannenkoekjes met biet. Echt een restaurant voor mij, wat ziet het er ook leuk uit! Die zet ik op mijn lijstje!

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube