Nina’s restotips #13

Ditmaal een wat korter resto-overzicht dan dat je van me gewend bent, maar wel alledrie echt mega-aanradertjes in mijn stadsie Amsterdam! Dus voor als je hier ook woont, of er binnenkort eens komt… sla ze op!

foto 2

1. The Breakfast Club
Iedere dag kun je hier van ‘s ochtends vroeg tot in de namiddag echt heerlijk ontbijten. Naast m’n verse sapje en heerlijke cappuccino smulde ik van een dikke tosti met kaas, en snoepte ik van Barts karnemelkpannenkoeken met vers fruit… Mmmm! Ik zou hier iedere dag wel kunnen ontbijten :). En de keuze is reuze! Verder aardige bediening en leuk vintage-achtig interieurtje. Het zit tegenover de Hallen, dus daarna kun je daar lekker gaan struinen. Aanrader!
www.thebreakfastclub.nl

2. High tea in het Amstel Hotel
Als je zin hebt in een paar uurtjes heerlijke luxe, met megalekkere hapjes en een bomvol buikje als resultaat, zit je hier goed. In de serre van het Amstel Hotel kun je echt zo heerlijk high tea’en. Oftwel, genieten van de ‘Royal Afternoon Tea’. We begonnen met een mozzarella-sandwichje, om vervolgens via een soepje allerlei verschillende broodjes te krijgen, daarna warme hapjes en tenslotte ook nog eens een etagère met de onder meer de lekkerste mini gebakjes die ik ooit at, mmm! En daarbij natuurlijk steeds lekkere theetjes en voor de liefhebber bubbels. Superleuk om een vriendin cadeau te geven!
www.amsterdam.intercontinental.com

3. Kathmandu
Middenin Amsterdam zit een Nepalees/Indiaas restaurant. Bart en ik liepen er bij toeval langs en besloten wel eens wat anders te proberen dan Italiaans, Frans of een gewoon eetcafé. Ik had nog nooit Nepalees gegeten en de kaart was een groot vraagteken voor me. Ik vroeg de serveerster maar gewoon om wat lekkere vegetarische voorgerechtjes en haar favoriete vega hoofdgerecht. Nou, ik heb zitten smullen, hoor! Samosa’s, vega loempiaatjes en dumplings vooraf. Daarna een lekkere vega curry (Bart iets met kip) en ongelooflijk lekker naanbrood met dipjes erbij. Wij gaan hier terug!
www.kathmandukitchen.nl

JE KUNT NÚ ONS TWEEDE BOEK: HET SKINNY SIX KOOKBOEK AL RESERVEREN, KLIK HIER! ENNE, HEB JE ONS EERSTE BOEK NOG NIET? DE ZEVENDE DRUK IS BINNEN! BESTEL ‘M SNEL, KLIK HIER!

VOLG CHICKSLOVEFOOD OP INSTAGRAM, FACEBOOK, TWITTER EN YOUTUBE!

The Breakfast Club:

foto 1

Royal Afternoon Tea Amstel Hotel:

foto 6

Kathmandu:

foto 3

foto 4

foto 5

Koop hier onze kookboeken:
Volg ons op Social Media:

9 reacties

Kok aan huis -

Amstel Hotel daar werkte een oud collega van mij. inmiddels op hoog niveau aan het koken in Thailand. Ziet er altijd Fantastisch uit!

Klaas Culinair -

High Tea in het Amstel, dat wil ik ook. Iemand zin om mee te gaan?

Thuiskok -

Dessert en rood fruit, mijn favoriete combi!! Het smaakt niet alleen fantastisch maar het voor het oog is het ook altijd een feest!!

karlien -

Jaa wat leuk. Breakfast Club daar ga ik zeker een keer heen!

Monique -

Ik weet het zeker, ik zou 3x op de dag voor het ontbijt gaan! =D

Buffet Bestellen -

owww samosa’s zijn zo lekker, ben erg benieuwd hoe ze bij Kathmandu zijn. Ik zie alleen geen website van ze, hoe zijn de prijzen? In Azie heb ik namelijk dit soort gerechten voor een prikkie gegeten, maar dat kan ik waarschijnlijk van Amsterdam niet verwachten..

Margot -

Wat ziet alles er goed uit! Vooral die pannenkoeken maken dat ik trek krijg!

Nicole -

Oh dat ziet er lekker uit hoor! Ik ga er zeker eens langs.

Marlotte -

Wat een leuke restaurantjes! Als ik in de buurt ben, ga ik zeker langs The Breakfast Club. Ik vind ‘s ochtends ‘uiteten’ gaan altijd nog net iets leuker en specialer.

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube