Nina’s restotips #12

Het is alweer twee maanden geleden dat ik wat restaurants op de site deelde, dus tijd voor weer een lijstje! Nieuwetjes en oudjes bij elkaar, hier at ik lekker de afgelopen tijd!

Waag

De Waag – Leiden
Toen ik de uitnodiging kreeg om bij De Waag te eten, werd ik meteen nieuwsgierig. Een nieuw resto in m’n oude stad! Voordat ik naar Amsterdam verkaste, woonden Bart en ik twee jaar in Leiden. Ik vind het nog steeds een leuk stadje. En De Waag is een mega-aanwinst voor het centrum! Ten eerste zit het op een toplocatie, echt hartje centrum, bij de gracht, naast de V&D. Ten tweede is het pand megamooi, zowel van buiten als van binnen. Oud, sfeervol, ruim, hoge plafonds… Het deed me een beetje denken aan Olivier in Utrecht, dat ademt ook historie uit. Leuk is dat! En ten derde -niet onbelangrijk- het lekkere eten. Ze hebben een beetje een eetcafé-achtige kaart, voor ieder wat wils. Mijn vriendin Lobke en ik delen het geitenkaaspakketje (echt verrukkelijk, mijn favo van de avond, zie hierboven) en gamba’s als voorgerecht. Daarna gaat Lobke voor de Mexican Burger (rund, romaine sla, guacamole, cheddar, tomatenchutney, friet, tortillachips en chipotlemayonaise) en ik voor de groentenlolly’s. Lobke smult echt van de hamburger, ze vertelt me dat -ie supergoed is. Ik eet mee met de patat en die is helemaal top. De groentenlolly’s zijn zo origineel, een soort bladerdeegrolletjes met ratatouille ertussen, zo leuk! Ook hier smul ik van, al hadden ze van mij iets pittiger gemogen. Als toetje delen we nog een chocoladedroom, een bordje bomvol chocolade om werkelijk -jawel- bij weg te dromen. Kortom: De Waag is écht een aanwinst. Een supermooie en lekkere tent. Aanrader!
www.waagleiden.nl

Juice Brothers – Amsterdam
Dit is niet echt een resto, het is meer een superhealthy afhaal-tentje met een paar tafeltjes. Je komt hier voor de (koudgeperste) sapjes, maar ze hebben méér! Ik eet hier met mijn vriendin Stefanie een mega gezonde acai bowl. Dus een soort ‘pudding’ met allerlei superfoods en fruit. Ik vind ‘m echt heerlijk en hij geeft me echt even een energy boost. Weer eens wat anders dan een boterham met kaas! Dit is jouw place to be als je zin hebt in een supergezonde lunch en/of een heerlijk (groente)sapje.
www.juicebro.com

La Liguria – Den Haag
Hoe fijn is het als je een bedrijf hebt dat grotendeels om eten draait en dit runt met een partner die dan uiteraard net als jij verzot is op eten. En het dus doodnormaal vindt om een middag te werken in de tuin van een restaurant met lekkere drankjes en broodjes. Dat deden Elise en ik weer even een paar weken geleden bij La Liguria aan het Noordeinde in Den Haag. Ik weet niet hoe het diner daar is, maar de broodjes zijn er heerlijk, zoals het stokbroodje melanzane! Met tomaat, aubergine, ourgette en kaas… mmmm. Maar het allerfijnste aan deze plek is hun tuin. Zo mooi en heerlijk rustig! Je moet hier echt eens gaan lunchen op een mooie dag.
www.laliguria.nl

Oni – Den Haag
Wat mijn Red Sun is, is Elises Oni. Haar absolute favo sushitent! Ik vond het daarom ook erg leuk om uitgenodigd te worden om wat van de nieuwe kaart te mogen proeven. Op zo’n momenten realiseren we ons weer echt even hoe een bofkonten we zijn. We begonnen met echt het lekkerste alcoholvrije cocktailtje ever, om vervolgens verschillende Japanse hapjes te krijgen. Van sushi tot andere kleine hapjes en van vis met rijst tot lam. We zijn verwend! Onze favo: de ‘pizzaatjes’ met onder meer palingcrème en cress, mmm (zie de derde Oni-foto hieronder). Maar ook de verschillende soorten sushi vond ik heerlijk, vooral die met een tempura buitenkantje. Smullen! En natuurlijk kun je hier ook grote gerechten bestellen, maar ik vind het het allerleukste om in een Japans restaurant sushi en andere kleine hapjes te bestellen en te delen, en dat kan hier uitstekend. En alles zó smaakvol en supervers! Ik begrijp nu Elises hallelujah-verhalen :).
www.oni-restaurant.nl

Bar Lempicka – Amsterdam
Ik wist al dat je in dit café prima kon feesten, ik vierde er m’n dertigste verjaardag met vriendin Dionne, maar ik weet nu ook dat de lunch er echt heel erg prima is! Op onze verjaardag kregen we een giftcard die we voor een lunch konden inwisselen bij verschillende tentjes in Amsterdam. We kozen voor Lempicka, leek ons wel zo leuk :). Naast dat de bediening hier heel vriendelijk en relaxed is, was de lunch heerlijk. We begonnen met een erg fijn courgettesoepje en namen daarna een sandwich. Ik caprese, Dionne met geitenkaas. Echt een prima lunchplekkie!
www.barlempicka.com

Le Pain Quotidien – Amsterdam
Deze keten is misschien wel mijn favoriete plek om te lunchen, àlles is hier lekker. Bart en ik hebben een verstiging in de buurt en strijken er maar wat graag neer voor een laat ontbijt of zaterdag of een lekkere lunch op zondag. Mmm. Alles is biologisch en bevat lekker veel groentjes. Soms ga ik er ook wel eens alleen zitten voor een kop thee, een cappuccino, of een ontbijtje. De laatste keer was ik er met Bart en had ik een ongelooflijk lekkere linzensalade met onder meer avocado en radijs en Bart een broodje avocado met allerlei superzaden. Theetje of vers sapje erbij en je bent er. Toptent!
www.lepainquotidien.nl

JE KUNT NÚ ONS TWEEDE BOEK: HET SKINNY SIX KOOKBOEK AL RESERVEREN, KLIK HIER! ENNE, HEB JE ONS EERSTE BOEK NOG NIET? DE ZEVENDE DRUK IS BINNEN! BESTEL ‘M SNEL, KLIK HIER!

VOLG CHICKSLOVEFOOD OP INSTAGRAM, FACEBOOK, TWITTER EN YOUTUBE!

De Waag:

Waag2

Juice Brothers:

JuiceBrothers

La Liguria:

LaLiguria

La Liguria:

LaLiguria2

Oni:

Oni1

Oni:

Oni2

Oni:

Oni3

Bar Lempicka:

Lempicka

Le Pain Quotidien:

PainQuotidien

Le Pain Quotidien:

PainQuotidien2

Koop hier onze kookboeken:
Volg ons op Social Media:

4 reacties

Lisanne -

Erg leuk om dit soort overzichten te zien en daardoor weer leuke nieuwe restaurantjes te ontdekken. Ik heb laatst super lekker gegeten in een restaurant in zevenbergen http://www.restaurantdeborgh.nl . Als je in de buurt bent is het zeker een leuk plekje om te eten.

Alexander -

Leuk, zekker voor de lunch.

Margot -

Oh nu heb ik zin om uit eten te gaan!

Lotte -

Ik vind dit soort overzichten altijd heel fijn:) Stukken persoonlijker dan Iens ofzo. Bij Juice Brothers wil ik zo graag een keer een acaibowl eten. Heel foodieland heeft het erover en ik wil niet achterblijven, haha.

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube