Nina’s restotips #11

De afgelopen weken heb ik weer genoeg heerlijks gegeten buiten de deur. Het is niet zo dat ik veel eet bij de allernieuwste hotspots en zo, ik beland gewoon overal en nergens. Dus ook bij oudjes, die toch echt wel even het noemen waard zijn. Hieronder weer een lijstje!

foto 2

Bries – Noordwijk aan zee
Nu het weer lekkerder weer wordt, rijden Bart en ik steeds vaker even naar het strand. Zo belandden we op een avond bij Bries, een gezellige en volle tent. Maar gelukkig was er ook zonder reservering nog een plekje voor ons! De bediening was ontzettend vriendelijk en kundig, dat viel me meteen op. Ik vind het prettig als je je ergens echt welkom voelt! En de serveerster was de eerste die wist dat ik zwanger ben, na Bart, haha! Ik gaf het toch maar even door i.v.m. bijvoorbeeld rauwe eieren (in mayo) en zo. Ik at er onder meer verse Vietnamese loempia’s met heel veel groentjes erin en vervolgens garnalenspiezen (zie foto hierboven), mmm. Bart had onder meer sushi en patatjes (waar ik uiteraard ook van mee at). Alles was lekker! Op het hoofdgerecht moesten we even wachten (wat we niet als lastig hebben ervaren) en zonder het te zeggen hadden ze daarom zomaar twee wijntjes van onze rekening gehaald. Wat een service! Je betaalt iets meer dan in een ‘gewoon’ eetcafé, maar ik vind het dat op deze manier zeker waard.
www.briesnoordwijk.nl

De Bakkerswinkel – o.a. Amsterdam
Ik had al wel eens eerder geschreven over De Bakkerswinkel in Den Haag, en was er al een tijdje niet meer geweest. Totdat ik met Elise na een werkbespreking in Amsterdam even neerplofte bij de Bakkerswinkel locatie Amsterdam Zuid om te lunchen. De Bakkerswinkel (die naast Amsterdam en Den Haag ook in Rotterdam en Zoetermeer zit) is zo’n gezellige plek! Een beetje een rommelig, knus en vintage sfeertje. Dat vind ik leuk, weer eens wat anders dan strakke hipstertentjes. Bij het ontzettend vriendelijke meisje bestelde ik een pantosti met geitenkaas, en die was echt heerlijk! Elise smulde ook van haar quiche met salade. We dronken er theetjes en verse sapjes bij. Nu weet ik weer; oja, hier moet ik vaker lunchen!
www.debakkerswinkel.nl

Hotel Toon – Amsterdam
Laatst ging ik koffiedrinken met Monique van Culy, en daarna had ik nog een uurtje te overbruggen voor mijn volgende afspraak. Ik besloot even bij onze koffie-drink-spot te blijven hangen (Hotel Toon dus!) en daar mijn lunch te bestellen. Bij Hotel Toon kun je slapen, maar ook heerlijk lunchen! Op de gezellige Utrechtsestraat zit dit kleine hotelletje (maar dat het een hotel is heb je echt niet door als je er luncht, trouwens). Hip en een gezellig, knus sfeertje met veel hout. Ik bestelde er na een paar heerlijke theetjes een verrukkelijke sandwich met truffelkaas. Aanrader!
www.hoteltoon.nl

Anne & Max – o.a. Amsterdam
Anne & Max ken je misschien wel, het zit op zóveel plekken. En ik ben fan van deze keten! In Leiden woonden Bart en ik op steenworp afstand van Anne & Max en ontbeten of lunchten we er ieder weekend wel een keertje. Nu ik laatst een Anne & Max in de Amsterdamse Pijp zag zitten, fietsten we er op een zondagochtend heen. Mmm, het was weer als vanouds. Heerlijk dus! Verse sapjes, goede cappuccino’s en heerlijke broodjes. Ik had een stokbroodje met hummus, avocado en allerlei zaden. Healthy! En alles voor een fijn prijsje.
www.annemax.nl

Kiebêrt – Amsterdam
Deze tent op de Marathonweg heb je misschien al vaker voorbij zien komen op ons blog. Ik ga er regelmatig even wentelteefjes eten of een koffietje drinken, omdat -ie zo dicht bij ons huis zit. Maar ik noem ‘m even opnieuw, ze hebben namelijk een vernieuwde ontbijtkaart! Mmmm. Verschillende omeletten, tosti’s en nog steeds wentelteefjes, maar nu met verse aardbeien. Een topplek voor een goed ontbijt dus. Smullen!
www.cafekiebert.nl

Rijks – Amsterdam
5 juni werd ik 30 en at ik hier een waar feestmaal met Bart. Mannn, wat was het lekker! Aan het Rijksmuseum vast zit Rijks, het restaurant van het Rijksmuseum dus. Vlotte, vriendelijke bediening, een geweldige open keuken (ik had de beste plek om naar binnen te gluren!) en simpelweg heerlijk eten. Bart en ik kozen verschillende gerechten en deelden vanalles. Van groene gazpacho met granaatappel en asperges tot forel en knolselderij van het spit. Steeds opnieuw de meest verrassende smaken, alles even lekker. Ik likte nog net niet mijn bord af. Bart dronk er twee glazen wijn bij, ik twee onwijs lekkere virgin cocktails. En mooie meevaller: ondanks dat we ons tonnetje rond aten, bleef de rekening onder de 100 euro. Ik heb geen foto’s gemaakt helaas, maar geloof me, het eten zag er prachtig uit en smaakte dus net zo goed :). Dikke vette aanrader!
www.rijksrestaurant.nl

Bakers & Roasters – Amsterdam
Wéér zo’n fijne lunchplek in Amsterdam, Bakers & Roasters! Ontzettend populair, we moesten zelfs even wachten, maar het ging gelukkig allemaal snel. Je kunt hier allerlei heerlijke eigerechten nemen, maar ook gezonde (yoghurt)bowls en andere gerechten. Zo kozen mijn vriendin Stefanie en ik ervoor om courghetti (spaghetti van courgette) met o.a. avocado, olijf, munt en tomaatjes te delen, en deelden we ook gepocheerde eitjes met onder meer haloumi en gewokte spinazie. Zo lekker! Het verse wortel-gember sapje maakte m’n healthy lunch helemaal af. En je kunt de gerechten helemaal naar je wensen aanpassen (geen brood? Extra zalm?) Ik ga terug!
www.bakersandroasters.com

Dat was ‘m weer voor vandaag! Jij nog ergens lekker gegeten, onlangs?

DE ZESDE DRUK VAN ONS KOOKBOEK IS BINNEN! BESTEL ‘M SNEL, KLIK HIER!

LIKE JE ONS? KLIK HIER!

VOLG CHICKSLOVEFOOD OP INSTAGRAM EN  TWITTER

De Bakkerswinkel:

foto 3

Hotel Toon:

foto 4

Anne & Max:

foto 5

Kiebêrt:

foto 1

Bakers & Roasters:

foto 6

Bakers & Roasters:

foto 7

Koop hier onze kookboeken:
Volg ons op Social Media:

6 reacties

Ivonne -

Ik mis bij de restaurant tips in Noordwijk strandpaviljoen de Zeemeeuw, favoriet van mijn vriend en mij. Altijd heerlijk gevulde vissalade!

Els -

Ziet er allemaal heerlijk uit, jammer dat het allemaal veel te ver weg is

Saskia -

En wij vonden het gezellig dat jullie langskwamen bij de Bakkerswinkel! Tot de volgende keer!

Manon -

Oeeh! Ik ga binnenkort naar Noordwijk aan Zee, zeker even een kijkje nemen bij Bries!

Margot -

Uit eten gaan blijft leuk! Bij de bakkerswinkel ben ik nog niet geweest, maar dat klinkt wel als een gezellig plekje.

Rada -

Hmm, buiten de deur eten blijft toch echt een verwenmomentje voor jezelf, je kunt èn nieuwe dingen proberen, èn je hoeft het niet eens zelf klaar te maken. Deze eettentn zien er in elk geval heerlijk uit!

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube