Nina’s restodagboek van juli

Nog steeds zoekende naar de leukste manier om mijn resto-tips met jullie te delen opperde Elise om het gewoon in een eetdagboekvorm te doen. Yes, why not! En natuurlijk blijven we allebei zo nu en dan vloggen om zo de leukste restofilmpjes op te nemen, maar niet bij iedere tent waar ik eet haal ik iedere keer die camera uit m’n tas. Dus voor alle resto’s waar geen vlogs over verschijnen, maak ik voortaan een maandelijks restodagboek.

Cantina Del Corazon Nes Aan De Amstel

Cantina del Corazon – Amstelveen/Nes aan de Amstel

Cantina del Corazon - Nes aan de Amstel

Cantina del Corazon – Amstelveen/Nes aan de Amstel

Cantina del Corazon – Amstelveen/Nes aan de Amstel
Hier belandde ik met Bart nadat we een beetje gingen rondcrossen in het buitengebied van Amsterdam. Anyway, we kwamen over een soort dijkweg dichtbij Amsterdam en daar aten we een soort mix van tapas en Mexicaans. Grote porties, veel vet, veel frituur, maar beregezellig en een mooi plekje  op het terras aan het water :). Lekker bootjes kijken. Niet iets waar je high end en/of healthy gaat eten, maar gewoon even lekker schransen :). De home made guacamole was heerlijk!
www.catinadelcorazon.nl

SLA Amsterdam

SLA – Amsterdam

SLA – Amsterdam
Altijd lekker, je salade samenstellen bij SLA. Je moet wel het goede meisje achter de toonbank hebben, dan krijg je veel meer :). Het concept: aanwijzen wat je wilt en je betaalt per ingrediënt ongeveer een euro. Deze salade was super healthy met linzen, bietjes, avocado en nog veel meer. Mijn vriendinnen en ik aten het op in het Sarphatipark. Dikke like voor SLA!
www.ilovesla.com

Koevoet - Amsterdam

Koevoet – Amsterdam

Koevoet – Amsterdam
Deze Italiaan zit in de Jordaan, en van buiten denk je dat het een oud bruin café is. ‘Zit hier echt een Italiaans restaurant?’ Dacht ik.  Ja hoor, en wat voor een! De sfeer is superknus, oudewets en warm. Huiskamergevoel. De mensen spreken niet zo goed Nederlands, enkel Engels en Italiaans, en het eten is echt om je vingers bij op te eten. Een heerlijk aanbod van verse, home made (vega) pasta’s. Zo had ik ravioli met peer. Ook de insalata caprese was top. Hier gaan we terug!
(geen eigen website)

Lemongrass - Scheveningen

Lemongrass – Scheveningen

Lemongrass – Scheveningen
Dit is een van de favo restaurants van Elise, in haar home town. Je kunt er heerlijk vis eten. Smullen! Vaak met een Aziatische touch. We aten hier met twee mensen van Adfactor, ons salesbureau. Elise en de mannen kozen trouwens vlees, ik ging voor vis. Het was echt heerlijk, mals, goed op smaak… Als vega hier niet naar toe gaan hoor ;), ‘t is echt voor vis- en vleeseters. De prijzen liggen wat hoger dan gewoon eetcafé-eten, maar je krijgt waar voor je geld, zoals je ziet.
www.lemongrass.nl

Marathonweg - Amsterdam

Marathonweg – Amsterdam

Marathonweg – Amsterdam
Hier kom ik vaak, je hebt het al vaker op de site voorbij zien komen. Simpelweg omdat het eten superlekker is. Vers, origineel…. en er hangt een leuke sfeer. Je eet hier vlees (ik niet dus) of superdunne pizza’s op een volkorenbodem. Bovenstaande pizza staat helaas niet meer op de kaart (asperge-ricotta.. SO GOOD), maar iedere pizza die ik neem is altijd lekker. Ook fijne plek voor lunch of gewoon een kop thee!
www.marathonweg.com

De Joffers- Amsterdam

De Joffers- Amsterdam

De Joffers- Amsterdam

De Joffers- Amsterdam

De Joffers – Amsterdam
Bij brasserie De Joffers kun je niet alleen héél goed mensen kijken vanaf het terras (en BN’ers spotten ;)), je kunt er ook heerlijk ontbijten en lunchen. Het is een gezellige plek, met een flinke kaart. Het is niet heel hip of zo, maar wel een beetje een zien en gezien worden gevoel; dat zit ‘m in de locatie. Het ontbijtje op de tweede foto is echt heerlijk; yoghurt met fruit en een meergranenmuffin. Verder ben ik fan van de kleine broodjes die je per twee bestelt, hier had ik oude kaas met mosterd en mozzarella-tomaat-pesto. De bediening is heel attent. Het zit redelijk dicht bij ons huis in de buurt, dus ik vind dit een fijne plek voor een kop koffie of een broodje.
www.brasseriedejoffers.nl

City Hall - Leiden

City Hall – Leiden

City Hall – Leiden
I love deze plek! Mijn favo restaurant in m’n oude stadje Leiden. Niet alleen fijn dat het brood nu vergroot is (je kreeg eerst meer een soepstengel ;)), de pizza’s zijn altijd lekker! Hier at ik de verdure, met limoenolie, da’s mijn favo. Joost (broertje Bart) at piepkuiken en Bart ging voor een pittige penne. Alles smaakte weer top, ook de prosecco ;). Echt een top Italiaan, ik kom er graag.
www.restaurantcityhall.nl

De Wasserette - Amsterdam

De Wasserette – Amsterdam

De Wasserette – Amsterdam
Een fijne, low key plek in de Pijp (misschien wel het leukste hoekje van de stad!) waar je echt heerlijke bammetjes en salades kunt krijgen. Deze boterhammen zijn met doperwtjeshummus en wat kaasschilfers. Superlekker! Een aanrader voor als je in de stad bent en even een lekker broodje wilt eten. En als toetje ga je naar de buren, daar zit Ijscuypje :).
www.dewasserette.com

Vinnies - Amsterdam

Vinnies – Amsterdam

Vinnies Deli – Amsterdam
In het noorden van Amsterdam Centrum zit deze good food-spot. Hier móet je echt eens lunchen! Heerlijke verse groenten, gezonde happen, superfoods, (groene) powersapjes… Hierboven zie je een goedgevulde frittata, die had Bart. Ikzelf at de boekweittaart met spinazie. Yummm!
www.vinnieshomepage.com

Dat was ‘m! En ja, ik eet best veel buiten de deur. Dat is simpelweg mijn hobby. Andere mensen geven veel geld uit aan kleding, of hun paard, of interieur van hun huis… whatever, ik doe dat aan eten. Tot volgende maand!

LIKE JE ONS? KLIK HIER!

VOLG CHICKSLOVEFOOD OP INSTAGRAM EN TWITTER!

Koop hier onze kookboeken:
Volg ons op Social Media:

13 reacties

Lei -

Zojuist bij Koevoet gegeten. Het was een enorme tegenvaller. De Ravioli was ontzettend weinig! En de ovenschotel met aubergine en mozzarella droop van het vet. En we vonden het aardig aan de prijs. Jammer, want we hadden ons er echt op verheugd na jullie verhaal.

Sanne -

Na het lezen van je stukje over restaurant Marathonweg, ben ik er vorige week geweest. En inderdaad: wat een leuke en fijne plek! Echt super lekker gegeten!

Sophie -

Leuk om te lezen! Ik raad jullie heel erg Odessa aan, het zusje van Marathonweg, maar dan in Amsterdam Oost, onwijs mooi decor met heerlijk eten voor een betaalbaar prijsje! Echt top!!

Lara r -

Hier heb ik nog eens wat aan als ik in Amsterdam wil gaan eten, heerlijke lunchspots!

Kim -

Wow, zo vaak ga ik niet eens in één jaar buiten de deur eten :-p

Iris van der tier -

Ik heb een maandje geleden ook bij Lemongrass gegeten! Erg lekker… mijn vriend en ik hebben super gegeten.
Elke keer als ik jullie restoblog lees baal ik dat ik niet in de buurt van amsterdam woon. Gaan jullie ook wel eens naar brabant?
Mvg
Iris

Nina -

Hoi Iris,

Ja, we gaan we eens naar Brabant! Ik kom er vandaan. Maar omdat we allebei in de Randstad wonen, verschijnen daar de meeste restotips van. Maar we proberen in de toekomst wat gevarieerder te worden!

Liefs, Nina

Anne -

Hier ga ik enkele van onthouden als ik nog eens naar Amsterdam ga 🙂

Jeanine -

Hoi meiden,

Super leuk dit! En sws de rest op de website ook. Ben echt fan!
Maar ik vind het jammer dat alles wat jullie uitproberen in het westen zit. Ik snap dat jullie niet zomaar naar andere plaatsen verder weg kunnen gaan maar als je eens tijd hebt…. In het oosten van het land zitten ook vast leuke resto’s haha 😉

Verder ga zo door en succes met alles! 🙂

Nina -

Hi Jeanine,

Daar heb je helemaal gelijk in :). We gaan in de toekomst proberen wat gevarieerder te zijn!

Liefs, Nina

Margot -

Oh nu heb ik meteen heel veel zin om uit eten te gaan!

Kelly caresse -

Oh lijkt me heerlijk om zo vaak buiten de deur te eten, wat een lekkere hotspots!

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube