Nina’s restodagboek van augustus

Vandaag weer een aantal leuke plekjes op een rij waar ik mijn lunch heb gehaald of diner heb genuttigd. Ik heb deze maand weinig buiten de deur gegeten. Natuurlijk een paar dagen flink los gegaan in Frankrijk, dat dan weer wel ;). En verder was ik ook nog vier dagen in Valencia.

Happy Italy - Rotterdam

Happy Italy – Rotterdam

Happy Italy - Rotterdam

Happy Italy – Rotterdam

Happy Italy – Rotterdam
Mijn broertje Philip woont in Rotterdam en ik heb daar ook een paar jaar met Elise gewoond. Amsterdammers zeiken vaak op Rotterdam maar dat vind ik zo stom, ik blijf Rotjeknor namelijk een superleuke stad vinden! Philip en ik wilden ergens even echt goedkoop een hapje eten en belandden bij Happy Italy op de Binnerotte (hartje centrum). Man, hoe kan een restaurant zijn eten zo goedkoop aanbieden en dat het dan zó lekker is! En de service was ook nog eens top. Ik at echt een heerlijke knoflook-champignonpizza op het terras. Het kostte 7,75 euro. En je hebt ook een hele serie pizza’s voor onder de 5 euro. En dan heb ik de pasta’s en lunchdingetjes nog niet eens genoemd! Happy Italy zit ook in Eindhoven, Tilburg en Hendrik Ido Ambacht.
www.happyitaly.nl

Walter's - Amsterdam

Walter’s – Amsterdam

Walter’s – The Walter Woodbury Bar – Amsterdam
Vriendin Lisette zei dat ik maar eens even dit tentje met haar in Amsterdam-Oost moet uitchecken. Ik sprong op m’n fietsje en was zeer aangenaam verrast wat ik na 25 minuten doortrappen aantrof! Oost is sowieso echt een leuk stadsdeel vind ik, multiculti en creatief. En Walter Woodbury’s is een gezellige, knusse en hippe tent. De sfeer is superrelaxed en of je nu lekker wat drankjes komt doen of uitgebreid wilt eten, het kan allemaal. Ze hebben er een heerlijke multiculti kaart, van lam, pitabroodjes met allerlei vullingen, vleesspiesjes, tot heerlijke tuinbonen-feta prutjes en patat. Voor ieder wat wils, voor hele fijne prijsjes! En ook de wijn is verrukkelijk. Ik kom zeker terug!
Walter’s op Facebook

Red Sun - Amsterdam

Red Sun – Amsterdam

The Red Sun – Amsterdam
Dit restaurant zit bij mij om de hoek en ik durf te verwedden dat ze er de lekkerste sushi van Amsterdam hebben. Jep, je betaalt er wel wat voor, maar wat zijn de crunchy rijstblokjes met tonijntartaar lekker, om maar wat te noemen. Of de California roll. Of de zalm-avocado maki met crunchy buitenkant. Mmmm. Ik kom hier iedere maand wel een keertje. Ditmaal een spontane lunch met Elise, gewoon, omdat we het verdiend hadden :). Dus sushi eten in een écht leuke ambiance? Ga dan hier heen.
www.theredsun.nl

Soup & zo - Amsterdam

Soup & zo – Amsterdam

Soup & zo – Amsterdam
Iedereen die mijn blog volgt heeft dit tentje al héél vaak voorbij zien komen, haha. Ik haal hier bijna iedere dinsdag en donderdag lunch af. Dat wil zeggen: een soepie. Ik vind ze zo lekker! Best duur (5,20 euro voor de middelste maat beker), maar dan heb je echt een dikke, vullende soep. Mijn favo’s zijn de pittige bloemkoolsoep, de pittige spinaziesoep en de zoete aardappelsoep. Soup & zo heeft twee locaties in Amsterdam. Minder leuk om te zitten, het is echt meer een take away.
www.soupenzo.nl

Valencia

Smullen in Valencia

Valencia

Ansjovis- en zalmijs in Valencia

Valencia

Smullen in Valencia

Valencia
Ik was drie nachtjes met een vriendin in Valencia en had me voorgenomen om heel veel tips te schrijven en foto’s te maken om er een geweldig Valencia-artikel van te maken voor jullie. Guess what? Niet gedaan. Ineens wilde ik even echt niet ‘werken’, want hoe superdepuper ik ook geniet van Chickslovefood, ik trek ooooveral die telefoon van me tevoorschijn om foto’s te maken en notities te maken over het eten. En die ‘druk’ wilde ik even niet voelen. Dus heb niet heel veel foto’s gemaakt. Anyway, Valencia is lekker :). Ik ben dol op tapas en dan kom je wel aan je trekken hier. Maar ook visjes, vlees, gezonde salades. Je vindt er alles. Okay, 1 tipje dan: La Mas Bonita is echt de leukste strandtent. Met ook hele healthy salades en quinoa en zo. En superlekkere taart :). Ik zal in mijn gewone eetdagboek nog wel wat meer kiekjes van dit tripje delen, hoor.

Tot volgende maand!

ZEKER WETEN DAT JE EEN CHICKSLOVEFOOD-BOEK VAN DE EERSTE DRUK TE PAKKEN HEBT? BESTEL ‘M SNEL! KLIK HIER!

LIKE JE ONS? KLIK HIER!

VOLG CHICKSLOVEFOOD OP INSTAGRAM EN TWITTER!

Koop hier onze kookboeken:
Volg ons op Social Media:

11 reacties

Madelon Paauwe -

Heb je de “nieuwe” sushi met truffel al geproefd bij The Red Sun?!?! In één woord; goddelijk!!

Marlissa -

Die sushi <3

Nathalie -

Ik wil binnenkort nu ook eindelijk eens een keer naar Happy Italy!!

Willemijn -

Ansjovis- en zalmijs? Hoe zou dat smaken…?

Esther -

Jammer van de tips over Valencia, ik ga er begin oktober heen en was wel benieuwd ;). Maar begrijp het ook wel, even rust is altijd fijn! Ik ga het gewoon zelf ontdekken :).

Mariska -

Walter’s kende ik nog niet. Ziet er leuk uit, en een vriendin van me woont daar vlakbij. Misschien moeten we daar eens samen heengaan!

Lianda -

Oh heerlijk! Ziet er allemaal leuk (en lekker!) uit ^_^.
Sushi, Yum!
Die pizza ook. Hihi.

Lisette -

Hip hip hurray for Woody’s en zijn heerlijke Hugito’s! Vergeet je die niet te vermelden in je eerdagboek Nien? En anders moeten we er binnenkort gewoon WEER heen. Hè wat vervelend… 😉

Nienke -

Even juichen voor Happy Italy! Heerlijk eten inderdaad. Ook de desserts vind ik altijd lekker. (Oke, pizza nutella hoeft dan weer niet)

Margot -

Oh ik heb nu helemaal zin om weer eens uit eten te gaan!

Kelly caresse -

Oehh die sushi van red sun kijkt mij heel glimlachend aan haha zo lekker!

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube