Een nieuwe keuken uitzoeken, waar op te letten? – VIDEO

Vorige week kon je in deze video zien hoe wij in ons nieuwe huis de garage veranderen tot woonkamer met onze nieuwe SieMatic droomkeuken. Wat zijn we happy met deze zalige plek. Van ‘s ochtends tot ‘s avonds leven we rondom deze keuken. Je ideale keuken bedenken is trouwens best een bevalling. Ik riep daarom jullie op voor tips! En dat waren er een heleboel en een heleboel fijne. Super bedankt daarvoor!

Vandaag laat ik je in deze video zien welke keuzes ik heb gemaakt om uiteindelijk tot onze droomkeuken te komen. Eigenlijk als het ware een keukentour dus. Benieuwd? Klik op de foto om de video te bekijken. Ben je benieuwd naar verkoopinformatie? Lees dan hieronder verder. Alle gekleurde termen linken gelijk naar een informatie/verkooppagina. 

Keuken algemeen
De keuken is van SieMatic, hét droomkeukenmerk als je het mij vraagt. Ik ben zo verliefd op deze keukens en dan nu vooral op de mijne. Daadwerkelijk alles klopt! De mensen bij SieMatic gaan echt persoonlijk voor jou een ontwerp maken, je situatie bekijken en denken goed mee. Benieuwd? Kijk voor meer informatie en inspiratie op SieMatic Nederland of bezoek de flaghshipstore in Amsterdam: SieMatic aan het Vondelpark. SieMatic keukens heb je in drie stijlen: urban, pure of classic. Ik heb gekozen voor de stijl pure. Voor meer info hierover, klik hier.

Keukenkasten
Voor de keukenkasten hebben gekozen voor een matte lak, kleur lotus wit. We werden geïnspireerd door een plaatje van een keuken van SieMatic, waarop we verder zijn gaan borduren. Ik houd van wit en strak, maar ik wilde wel graag een warme uitstraling, vandaar dat we hebben gekozen voor een koperkleur achterwand in de koof en deze kleur komt ook terug in het eiland, bij de lades. In mijn eiland heb ik grote lades, met in totaal 3 bestekbakken. Deze hebben een houten interieursysteem en een soft close sluitingssysteem. In mijn lades van het eiland bewaar ik alle etenswaren. In de achterwandkasten heb ik 1 grote kast met servies en 1 grote kast met apparatuur.

Keukenblad
Hierbij zijn we gegaan voor een praktisch werkblad, waar niet snel vlekken in trekken. Het 3 centimeter dikke composieten werkblad met een lengte van 3,5 meter is dan ook heel goed af te nemen (ideaal met kleine kinderen!). We hebben wel gekozen voor een glanzend blad, deze straalt net wat meer stijl uit. De wasbak in het blad is van Franke en heeft dezelfde grootte als mijn ovenplaat. Ideaal!

Apparatuur van AEG
De apparatuur in mijn keuken is uitsluitend van AEG (op de afzuigkap na). Een te gek merk met mooie producten die ten opzichte van alle merken goed betaalbaar zijn maar wel de laatste snufjes leveren. Ik heb gekozen voor een energiezuinige 60 centimeter stoomoven, met daarboven een combimagnetron van 45 centimeter. Onder de stoomoven zit een vacuümlade waarmee we onder andere in het weekend sousvide mee koken of dingen in bewaren zoals stinkende Franse kaas. Zodra deze is gevacumeert heb je geen kaaswalm meer uit je koelkast. Heel fijn! Dan heb ik een onderbouw vriezer, dat is niet een hele grote. Maar aangezien wij om de hoek wonen van de supermarkt en andere winkeltjes, hebben wij op geprept eten na niet heel veel in de vriezer. Wel hebben we een grote koelkast, met hele handige flessenla zodat je niet zo’n deur krijgt waar je grote flessen uitvallen. De vaatwasser is echt een geniaal ding, hiervan kun je de onderste vulla naar boven trekken. Een zogenoemde comfort lift. Zo hoef je dus niet op je knieën je vaatwasser te vullen, maar trek je gewoon de la naar je toe. Helemaal bovenin zit een besteklade, waardoor ik dus de gehele lade beneden heb voor servies (en dus geen ruimte innemende bestekmand). AEG is overigens op dit moment de enige die dit heeft!  En tot slot heb ik gekozen voor de inductiekookplaat van AEG met een gaswokbrander. Dus eigenlijk inductie én gas. Ik heb lang getwijfeld. Doordat mijn kookgedeelte in het eiland zit, wilde ik het liefst inductie zodat ik het makkelijk schoon kon maken. Maar ik wok heel vaak en daarvoor heb je toch een aparte wokbrander nodig. In deze inductie kookplaat zit de gas wokbrander in de plaat en dus heb ik mijn droomkookplaat zeg maar. Echt een dikke, vette aanrader. Ik moest even wennen aan inductie, maar ik ben nu helemaal om. Je pan is super snel warm, het is goedkoper en dus snel schoon. Maar voor mijn wokgerechten ben ik heel erg blij met mijn gaspitpower!

Afzuigkap
Ik wist eigenlijk gelijk toen we hadden besloten dat we een groot eiland wilden dat ik de afzuigkap van Wave moest hebben. Omdat de afzuigkap middenin mijn woonkamer hangt (letterlijk) leek het mij te gek om gewoon een afzuigkap te hebben die eruit ziet als een lamp, maar dus wel als afzuiger functioneert. En echt goed zuigt, want de Wave afzuigkap werkt met een plasmafilter waardoor je geen afvoer naar buiten nodig hebt maar wel echt maximale afzuigcapaciteit hebt. Ik heb type 2610 in de kleur wit. En nu -ie eenmaal hangt, is het inderdaad zo tof als ik had gehoopt. Echt een eyecatcher!

Quooker
Een tip die heel veel is gegeven door jullie: de heetwaterkraan. En terecht! Nina en ik hebben allebei de Quooker Fusion, dus 1 kraan waar zowel warm, koud als kokend water uit komt. Voor dat kokende water moet je wel echt een handeling verrichten, dus dat kun jij (of je kids) niet als vergissing doen zeg maar. Ik vind het ideaal, een kopje thee of pan soep is zo gemaakt!

Koop hier onze kookboeken:
Volg ons op Social Media:

1 reactie

Monique -

Hai super handige tips, ik had een vraag onder de video achtergelaten, wil je daar nog op reageren? Thanks!!

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube