Nieuw boek: the-not-so-holy-bible

Food is our religion, is het motto van het kersverse kookboek van de Amsterdamse uitgaansgelegenheid Supperclub. Yes, op mijn lijf geschreven! Toch is dit boek niet zomaar een kookboekje. Verre van. Het is het opvallendste, meest rare kookboek dat ik ooit in mijn bezit heb gehad, haha!

Supperclub kookboek

Dit recept lijkt me dus heerlijk voor een zweterige zomerdag (hoop dat die nog komen). Al denk ik dat ik de LSD dan toch maar achterwege laat.

Wat denk je van gefrituurde rat? Of misschien een lekkere cocktail met wat LSD? Oliebollen met tomaten-cocaïnepoeder? The not-so-holy-bible is een boek barstensvol rare recepten, die de lieve heer verboden zou hebben. Alle recepten hebben een link met de bijbel en zijn samengesteld door een hele serie kookgekken, waaronder topchef met Michelin Sterren. Deelnemende chefs zijn onder meer Topchef Robert Kranenborg, Jonnie Boer van driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle en Sergio Herman van driesterrenrestaurant Oud Sluis in Sluis!

Een ruime week geleden werd het boek officieel gelanceerd in de Supperclub. En die lancering was helemaal in lijn met het boek, de opvallendste, meest griezelige lancering waar ik ooit ben geweest! Kijk hieronder de foto’s maar. Ik hoop dat jullie heilige oogjes dit aankunnen 🙂 :

Presentatie

Een naakte Eva begon hevig te bloeden na het bijten in de verboden appel, en ook Jezus kwam even langs.

Supperclub kookboek

Slangen en gevilde koeienkoppen. Ieuw! Best heavy voor een niet-vleeseter zoals ik. Wat je met zo'n koeienkop in de keuken kan doen? Ook dat lees je in the not-so-holy-bible.

Supperclub kookboek

De lancering werd afgesloten door een freaky butchergirl die een ketting maakte van rauwe lever. Ja, echt. Snel daarna kreeg ik van Jezus het boek in mijn trillende handje gedrukt. Apart bijbelformaat. Mooi!

Supperclub kookboek

Sommige recepten ga ik proberen, zoals de groentelasagne (alleen dan zonder slangen) of romige risotto.

Dit boek is anders dan anders, leuk om eens cadeau te geven aan die gruwelijke rebel in je omgeving, of een andere heidense kookfreak. Als grap staan er bijvoorbeeld ook recepten achterin met mensenvlees. Ja, heus. Brrrr! Ik denk dat ik ‘m ga gebruiken voor twee doelen: af en toe een lekker (drugsvrij) receptje proberen (vega spring rolls, creamy crème brûlée, mmmmm) en af en toe naar de griezelige plaatjes te kijken, om de eetlust wat te stillen :). Nieuwsgierig? Je koopt het Engelstalige boek hier.

PRAAT MEE MET ONS EN ANDERE FOODLOVERS, DEEL JE FOODMENING OF RECEPT HIER!

VOLG CHICKSLOVEFOOD OP TWITTER! @chickslovefood

Koop hier onze kookboeken:
Volg ons op Social Media:

1 reactie

brenda -

Haha toevallig per ongeluk in de supperclub beland. een ervaring om nooit te vergeten

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube