My favorite foods van het moment #1

Ik heb van die periodes dat ik helemaal verslingerd ben aan een bepaald broodbeleg, of een specifieke theesmaak. Heeft iedereen wel, toch? Dat je ineens weken achtereen heel veel pindakaas en autodrop eet, om maar wat te noemen.

Favoriete thee

Mijn favo twee theetjes anno nu.

Het lijkt me leuk om enkele keren per jaar even op een rij te zetten wat mijn favorite foods (en drinks) van dat moment zijn.

Ontbijt
Er zijn heel duidelijk twee soorten, waarmee ik de afgelopen weken iedere dag afwissel.
Appeltaartpap. Ik krijg geen genoeg van warme havermout. Vind ik lekkerder dan koude overnight oats.
Veronique’s home made granola, wat ik dan eet met geitenkwark, vers fruit en wat zaden. Ik at tot een paar weken terug eigenlijk nooit muesli, cruesli of granola, maar aan die van Veronique (wie het ook moge zijn, haha), ben ik verslingerd. Ik ben nogal gevoelig voor aanbiedingen, dus toen ik deze zak noten en zaden met kaneel voor een introductieprijs bij de Marqt zag liggen, besloot ik ‘m eens te proberen. Zo lekker!

Thee
Detoxthee van Yogi Tea. Altijd een van m’n favorieten, heb echt het idee dat -ie ontgift. Moet er lekker vaak van plassen in ieder geval, haha. Verder vind ik het zo leuk dat aan ieder zakje Yogi Tea een mooie spreuk zit op het papieren labeltje. Er is ook een detoxvariant met citroen, die is ook lekker.
Groene thee van Piramide met granaatappel en framboos. Ik drink heel weinig zwarte thee, en deze groene thee vind ik toch lekker fruitig. Soms heb ik daar even zin in, zonder dat ik meteen naar een zwarte thee met fruitsmaak wil grijpen. En andere drankjes? Nope, ik drink eigenlijk altijd water en thee.

Lunch
Zoete aardappelsoep van Soup & Zo. Op dinsdag en donderdag (dan werk ik bij Yoga Magazine) haal ik bij deze tent mijn soepie als lunch. Ik vind de zoete aardappelsoep zóóoó lekker. Er zitten ook cashews in. Ze hebben ‘m niet altijd. Mijn op één na favo soep hier is de pittige spinaziesoep met kokos.
Brood met kaas. Ja, echt! Ik ben altijd al een cheese junkie, maar tot ongeveer een week geleden at ik weinig brood. Ik maakte bijna iedere thuiswerkmiddag een salade voor mezelf. Maar sinds kort merk ik dat ik echt behoefte heb aan brood. Vaak een goede snee meerzaden-speltbrood van Marqt of het home made brood met hennepzaad, chiazaad en lijnzaad van mijn schoonvader. En dan met een plak goede belegen boerenkaas, of met geitenkaas en honing. Mmmm. Ik maak er vaak ook een tosti van in m’n grillpan, inclusief een uitje en een stukje tomaat. Kan er op het moment geen genoeg van krijgen!

Fruit
Bloedsinaasappel. Ik eet er een paar per week op het moment. Omdat ik de kleur zo mooi vind, en omdat ik dol ben op zurig fruit. Liever nog dan zoet! Echt deze vrucht weer even herontdekt.

Snacks
John Altman butterscotch grapefruit koekjes. Echt, proef ze. Dan weet je wat ik bedoel. Alsof er een engeltje over je tong piest.
Gezouten cashewnoten. Zoet sinner ik het liefst met bovengenoemde koekjes, hartig ben ik weer terug bij de good old cashewnoten. Ik ben dol op zout, en ook de bijzondere smaak van cashews blijf ik lekker vinden. En ze vullen zo heerlijk. Mmm.

Favoriete groenten? Of diner? Daar heb ik op het moment even geen bepaalde cravings van. Misschien volgende keer weer! Wat zijn jullie favorite foods op het moment?

PRAAT MEE MET ONS EN ANDERE FOODLOVERS, DEEL JE FOODMENING OF RECEPT HIER!

VOLG CHICKSLOVEFOOD OP TWITTER! @chickslovefood

Veronique's home made granola

Mijn favo ontbijt, de granola van Veronique.

Yogi Tea Detox

Yogi Tea heeft lekkere smaken en geeft je daarnaast bij ieder zakje een fijne spreuk mee.

Tosti

Een flinke, grove tosti. Belegen kaas met ui en tomaat op het brood van mijn schoonvader.

Bloedsinaasappel

Mooi en lekker, bloedsinaasappel.

John Altman koekjes

Mijn absolute favoriete koekjes van het moment. Hier kom ik Sinner Sunday wel mee door.

Koop hier onze kookboeken:
Volg ons op Social Media:

7 reacties

Roos -

Ik zeg: artikeltje met een gastrolletje voor je schoonvader met zijn brood! Ben namelijk errrrrug benieuwd!

Mandy -

Jaa ik ook!

Katja -

Waar zijn die detox thee en koekjes te koop?

Nina -

Hi,

Detoxthee bij bijvoorbeeld Ekoplaza en de koekjes bij Marqt!

Groetjes, Nina

Michelle -

Ik ben ook dol op zuur fruit! Heb je wel eens thee van “Teabar” geprobeerd? Die hebben heerlijke smaakjes (losse) groene thee! En Betjeman@&Barton!

nicole -

Leuk om te lezen.

Nadia -

Superleuk om te lezen dit, doe er ook weer ideetjes van op!

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube