Skylounge Mint Hotel – Amsterdam

Wàt een bofkonten zijn wij. We genieten niet alleen enorm van het bijhouden van dit blog, we mogen ook op uitnodiging dineren in de leukste restaurants. In de skylounge van het Mint Hotel in Amsterdam bijvoorbeeld. Samen met vriendlief Bart en onze vrienden Anne en Patrick (van restaurant Magnolia) schoof ik afgelopen weekend aan in deze sky high tent.

Tonijn in Mint Hotel Amsterdam

Mijn favo van de avond: pompoen, met daarop zachtgegaarde tonijn, omwikkeld met courgette. En hoe leuk, eetbare bloemen!

Het Mint Hotel (direct naast Amsterdam centraal station, handig!) heeft meerdere bars en restaurants, maar de skylounge op de elfde verdieping lijkt mij de topper. Zodra je deze trendy hotspot betreedt, weet je namelijk dat je gebakken zit. De loungy inrichting geeft je een metropolitisch gevoel, maar zie je in het begin bijna over het hoofd, want was is het uitzicht ge-wel-dig!Vanaf ons tafeltje aan een gigantisch raam overzien we de hele stad. Mooi, al die lichtjes in het donker! Beetje jammer dat ik het niet goed heb kunnen fotograferen, dus ga vooral eens zelf kijken. Je kunt het terras ook op, zodat zelfs een raam je amazing view niet tegenhoudt. De skylounge voelt on-Nederlands. Ik ken het alleen uit Dubai, Chicago en New York, zo’n ruime, lichte, trendy bars, op een hoge etage. Ik hou d’r van.

Uitzicht Mint Hotel

Misschien krijg je met deze belabberde foto een heel klein beetje de feeling van het uitzicht by night. Ga zelf vooral eens kijken!

Food
Goed, het eten. Onze ober Tarik brengt ons naast een glaasje champagne (yum!) al snel een oester. Ik ben normaal niet dol op dit schaaldiertje, maar van deze amuse smul ik! De schelp is gevuld met een fris komkommerschuim en piepkleine stukjes augurk zorgen voor een zuurtje. Lekker! Ook het broodje en de boter die na deze amuse op tafel worden gezet smaken uitstekend. Vers, knapperig brood en boter met een uitgesproken, romige smaak.

Oester Mint Hotel

Een heerlijk fris hapje als amuse

Brood Mint Hotel

Een lekker stel (Anne en Patrick) en een lekker broodje 😉

Na de amuse volgt een tweede verrassing. Het voorgerecht wordt opgediend op een plank! Op deze boomschijf liggen eendenborst, hazelnootcrème, hazelnootcrunch, eikenbladsla, cranberries en een plakje foie gras. Een echt herfstgerecht. Jullie weten inmiddels dat ik geen vleeseter ben, maar ik geniet van de volle hazelnootsmaken en ook mijn hapje eend blijkt ontzettend mals. Foie gras (ganzenlever) had ik nog nooit gegeten. Ik neem een piepklein hapje, maar merk dat ik niet dol ben op de smaak (net zo min als dat ik ooit van alle andere soorten lever heb gehouden).

We spoelen dit voorgerecht weg met een verrukkelijke Chablis. De wijnen die het personeel van de skylounge heeft uitgekozen zijn stuk voor stuk vol van smaak en goed passend bij de gerecht (en hoe meer ik krijg, hoe lekkerder ze worden, *HIK!* ;)).

Eend in Mint Hotel

Het voorgerecht wordt ontzettend origineel opgediend

Het tussengerecht is mijn absolute topper van de avond (zie de eerste foto van deze posting). Wat ziet dat er mooi uit! Ik vind de zachtgegaarde tonijn heerlijk mals en geniet van de kleuren op mijn bord. De vis is niet erg gezouten en dat vind ik juist lekker, je proeft zo nog echt de vissmaak.

Mint Hotel

Ik eet mijn bloem, Anne drinkt haar champagne

Nog nagenietend van deze visverrassing komt Tarik met het hoofdgerecht. Reepjes entrecôte met wilde paddestoelen, aardappelpurée en een stukje venkel (al zegt de ober dat het bosui is). Weer een op en top herfstig gerecht. Ik smul ervan.

Entrecôte in het Mint Hotel

Weer net een schilderij, dit bord

Mint Hotel Amsterdam

Bart en ik beoefenen onze grootste hobby, uit eten.

Na het hoofdgerecht volgt een kaasplankje. Ja, daar is altijd plek voor :). Doordat de porties niet echt groot zijn, kan het er nog prima bij. Naast een stukje goddelijk bananenbrood met pecannoten (doet me ontzettend aan mijn vakantie in de Verenigde Staten denken, waar dit brood veel wordt gegeten) liggen onder andere stukjes geitenkaas met peper, brie de Meaux en Époisses. Je begrijpt: ik ga los. Ik lik nog net mijn bord niet af, en eet ook dat van mijn buurman leeg.

Kaasplankje Mint Hotel

Kaasplankje in het Mint Hotel

Maar na deze kaashemel vindt de bediening ons nog niet genoeg verwend. We krijgen een toetje van cashewnoten- en koffieijs met een drupje Passievrucht. Heerlijk! Al ben ik dol op chocolade. Gelukkig zit er nog een heerlijke bonbon bij de thee die ik daarna nog bestel als we naar het lounge gedeelte zijn verkast.

Dessert Mint Hotel

Het toetje. Weer in zulke mooie herfstkleuren

Thee Mint Hotel

Koffietijd! De thee mag je trouwens zelf uit een klein kannetje schenken. Ik ben dol op zulke zaken :).

Nice to know
Volgens mij ben ik hierboven wel duidelijk: het eten is gewoon heerlijk. Al ben ik geen vleeseter, ik kijk met een heerlijk voldaan gevoel op de avond terug. Ik word ook zo blij van al die geweldig opgemaakte borden! De bediening is erg vriendelijk en probeert al je vragen te beantwoorden. De trendy ruimte doet internationaal aan, zoals je het niet snel in Nederland ziet, eerder in bijvoorbeeld New York. Het Mint Hotel staat ook bekend om zijn cocktailkaart, dus als je geen trek hebt in een heel diner, ga dan vooral voor een drankje. En tja, nogmaals, very nice to know: het uitzicht!

Cocktail Mint Hotel

Anne en ik gaan even op het terras kijken, terwijl de mannen binnen nog van Mojito's slurpen

We love
– Lekker eten
– De borden die net schilderijtjes lijken
– Het metropolitische hotelbar-gevoel
– Het uitzicht

We less love
– Voor vegetariërs heeft het Mint Hotel weinig keuze
– Misschien vind je de porties klein voor de prijs die je ervoor betaalt

Rating (1-10): ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ (9)

www.minthotel.com
020-530 0800

PRAAT MEE MET ONS EN ANDERE FOODLOVERS, DEEL JE FOODMENING OF RECEPT HIER!

VOLG CHICKSLOVEFOOD OP TWITTER! @chickslovefood

Koop hier onze kookboeken:
Volg ons op Social Media:

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube