Meneer Chocola – Scheveningen

In het ow zo dorpse straatje de Keizerstraat in Scheveningen, zit Meneer Chocola. Boris en Ted, allebei meester patisserie en ook nog eens surffanaten, hebben met Meneer Chocola een hip en relaxed plekje gecreëerd waar je in Scheveningen een heerlijk bakkie kan doen. Tijd voor een bezoekje dus, want van die naam word ik al vrolijk!

Een stuk chocoladetaart van Meneer Chocola.

Het is weer eens een zaterdagochtend waarop Marcel en ik uitgehongerd wakker worden en er geen boodschappen in huis zijn. Tijd dus voor een ontbijtje buiten de deur, I like!


Ik weet niet zeker of Meneer Chocola broodjes heeft, maar we nemen de gok. Het is rustig als we binnen komen. De surfstyle komt je meteen tegemoet door de surfplank aan het raam. De zaak die op een lange loods lijkt heeft voorin een gedeelte met een vitrine en wat tafeltjes en stoeltjes en achterin een grote werkruimte waar de chocolademeesters hun werk doen. Een setting om vrolijk van te worden! We bestellen een koffie en bekijken het menu. Yes, ze hebben ook broodjes. Zelfgemaakt brood nog wel!

Food
De koffietjes zijn goed en worden geserveerd met een chocolade cantuccini. Dit koekje is echt hemels en ik krijg zin in meer zoetigheid uit die vitrine van Meneer Chocola. We besluiten om toch eerst een broodje te nemen. Ik ga voor het broodje van de week: hummus met gegrilde groenten, Marcel neemt de croque Madame: een croque Monsieur met een gebakken eitje. Niet veel later komen de broodjes met twee glaasjes verse jus. Op mijn broodje zitten drie stukjes gegrilde groenten en een pluk rucola. Een beetje karig voor de grootte van dit broodje. En de hummus, ik weet niet waar die zit maar op het broodje zit een heel dun laagje mayonaise-achtig spul, voor mij geen hummus te bekennen. Het zelfgebakken brood is lekker, echt yammie. Alleen het beleg is voor mij een zware tegenvaller. Marcel heeft een betere keus gemaakt: zijn croque madame is overgoten met kaas en daarop een gebakken ei. Dit is echt heel smakelijk en ik kijk jaloers toe hoe hij elke hap oppeuzelt. Gelukkig wil mijn vriend altijd delen, dus worden mijn smaakpapillen toch nog bevredigd. Als afsluiter dan nog maar een koffietje en een chocoladetaart om te delen. Dat hoort ten slotte toch bij Meneer Chocola. De taarten hier zijn zalig. Zelf vind ik de carrotcake en de cheesecake die ik wel eens eerder geproefd heb hier nog beter dan deze chocoladetaart.

Nice to know
Meneer Chocola is echt een super plek om een kopje koffie te drinken en een stukje taart te eten als je in Scheveningen bent. De koekjes bij de koffie alleen al zijn een feestje. Ook kun je hier chocoladeworkshops volgen, zowel voor kids als voor volwassenen. Leuk! Ik zou hier voor een lunch niet meer naar toe gaan: de broodjes waren per stuk 9 euro, en dat vind ik veel te veel geld. Voor dit ontbijtje waren we ruim 35 euro kwijt, en dat is way too much!

We love
– De koffietjes en het koekje!
– De taartjes
– De locatie

We less love
– De prijzen voor de broodjes
– Het broodje humus zonder humus

Rating (1-10): ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥  (7-)

Tel.: 06-45.52.13.66
www.meneerchocola.nl

PRAAT MEE MET ONS EN ANDERE FOODLOVERS, DEEL JE FOODMENING OF RECEPT HIER!

VOLG CHICKSLOVEFOOD OP TWITTER! @chickslovefood

De koffie is heerlijk en de chocolade-cantuccini is echt goddelijk!

Zo zag mijn broodje met (heel weinig) hummus en gegrilde groenten eruit.

Dit is een aanrader: croque Madame. Dat is een croque Monsieur met gebakken ei!

 

 

Koop hier onze kookboeken:
Volg ons op Social Media:

4 reacties

Jennifer -

Love dit winkeltje! Ik werk in schevenigen en regelmatig gaan wenin de pauze even een heerlijke kop koffie drinken! De broodjes zijn inderdaad erg duur en nog nooit geprobeerd. Maar de koffie is goddelijk en inderdaad die “koekjes” die je erbij krijgt ook! Gelukkig verkopen ze daar ook zakjes van! Telkens weer een vernieuwde vitrine met verschillende soorten patteserie, heerlijk!

Lindsey -

IK moet zeggen dat ik daar een keer chocolaatjes heb gekocht en vond deze ook eigenlijk helemaaaal niet lekker. Leuke setting dat wel..

Filiz -

Wat een geld! €9,- voor een broodje… en dan zo belegd?! Jammer hoor..

Ellen -

Mmmm chocolade! Wel jammer van het broodje.

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube