Koffiehuus ons Moe – Oploo

Een klein Brabants dorpje waar m’n moeder is geboren, mijn opa en oma altijd woonden en waar ik heel fijne plattelandsherinneringen aan heb. Oploo! En mijn moeder werkt hier ook nog steeds als juffrouw. Ja, er is een school. En een eetgelegenheid dus! Die heet Koffiehuus ons Moe. En echt, dit koffiehuis is geweldig. Je kunt hier aanwaaien voor een kop koffie, een kom warme soep of gewoon een geweldige lunch. Of reserveer een buffet met een groep mensen ‘s avonds. Dat is ook echt heel goed geregeld namelijk. Zelf al eens geproefd. En dat alles in een jaren ’50 Brabantse uitstraling. Te gek!

Koffiehuus ons moe

Jummie, mijn favo. De vegetarische quiche!

Het lijkt daar echt op het huis waar m’n opa en oma altijd woonden. Knus, warm, bruin. Dat soort werk. Lekker ouderwets. De eigenaresse heeft het dan ook ingericht met haar eigen moeder in mind, Koffiehuus ons Moe betekent ‘koffiehuis onze moeder’. Ik at er laatst een uitgebreide lunch met mijn moeder, tante en nichtjes om afscheid te nemen van nichtje Nora die naar Bejing emigreerde. Oploo is een mooi dorp. Het is de enige plek (in Europa? Op de wereld?) waar een watermolen en een gewone molen op steenworp afstand van elkaar staan. Zo, dat je ‘t maar even weet! Okay, genoeg gekletst, nu de recensie.


Food
Mijn moeder heeft voor deze middag een lunch gereserveerd. En dat betekent niet dat je een menukaart krijgt en wat uitkiest, nee, de hele tafel komt vol met de allerlekkerste hapjes, zowel warm als koud. Soep, quiche, salade, broodjes met verschillende soorten beleg, kaasjes… En dan ook nog eens onbeperkt koffie, thee en jus d’orange. Het is zo goed verzorgd! Alles home made en echt ontzettend lekker. We zitten gigantisch te smullen. Mijn favo is denk ik de quiche, lekker zacht, kazig en romig. Mmmm! Ook de theetjes zijn lekker, allemaal speciale smaakjes. Dit is op en top bourgondisch Brabant :), en ook de Brabo gastvrijheid trouwens! De eigenaresse legt ons helemaal in de watten. Je voelt je er gewoon thuis. Fijn!

Nice to know
Een keer op bezoek in Zuid-Oost Brabant? Ga eens langs. Het is echt leuk en lekker hier. Geen rare dingen, niet al te veel poespas, gewoon echt goed eten. Bel van te voren even om een lekkere lunchafspraak te maken. Koffiehuus ons Moe is anders dan anders. Het is ouderwets, gezellig en gastvrij. Daar kunnen heel veel tenten hier in de Randstad nog wat van leren. Ook van de prijs trouwens. Dit alles kostte ons 16.50 euro per persoon. Te gek! En als je dan toch daar bent, kun je meteen even langs Sint Anthonis gaan, mijn geboortedorp!

We love
– De gigantische hoeveelheid van en verscheidenheid aan hapjes
– De vriendelijke service
– De leuke anders dan anders-sfeer, oldskool! Back to granny!

We less love
– Misschien een euro’tje erbij in de prijs en verse jus in plaats van ‘gewone’ jus schenken?

Rating (1-10): ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ (8,5)

Dit resto is een Favo van Chickslovefood.com 2013 en heeft onze raamsticker ontvangen!

www.koffiehuus-onsmoe.nl
Tel: 0485 38 34 29

PRAAT MEE MET ONS EN ANDERE FOODLOVERS, DEEL JE FOODMENING OF RECEPT HIER!

VOLG CHICKSLOVEFOOD OP TWITTER! @chickslovefood

Koffiehuus ons moe

Verschillende soorten brood, verschillende kaasjes, salade… mmm, helemaal my kind of lunch 🙂

Koffiehuus ons moe

Erg leuk, een wand met allemaal potjes met de lekkerste theesoorten. Ik houd ervan als je andere thee krijgt dan die standaard Pickwickjes!

Koffiehuus ons moe

Zie je, hoe old skool! Vind ik erg leuk, doet me helemaal denken aan mijn grootouders. Maar de lunch is alles behalve ouderwets!

Koffiehuus ons moe

Mmm, notenbrood met kaasjes. Echt aan alles is gedacht!

Koffiehuus ons moe

Salade!

Koffiehuus ons moe

Sandwiches, soepie, belegde broodjes en lekker brood om zelf te snijden.

Koffiehuus ons moe

Alles op tafel. We waren met z’n zessen, we hadden dus lang niet alles op!

Koffiehuus ons moe

Lekker theetje.

Koffiehuus ons moe

Leuke ouderwetse inrichting…. en natuurlijk onze raamsticker!

Koop hier onze kookboeken:
Volg ons op Social Media:

6 reacties

Jeanine Vd hoogenhoff -

Leuk Nina dat je over Oploo en Ons Moe schrijft!
Groeten van het ( oude) buurmeisje van je opa en oma!

Anniek -

Ohhhhh wat leuk, deze! Heb hier vorig jaar de verjaardag van ‘mien grootmoe’ gevierd, toen ook al zo verzorgd, lekker en veel! Goeie tip voor n lunch, dat wist ik niet! En de Favo-CLF-sticker, top! 😀

Rosie -

En lekker was het zeker!

Lara M -

Ik kan niets anders zeggen dan dat dit er geweldig uit ziet! Ik zou hier heel graag naar toe willen gaan zeg!

Joyce -

Ziet er geweldig en heerlijk uit! Zou er zo voor naar Brabant gaan haha!

Filiz -

Wat een geweldige sfeer, ambiance zal daar hangen! Het ziet er knus en ‘vroeger’ uit! En het eten…. Geweldige tip 😉

Reageer ook

pinterest instagram heart twitter facebook youtube